Косопад - тема 26

• 57 823
  • 824
  •   1
Отговори
# 45
При мен много е зле положението. Капе яко. С ясно изразени бели точки в корена. Само дълги косми. Демек телогенен ефлувиум.
От жегата може ли да пада косата?

# 46
Може да пада повече ако се потите, косата се зацапва, а не се измива навреме.Битува тезата, че не бива да се мие често, но някои коси го изискват.Моята капе повече, ако я държа мръсна.

# 47
Ох, момичета... По цял ден плача. Не знам вече какво да правя, косата ми пада с шепи всеки ден от над година усилено.
Дефицити на минерали и витамини съм ги вкарала в норма. Имах изключителна стресова година, уж хормонално съм окей, ходих при двама ендокринолози. Въпреки, че според мен не съм тамън с ЩЖ, ще търся трето мнение.
Кортизола и DHES са ми малко над нормата.

Страх ме е да си вчесвам косата, да я пипам, както е пусната й падат със стотици косми на ден буквално.

Вече се чудя за Миноксидил...

# 48
Щом е толкова зле положението, може би трябва да отидете на дерматолог- трихолог. В лабораториите Рамус правят комбинирани тестове, специално за косопад. Взимайте междувременно витамини за коса, кожа и нокти. Подстрижете се, правете маски за коса. Аз се борих повече от 2 години с косопада и също бях отчаяна. Трябва много голямо търпение и постоянство. Ползвах само шампоани за косопад, спрях боядисването, само с къна. В един момент спрях да мисля за косопада, защото ме налегна друг здравословен проблем, заради който трябваше да пия колаген за стави. След 2-3 месеца установих за пръв път, че косата ми се е посгъстила и по-малко пада. Дали от това, е вече не мислех за косопада, или от колагена, не знам. Ако като цяло сте здрава, няма страшно, ще се оправите с постоянство.

# 49
  • на дъното
Здравейте на всички в тази тема🙂
Аз съм с хашимото и хипофункция ,скоро си правих профилактични изследвания и прегледи всичко е Ок.Но сега сезона явно на косопада започва 🫣😬Винаги ме е спасявал кофеин с хинин шампоаните,но днес някъде чух,че много хвалели този турски шампоан

Някой да има наблюдения 🤔
Благодаря предварително 🤗
Лек следобед и приятна вечер

# 50
  • ...живея на последния етаж...
Този шампоан  си мислех, че е против пърхут.
Оказа се срещу косопад. За мен е добър, даже много.

# 51
Има и против пърхот от серията. Аз използвам точно този с чесъна и съм доволна от него. Не мирише на чесън, а много приятно.

# 52
  • София
А има ли ефект от него при сезонен косопад.
Питам за себе си- всяка година по това време започва обилен косопад при мен/ слава богу преминава  и започват нови растежи/ но ми се иска да си взема нещо, което да помогне.
За момента ползвам шампоана с розмарин на сина си,но много ми омазнява и сплесква косата, а тя е тънка и права....

# 53
  • София
От Bioblas ползвах 2 опаковки, но на мен не ми допадна. Нито косопада се повлия, отделно имам чувствителен скалп и с този шампоан имах дразнене и пърхот. Ползвала съм и много хваления от Турция Bioxcin-същата работа.
В момента ползвам Bioclenz при косопад и учудващо скалпа ми се чувства много добре, косата също стои добре. За косопада все още не мога да дам отзиви, защото го ползвам сравнително от скоро.

# 54
  • ...живея на последния етаж...
С козметиката всичко е много индивидуално. При мене имаше ефект, но аз го установих случайно. Косата ми е много гъста, но в един момент започна да пада повече от нормалното. Някъде в този период започнах да го ползвам, защото си мислех, че е против пърхут. И когато след третата опаковка забелязах много нови косъмчета по челото и покрай ушите, си преведох текста, който естествено е на турски. И още го ползвам от време на време.

# 55
При мен има ефект от шампоана с чесън. Отразява се чудесно и на скалпа, и на косата ми (определено ми падат по много по-малко косми, отколкото след миене с друг шампоан). Но и съм оправила дефицитите на витамини.

# 56
Някой ползвал ли е серума на Керастаз - Anti-chute?

# 57
  • гр.Пловдив
При мен има ефект от шампоана с чесън. Отразява се чудесно и на скалпа, и на косата ми (определено ми падат по много по-малко косми, отколкото след миене с друг шампоан). Но и съм оправила дефицитите на витамини.

Кой е този с чесън -турски ли е?

# 58
Шампоанът от публикация 51. Турски е, да. Купувам го от Лили.

# 59
Здравейте.
Аз имам следното питане.
Във По бях на фризьор във детския салон Пъзел.
Около 4 пръста я намалих ме.
Обаче забелязах, че има цъфтящи краища .
Не се боядисвам изобщо.
Косата ми не е мазна а нормална.
Даже много ми е мека.
Мия косата си със шалма или лошенгол за нормална коса.
Маска също ползвам италианска е със млечни протеини (Day Mask)1кг.
Използвам кристали на (Виктория beauty  1,2,3)

Някоя дама  дали ползва такива кристали и дали е доволна .
Прочетох за маска за коса от зехтин и кисело мляко
(1/4 кисело мляко  и 1 супена лъжица зехтин смесваш ги и си намазваш косата и стоиш 30 минути..)
Дали някоя дама знае за тази вид маски и дали има ефект.

Подстригвам се редовно през 3,4 месеца.
Моля за мнение как се справяте със цъфтящите крайща  на вашата коса..
Иначе нямам косопад за сега и пърхот също.
Единствено дето се появяват цъфтящи краища на косата.
Много благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт