Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 12

• 25 872
  • 270
  •   1
Отговори
# 240
  • Близко съм
Првпоръчайте ми местенце за два три дни края на този месец на хубаво място, да има какво да се види природа и да предлагат масажи на цяло тяло?

# 241
  • Варна
"... няма да се опитваме отново, докато не разберем, че пътят е добър. ..."

Благодаря, Miriel. Ще чакаме да направят пътя Simple Smile.

# 242
Првпоръчайте ми местенце за два три дни края на този месец на хубаво място, да има какво да се види природа и да предлагат масажи на цяло тяло?
Златоград, хотел Аква СПА, с масажи от балийци. Но вероятността за места до края на месеца е твърде малка. Все пак опитайте

# 243
  • Пловдив
Търся къща/бунгала за семейство /2 възрастни и 2 деца/. Да има красива гледка и отопляем басейн/джакузи.

# 244
  • shumen
В Петък,Събота и Неделя сме на Смолян,село Момчиловци на фестивала на киселото мляко и на Рожен.Надявам се времето да е с нас и да можем да разгледаме всичко набелязано в района.

# 245
Търся къща/бунгала за семейство /2 възрастни и 2 деца/. Да има красива гледка и отопляем басейн/джакузи.
Вила "Белият камък" край  Златоград Разгледайте страницата
https://www.facebook.com/share/1CYidtr3md/?mibextid=wwXIfr

# 246
Здравейте. Ние сме от Пловдив и много ми се иска да отидем някъде да хапнем родопска кухня и мекици. Моля да ми препоръчате добър ресторант

# 247
  • Пловдив
Обожавам мекиците на "Соленото изворче" в Нареченски бани.

# 248
  • shumen
Ние 2 дни обикаляме из Смолян и Момчиловци.Наистина е много хубаво и спокойно тук.Ето и малко снимки от прекрасното градче и селце.

# 249
всяка година от поне  20тина год посещаваме Родопите(най-често тръгваме я от Огняново, я от Доспат и така до Асеновград или както тази година Кърджали ) и хапваме местна кухня.Не сме кой знае какви претенциозни , горе долу познаваме местата и къде да хапнем , така че въпреки че ще прозвучи като гурме тур (а винаги приоритетно при избора на почивка, а нашата е тип екскурзионно пътуване,  е била историята и природата )  , споделям къде какво хапнахме .....По принцип отседнахме поред: в Римска баня  ( заради топлата вода), кухнята им е посредствена , но имат добър салатен бар , така че не останахме гладни, после в Бохема в Огняново, отново заради водата - ами слаба кухня-  прословутия им специалитет пиле по македонски - се оказа най-обикновено пиле кавърма, направиха ми го с мин. лук, както поисках, с гъби и лютеница- не ми хареса . Другаде където хапнахме в Огняново - механа Рай , винаги е била за мен в топ 2 на местата с вкусна храна,  от обедното им меню ядох  лазаня  (преди 2 мес бях в Италия ),но определено на  готвача не му е силата италианска кухня , за разлика от поръчания от  ММ  шницел - беше огромен и бе наистина вкусен.След това едно ресторантче ме изненада  приятно тази година (за разлика от предни) с обедното си меню - Орфей в Доспат- агнешката им чорба бе страхотна, а айрана им както винаги бе на висота ( правят  го със заквасено от тях смесено краве и овче мляко). После отседнахме в Пампорово в Мурсалица - определено въпреки малкото хора (към 30тина човека ), за вечеря бяха направили свинско каре с гъби - бе прекрасно....въобще след миналата година са си сменили готвача и сега е наистина добра кухнята им. Моя фаворит от родопските местни ястия е  панирания смилянски  боб . Яла съм го на няколко места - в Смолян на 2-3 места и в Аида Смилян - ами  на по добре приготвен от Аида, не съм попадала. Миналата година Аида  ме разочарова- писала съм някъде из темата. Преди 2дни отново бяхме там - този път бе като в най добрите им години :  и панирания боб и пататника бяха страхотни.В Кърджали отседнахме в Еуфория (от най високия етаж има страхотна глледка към язовира), но решихме да хапнем на плаващия ресторант - уклея бе много вкусен.

# 250
Преди две седмици обядвахме в Аида- Смилян. Хапнахме и качамак с телешко, клин, марудници. С една порция според мен спокойно могат трима човека да се нахранят. Първо ни донесоха клина и марудниците, затова качамака поискахме да ни го сложат в кутия. На нас храната ни хареса.

# 251
Много от отдавна посещаваме механа Аида...досега само миналата година се изложиха, а тази са пак на ниво, затова и я препоръчах .Аз качамак не обичам,  може би само синдирмьото(а то си е качамак с кашкавал )  е добре , ама то кашкавала като се разтопи  и интегрира в качамака вкуса е съвсем друг. Въпреки всичко смятам , че специалитета на механата е боба - било то като чорба , запечен,  с месо, или любимия  ми паниран боб

# 252
Някой знае ли пътя към Девин от Кричим дали е отворен.Много ми се ходи на орлово око.

# 253
Някой знае ли пътя към Девин от Кричим дали е отворен.Много ми се ходи на орлово око.
за Орлово око са основно 4 пътя - 1.през Кричим -Девин (най красивия , но като разбрах за ремонта , а и вече бяхме решили да отседнем в Огняново- любимото ми място с минерална вода ) 2. през Пампорово- Девин  3. през Гоце Делчев - Доспат  и 4. Кърджали - Смолян и оттам пак през Пампорово. Ние минахме през Гоце Делчев - Пампорово - Смилян - Кърджали- навсякъде пътя бе сравнително добре .
ПП Предполагам , че през някой от тези пътища ще приемете че много заобикаля, но не знам от къде пътувате и обяснявам възможностите.Миналата сряда пътя от Кричим бе затворен

# 254
  • София
Преди години бяхме в хотел "Петрелийски" и не останахме очаровани от стаите изобщо. Храната беше ок. Басейнът беше приемлив. Природата супер. Дали е освежаван в последните 5-6г.?

Общи условия

Активация на акаунт