Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 24 804
  • 263
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Утробата сме я посещавали юли, наистина си е жега. Там няма нужда от екскурзовод според мен, защото пътеката си е утъпкана. Задължително си носете вода. И се оглеждайте за змии, че се препичат.

# 181
  • София
Да внимавайте със змиите. Ние се разхождахме май месец и децата без малко да настъпят една на каменните гъби. Районът на Кърджали не мога да си го представя лятото, освен може би рано сутрин - късно вечер. Като надморска височина е по-ниско от София.

# 182
  • Асеновград
Гинес,то и в района на Асеновград не съм сигурна по това време дали ще е хладно.
Няма как да е хладно като висока в планината, но определено, е по хладно от района на Кърджали.

# 183
  • Някъде по Дунава
Гинес,то и в района на Асеновград не съм сигурна по това време дали ще е хладно.
Ами просто по пътя за морето този район ни е най - удобен. Тръгваме от централна северна България, минаваме през Стара Загора при приятели и някак си не върви да се отклоним към западните Родопи например. Иначе там ми е желанието да отидем и да видим Дяволското гърло и Ягодинската пещера.

# 184
  • Пловдив
Абе и в пловдивско си е 40° тези дни, не вярвам в кърджалийско да е по-горещо.
Асеновград го спасява вечерника вечер, докато в Пловдив продължава да стои 35+°

# 185
Ако решите за Кърджали може покрай язовира да е по-добре. Иначе Перперикон възможно най-рано сутринта с много вода и шапки. Татул пак така, но там е по-малко и по-лесно ще се издържи. През другото време на прохладно до реката, язовира, в горичка, на климатик.

# 186
  • Велико Търново
Момичета, имам нужда от препоръки. Следя темата от години, даже на един тефтер си водех записки за места за настаняване, но съм в майчинство, а той е в службата.
Та... търся идеи за настаняване, нямам конкретни критерии. Като дестинация Западни Родопи, мисля за август. Двама сме плюс дете на 1.8 години, евентуално ако харесам нещо ще предложа на бабата и дядото. Тоест, не търся цяла вила, защото ще ни дойде вероятно скъпо (да живее втората година майчинство ☺️), а по скоро стаи за настаняване. Иска ми се нещо типично, простор за очите и спокойствие. Бонус би било ако е сравнително удобно за отправна точка за пътуване. Не пиша къде, тъй като не обвързвам с посещение на нещо конкретно (на повечето места сме били), а просто ми се иска да си напълним очите с планината. Мисля, че тук ще ме разберете.

Идеята ми щукна от това, че видях оферти за хотел Орфей в Пампорово, но май не ми се ходи на хотел. Ако не намеря подходяща къщичка, тогава ще обмислям възможните хотели.
Благодаря ви!

# 187
Момичета, имам нужда от препоръки. Следя темата от години, даже на един тефтер си водех записки за места за настаняване, но съм в майчинство, а той е в службата.
Та... търся идеи за настаняване, нямам конкретни критерии. Като дестинация Западни Родопи, мисля за август. Двама сме плюс дете на 1.8 години, евентуално ако харесам нещо ще предложа на бабата и дядото. Тоест, не търся цяла вила, защото ще ни дойде вероятно скъпо (да живее втората година майчинство ☺), а по скоро стаи за настаняване. Иска ми се нещо типично, простор за очите и спокойствие. Бонус би било ако е сравнително удобно за отправна точка за пътуване. Не пиша къде, тъй като не обвързвам с посещение на нещо конкретно (на повечето места сме били), а просто ми се иска да си напълним очите с планината. Мисля, че тук ще ме разберете.

Идеята ми щукна от това, че видях оферти за хотел Орфей в Пампорово, но май не ми се ходи на хотел. Ако не намеря подходяща къщичка, тогава ще обмислям възможните хотели.
Благодаря ви!
В началото на май ходихме в село стойките , до Пампорово в Proctor House . Това е къща и се отдават двата етажа , а на третия живеят собствениците , ние бяхме на етаж със две спални , просторна дневна, кухня , доколкото знам другия етаж е по малък и би бил удобен за едно семейство. Всичко в къщата е направено чудесно, с много вкус , напълно оборудвана с всичко необходимо , ние останахме очаровани . Разгледайте им страницата във Фб, снимките са напълно реални. За нас с. Стойките беше идеална отправна точка за разходки в района.
Пропуснах да кажа, че в двора на къщата има люлки, батут , едно помещение с рязни детски играчки , полянка и маса и столчета, където да си пиете кафето ня спокойствие.

# 188
В събота оставихме дарение за Историческия музей в Пловдив, който е достолепна сграда с прекрасна акустична зала и дамата там ни подари беседа ! После отидохме на Кукленския манастир , където времето бе с няколко градуса по - прохладно , с лек ветрец и невероятна гледка ! Запалихме свещи, взехме си светена водичка и доволни и удоволетворени потеглихме обратно за морето ! 
В края на следващия месец отново мислим да сме на яз.Доспат !
Събирам препоръки !

# 189
За Доспат мога да дам оценка 10 от 10 за Комплекс Оазис. Страхотно място, на което бих се върнала отново.
Бяхме в една от къщичките им. Чисти стаи, направени с вкус, прекрасна зелена градина с детски кът, беседки, пейки и барбекю, точно на брега на язовира. Наблюденията са ми съвсем актуални, от преди две седмици.

Последна редакция: пн, 30 юни 2025, 20:26 от m-angel

# 190
Аз относно язовир Доспат и Сърница много се чудя на това място за настаняване https://complex-oasis.bg/- комплекс Оазис - те всъщност са два комплекса, едното е ризорт.
Изглежда много красиво, спокойно и приятно . Другото ,за което се чудя е това https://romantika-bg.com/- комплекс Романтика Сърница
Някой има ли отзиви от местата. Четох разни коментари и ми се струва, че който и вариант да избера няма да сбъркам.
В района нещата, които съм набелязала за разглеждане са все на около час , час и половина път с кола, но гледката на язовира си заслужава.
Тъкмо видах отговора на m-angel Благодаря за споделеното Simple Smile)))

# 191
За Цигов чарк имам питане.Препоръка за нощувки,места за разходки.

# 192
Отсядахме в “ Каталина”, много сме доволни от престоя. Относно разходките, ние се качвахме на Бекови скали / Равногор/ и музея в Брацигово. Вие може да разгледате и Велинград/ вкл и околностите/, ако не сте ходили.

# 193
  • София
Отсядахме в “ Каталина”, много сме доволни от престоя. Относно разходките, ние се качвахме на Бекови скали / Равногор/ и музея в Брацигово. Вие може да разгледате и Велинград/ вкл и околностите/, ако не сте ходили.
И ние сме отсядали в Каталина, макар и преди доста време. Останахме доволни.

# 194
И ние сме се насочили към Каталина.Доспат и района сме ги обходили,но Ц.чарк -не.Тази година решихме да сменим мястото,но не и Родопите.Как е хотела?Ние сме първата седмица на август.А Равногор близо ли е?Някакви пещери освен Снежанка има ли в близост?

Общи условия

Активация на акаунт