Косопад - тема 26

• 58 051
  • 824
  •   1
Отговори
# 390
А ти доволна ли си от миноксидила? Имаш ли негативни реакции? Мен единствено би ме подразнило ако е вярно това, че каквото е израстнало, ако спреш миноксидила ще опада.
Много съм доволна от миноксидила. Много нови растежи имам от него. Използвам женския вариант от 2% сутрин и вечер. Лошото е, че много ми се омазнява косата от него. Пролетта си бях купила мъжкия вариант от 5% уж с цел да го мажа само веднъж дневно и да избегна омазняването, но получих странични ефекти като сърцебиене, замаяност и отпадналост. Върнах се пак на 2% и сега съм добре. Засега не са ми опадали новите косми, въпреки че имах прекъсване от 3 месеца.
Има странични ефекти.Мазала съм го и пак имах проблем със сърцето. 5%

Apriline meso hair line:
https://www.fillerworld.com/dermal-fillers/apriline-hairline-6x5ml
Поръчвам от тук,в момента са изчерпани,но се очаква скоро да ги има отново.

А това какмо чудо е? Вътре има само течност или заедно с дермаролер? Как се уротребява?

# 391
Каква ти е дозата на минокдисил 2% на едно поставяне, User 1905?

# 392
Има ли тук запознати или къде да питам- как се вдига нисък феритин, но без желязосъдържащи? /понеже желязото е Ок, а ми е противопоказателно да го приемам/

# 393
Момичета аз реших да направя курс с домашни маски.
Имам си  и косопад и оредяване отпред.
Вчера като се къпах в сифона нямаше почти нищо.
Принципно много мразя да се клепам с домашни маски, да седя два часа, да ми се стича. Плюс боята ми пада.
Обаче реших за известно време да пренебрегна падането на боята. Мисля да се клепам поне едно 2 месеца.
Но майка ми миналия път я направи течна.
Този път аз си я направих гъста.
1 жълтък, рициново масло, бадемово,  кайен пипер малко, а преди това от един серум с масла втрих в темето.
Абе като се къпах малко залютя на очите от пипера, трябва да внимавам.

Поръчах си и намален стимулант на Икаров. И от него ще слагам.
Ще дам отзиви.

# 394
Има ли тук запознати или къде да питам- как се вдига нисък феритин, но без желязосъдържащи? /понеже желязото е Ок, а ми е противопоказателно да го приемам/

Хематолог може да помогне с най-точна за вас информация. Иначе б витамини са другият фактор.

# 395
А ти доволна ли си от миноксидила? Имаш ли негативни реакции? Мен единствено би ме подразнило ако е вярно това, че каквото е израстнало, ако спреш миноксидила ще опада.
Много съм доволна от миноксидила. Много нови растежи имам от него. Използвам женския вариант от 2% сутрин и вечер. Лошото е, че много ми се омазнява косата от него. Пролетта си бях купила мъжкия вариант от 5% уж с цел да го мажа само веднъж дневно и да избегна омазняването, но получих странични ефекти като сърцебиене, замаяност и отпадналост. Върнах се пак на 2% и сега съм добре. Засега не са ми опадали новите косми, въпреки че имах прекъсване от 3 месеца.
Има странични ефекти.Мазала съм го и пак имах проблем със сърцето. 5%

Apriline meso hair line:
https://www.fillerworld.com/dermal-fillers/apriline-hairline-6x5ml
Поръчвам от тук,в момента са изчерпани,но се очаква скоро да ги има отново.

А това какмо чудо е? Вътре има само течност или заедно с дермаролер? Как се уротребява?

Edelvais 123,
Apriline meso е флуйд, който се използва за мезотерапия,т.е. поставят ти го инжекционно в скалпа. Доста болезнено беше за мен и по препоръка на дерматолога, започнах микронидълинг с дерма пен и след убожданията втривам серума.
Поради факта,че с дерма ролер косата се заплита и скубе, избрах да продължа с дерма пен - много по щадящо избираш броя на игличките за накрайника, можеш да регулираш и дълбочината на проникване. Не е болезнено и освен по добро проникване на серумът спомага и за засилено кръвообращение.

# 396
Simply_fun, пих Сорбифер непрекъснато, докато не видях феритин около 85. После продължих още месец или два, след това започнах с намаляване на дозата и поддържаща доза (т.е. без ежедневен прием). Именно за да няма токсичност съм се изследвала достатъчно често. Мина време оттогава (2022 г), но януари преди Сорбифер феритинът ми беше 11-13, месец-два по-късно- около 24, още месец-два след това- феритин около 39, към средата на август- феритин около 85. Това без да спирам Сорбифер преди изследване.
Tiтi, за това трябва да се обърнеш към добър хематолог. Моето желязо, даже и след нормализиране на феритина, си държи нива около 12-13. Просто си поддържам това ниво в кръвта, а добавките "отиват" към "склада", т.е. феритина. Никога не съм имала желязо към горна граница на референтните. ЖСК обаче ми беше добър ориентир дали има железен дефицит, не е достатъчно само желязото да е ок.

# 397
Какво говори ако жск е на долна граница, желязото на горна или леко над горна,а феритина е 30?

# 398
Трябва хематолог да каже. Предполагам, че има различни причини за това. Вероятно има някакъв проблем с усвояването на желязото под формата на феритин. ЖСК може да е на долна граница, защото желязото е към горна граница.

# 399
Каква ти е дозата на минокдисил 2% на едно поставяне, User 1905?
Слагам една пипетка, която е 1ml. Капвам по няколко капки от течността на върха на пръстите и разнасям по скалпа с лек масаж като гледам да е равномерно навсякъде.

# 400
Т.е. на ден по 2 мл. слагаш, нали?

# 401
Момичета, да попитам и нещо друго. Покрай косопада забелязвате ли оредяване на вежди и мигли?

# 402
Момичета, да попитам и нещо друго. Покрай косопада забелязвате ли оредяване на вежди и мигли?
на вежди и мигли нямам оредряване, но на космите на краката имам. Вече почти нямам а пък преди минавах с епилатора през 2 седмици

# 403

Да при мен има оредяване на веждите. Нови косъмчето не порастват. Особено в краищата веждите са ми много оредели, оголват се.

# 404
Проверете си щитовидната жлеза. Типичен признак е на хипофункция.

Общи условия

Активация на акаунт