Косопад - тема 26

• 58 107
  • 824
  •   1
Отговори
# 315
Аз в момента боря анемия и хормонален дисбаланс. Иначе съм постигала добри резултати преди време с шампоана на Себамед против косопад от аптеките. Сега ползвам хидратиращи понеже ми стана много суха косата. И аз съм пробвала различни шампоани и все още търся. Не стига ,че е рядка ми и суха като слама вече е ..... Нещото ,което ме дразни е ,че повечето ,да не кажа всички,шампоани против косопад сдържат прочутата съставка,която предизвиква косопад ,(содиум лаурил сулфат,)

# 316
И аз съм в процес на търсене и купувам и хвърлям шампоани, а косата ми пада, пада...
 Аз съм с увеличена паращитовидна жлеза и завишен паратхормон.

# 317
Гинес, ТСХ е много нисък, препоръката е да е над 1. ФТ4, не е изследван. Б12 е висок, приемала ли си препарат някакъв, вит.д може да го качиш. Феритина е в долните граници.
Половите се изследват на 2-5 ден от МЦ и така нищо не мога да кажа за тях.

Аз се къпя със шампоан Здраве от много години, наскоро пробвах и на Керастаз и ми харесаха. Шампоана няма да спре косопада, не лежите на тая кълка. Щом пада косата има проблем някъде вътре в тялото.

# 318
Всеки е с различни причини за косопада. Дори повечето заболявания причиняващи косопад имат далеч по -кофти симптоми и според мен косопада остава на зад. Често е симптом на разнородни заболявания. Всеки трябва да пробва и открие кое работи за него си. Американски учени тръбят този лаурил сулфат за основен причинител и дават отварите с масла за естествения лечител,но от проучвания не на всеки му се отразява добре мацането с масла. Дори попаднах на фризьорка,която има специална камера и гледа скалпа като на микроскоп. Та тя пусна видео на скалп изгорен от розмариново масло. Други твърдят,че рядкото миене на косата и ползването на масло увеличава косопада. Та всеки сам си намира как да прави.

# 319
  • Някъде по Дунава
FT4 е 0.99 ng/ml при референти стойности между 0.70 и 1.48
Пия по принцип Биотин 10 000 и Масло от вечерна иглика.
Ендокринолог ли да търся? По принцип напоследък се чувствам все уморена, кръвното ми често е ниско, а по принцип е нормално. Качих 3 кг, което не е много, но всичко се лепна на корема и панталонки не ми стават ,  косата изтъня.

# 320
Според личната лекарка за косопад се търси:
1. Ендокринолог
2. Дерматолог

# 321
Дерматолога праща при гинеколог + изписва скъпи процедури и ампули.

# 322
Гинес, да имаш промени в цикъла и да отиваш към перименопауза.

От моя опит с ендокринолозите, ще ти кажат че всичко е ОК, защото показателите са в референтни стойности. Не знам дали пиете нещо за щитовидна, но е хубаво да прочетете темата за проблеми с жлезата и да намерите добър ендокринолог.

Маслата в неправилни дози вредят. Аз мажа с масла, но разредени. Не мажа всеки ден, а само в деня на миене на косата. Отделно приемам б12, вит. Д, желязо, имам Хашимото, спрях глутена. В същото време влизам и в перименопауза. Никак не е лесно това с косопада и жените. Благодарение на много четене преди години, успях да ограничат косопада, да го спра и да възвърна част от косата си. Прочетете предните теми, има много ценна информация.

# 323
  • София
За сина си купих преди време по препоръка в темата тези два шампоана
https://zlatnaribka.com/collections/lakme-protiv-kosopad/product … kme-active-300-ml
https://kzone.bg/bg-product-details-745.html

Той ги ползва близо 6 месеца ,без да спомене ,че от първия много го сърби главата и му се бели/направо е за убиване/, втория е ок при него
Аз също ги пробвах-
от първия - на втория ден главата ми се белеше и ме сърбеше ужасно- имам само сезонен косопад не особено страшен.
от втория- все едно не съм се мила- косата ми стои мазна и на клечки, но не ме сърби....

Сина ми в момента ползва този- казва че се чувство ок
https://biotrade.bg/sebomax-hr-shampoan-protiv-kosopad/

# 324
При мен от този шампоан на Lakme (първия линк) съм нямала оплаквания, но не мога да кажа че и ми е помогнал със справянето с косопада.

# 325
И при мен шампоана на Лакме k.therapy не ми подейства добре - нито шампоана нито ампулите

# 326
Много ефикасен за раздразнен скалп е шампоана с Кетоконазола 2%.
Дерматолози го препоръчват и като противокосопаден. С масаж се втрива във скалпа и престоява 3-5 минути. Задължително след него богата хидратираща маска.
В момента използвам :

Редувам го с други шампоани,старая се да е поне веднъж седмично.

# 327
  • Някъде по Дунава
И дъщеря ми получи раздразнен скалп от Лакме.

# 328
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър дерматолог или ендокринолог, който да посетя в Пловдив?

# 329
Здравейте, може ли да ми препоръчате добър дерматолог или ендокринолог, който да посетя в Пловдив?
.  Ендокринолог доктор Артурова.

Общи условия

Активация на акаунт