Косопад - тема 26

• 58 067
  • 824
  •   1
Отговори
# 270
При мен ендокринолога заради ниското желязо и обилен цикъл ми изписа по време на цикъл да пия витамин Ц от 100 мг и Дицинон от 500 мг и след 3 месеца да си изследвам отново желязото. Да видим.

# 271
Извинявам се, не съм видяла въпроса, чак сега влизам. Пих досега течен колаген в ампули 11 000 мг на Допел херц. После ми препоръчаха течния колаген в бутилка F 14, той съдържа 14 000 мг. и на една приятелка и е помогнало за болки в коляното. Проблемът е, че втория ми е малко неприятен на вкус и бутилката трябва да се държи в хладилника. МСМ е органична сяра. И двете неща помагат както за ставни заболявания, спортни травми, така и за косопад, което разбрах в последствие от резултата🙂 За ставите не мога да преценя дали ми е подействало, защото аз правя и други неща - гимнастика, минерални бани.
Celeste, какво означава МСМ и какъв колаген и в какви дози го взимаш?
А МСМ приемате на таблетки или на прах?

На таблетки, но съм чувала, че на прах е по-ефективно. На мен не ми се занимава да разтварям.

# 272
Защо го
спираш 20 дни преди цикъл? Каква схема ти изписа? Вит Ц аз пия от 1000мг. всеки ден.с желязото.
Схемата ми беше 3 месеца пия по 2 хапчета Сорбифер, без прекъсване и след това се изследвам как са желязо и феритин след почивка. Но първоначално като почнах да пия желязо и ми взимаха кръв 10 дена след това, памучето целият беше в кръв а преди това например имаше само точица след изваждането на иглата. Предположих, че е от това защото нямаше друга промяна в начина ми на живот. И го спрях по време на цикъл последния ден като беше спряло пих хапче и вечерта веднага пак ми дойде и така стигнах до извода, че е от желязото.

# 273
Аз пиех 3х1 хапче, плюс фолиева, плюс вит Ц, плюс магнезий вечер( не с желязото).Сега пие по 1 за поддръжка.

# 274
  • София
ДХ3, за колко време е тази схема за прием на желязо?
Аз съм с желязодефицитна анемия, но не мога да пия желязо сутрин, защото приемам Л-тироксин. В момента приемам Сорбифер само по 1 таблетка вечер.

# 275
Изпих две опаковки, не помне колко време, после го спрях.При мен проблемът е с феритина.Следя го 1 път годишно.

# 276
Изпих две опаковки, не помне колко време, после го спрях.При мен проблемът е с феритина.Следя го 1 път годишно.
Колко ти е феритинът и желязото? Аз последно бях с феритин- 20 и желязо- 17. Била съм със същия феритин и желязо- 24.

# 277
30,54 e бил март, хемоглобин 129,желязо не знам кога съм пускала.

# 278
Здравейте. Имам и аз въпрос за сериозен косопад от около 3 месеца. При мен проблема е или от менопауза или от автоимунно заболяване ревматоиден артрит, който ми е определен като диагноза съвсем скоро. Или пък и от двете... Та толкова се отчаях от това скоростно падане на коса, че си мисля, че едва ли ще мога да противодействам с нещо. Ако имате опит с нещо подобно, ще съм благодарна на съвети.

# 279
Защо го
спираш 20 дни преди цикъл? Каква схема ти изписа? Вит Ц аз пия от 1000мг. всеки ден.с желязото.

Не ви ли става оскъден цикъла от витамин ц по време на метструация?

# 280
Никаква промяна нямам на цикъла.

# 281
Здравейте. Имам и аз въпрос за сериозен косопад от около 3 месеца. При мен проблема е или от менопауза или от автоимунно заболяване ревматоиден артрит, който ми е определен като диагноза съвсем скоро.
Здравейте. С какви изследвания се диагностицира ревматоидния артрит?

# 282
Като начало изследвах СУЕ, CRP, RF, Anti CCP, Anti MCV, пикочна киселина.

# 283
  • София /Абсурдистан
Аз имам РА от повече от 20 г и косата ми беше съвсем наред. Силно оредя в последните няколко месеца. Не мисля, че е от артрита, нещо друго е, но какво.
Да отбележа само, че лекарствата за артрит са много тежки и увреждащи и е съвсем възможно да е от тях.

# 284
имам едно питане, при вас косопадът какъв е
, намирате ли нещо странно по падащите косми? Аз забелязах следното, косата ми е подстригвана преди 2 седмици и нямам никакъв цъфтеж, но тези косми които вече ще паднат са с една бяла точица в края. Както например е коренът на косата. Това го наблюдавам вече 4ти ден. Просто ми направи впечатление, че някой косъм има бял край/точица и като я издърпам виждам, че без това
не закрепен а щял да падне. Не ги скубя аз. Косата ми е тъмно кестенява, почти черна и така го забелязах

Общи условия

Активация на акаунт