Косопад - тема 26

• 57 892
  • 824
  •   1
Отговори
# 675
Предполагам, че шалчетата трябва да се фиксират някак, за да не се хлъзгат.

# 676
Гледах всякакви клипове и пробвах, една приятелка лятото си слагаше такова шалче на главата и много ме изкефи, но като ми я сложеше на мен и тя падаше веднага😆😆😆

# 677
На морето съм с шапка, но в ежедневието е трудно постижимо. Където живея е ужасно горещо и слънчево лятото. За това ще вземам някаква слънцезащитни. При мен от морето косата изсветля, а съм кестенява, станах почти руса, стана много суха и чуплива. Ужасен ужас.

# 678
Момичета, изписан ми е миноксидил заради косопад и оредяване на косата в горната част на главата. Не мога да се оправя с това мазане... Нали трябва по цялата глава (с оредялата част) да бъде намазано, не само по средата да капна 1 мл с пипетката... Как да стане този номер??? Пресипах го в малко шишенце с пръскало - пръскам по скалпа на десетина места, втривам и разнасям с пръсти на по-голяма площ - но така тази кутия уж за 3 месеца ще свърши за 3 седмици максимум... Аз ли не разбирам нещо, или да се подготвя да ги кихам тези пари всеки месец?

# 679
Най-лесно и ефективно и с най-малки загуби на продукт, става с мазане с малка четка. Косата се разделя на път и се маже кожата.

# 680
Аз ползвам масажор. Капвам на места и после с него втривам. Споко. Днес на едно място ще е повече, утре на друго... Важно е да не се спира.

# 681
Момичета, изписан ми е миноксидил заради косопад и оредяване на косата в горната част на главата. Не мога да се оправя с това мазане... Нали трябва по цялата глава (с оредялата част) да бъде намазано, не само по средата да капна 1 мл с пипетката... Как да стане този номер??? Пресипах го в малко шишенце с пръскало - пръскам по скалпа на десетина места, втривам и разнасям с пръсти на по-голяма площ - но така тази кутия уж за 3 месеца ще свърши за 3 седмици максимум... Аз ли не разбирам нещо, или да се подготвя да ги кихам тези пари всеки месец?

Не трябва да превишавате дозата, може да има въздействие върху сърдечната дейност.На моят има дозировка пет впръсквания и ако се ползва сутрин и вечер, както е по указание стига за месец.Аз ползвам само вечер по 6-7 впръсквания, но всяка вечер.

# 682
Аз капвам 2-3 капки на върха на пръстите и втривам хубаво в скалпа. Една пипетка ми стига за целия скалп, а понякога и по-малко от 1ml слагам. На определени места слагам повечко. С впръскване мисля, че ще отива повече течност по корените отколкото в скалпа и ще се хаби така.

# 683
Здравейте.
Какви изследвания се правят за косопад.
Имам чувството, че косата ми е по рядка от преди.
Хубава вечер

# 684
Прочети първия пост.
Хубав ден!

# 685
Здравейте, момичета! От години чета темата, сега се регистрирах в бг мама, за да задам конкретен въпрос. На кратко - имам косопад от есена на 2018 г., когато още нямах 36 г., не съм раждала, не съм имала бременности. Пила съм какво ли не, мазала съм какво ли не (химия и бабини рецепти), от нищо нямаше ефект. Още тогава спрях да ползвам сешоар, боядисвам се с билкова боя/къна. Започнах да постя - без ефект, плодове 14 дни - нищо. Дълги периоди не съм правила нищо, вярвайки, че съм млада и тялото ще се пребори, защото няма какво да ми има. Ами не! Ходих в Лилия трихология един път, не ми спечелиха доверието. Правила съм мезо и плазмо на скалп, без ефект. Ендокринолозите твърдят, че няма ендокринен проблем. Преди 2 г и половина за първи път изследвах феритин - около 9 е при минимум 12, лятото го изследвах - беше 8, януари - 7, тоест аз трайно си нямам феритин, желязото е към средата на референтните, хемоглобинът е на долна граница. Имам положителен АНА скрининг 1:320, но АНА профилът на 16-те антитела е отрицателен. Тестът за хеликобактер е отрицателен. Макар че все докторите казваха, че не може само от този феритин да съм на този хал, отидох на хематолог преди 4 месеца. Пих сорбифер по 1 на ден с топ фолат по 2 на ден 1 месец, след което изследванията ми бяха - хемоглобин паднал, феритин от 7 на 9, еозинофили над макса, еритроцити под минимума. Отидох на друг хематолог, изписа ми за 1 месец глобифер - нищо не намирам като тозиви за него. Паралелно преди месец започнах миноксидил 2%, колкото и да отлагах това.
Отчаяна съм. От около 2 седмици косопадът се засили. Въпросът ми е към дами, ползвали миноксидил и получили засилване на косопада, колко продължава това чудо и кога видяхте положителен ефект от препарата? Има ли дама, която не е имала положителен резултат от миноксидила? Позвали ли сте глобифер и с какъв ефект? Не знам колко време да му давам шанс. Най-лотошото при мен е, че аз нямам никакъв растеж през всичките тези години.
Съжалявам, че стана толкова дълго, но проблемът е от много отдавна и исках да дам пълно инфо за положението, за да ми бъдете полезни с отговори. Много съм се радвала на sharpy, на dolce miele, когато се справиха с проблема. Не знам какво стана със S.Magnifica, много отдадена беше в този форум със съвети, знания и патило.
Успех на всички в тази неравна битка!

# 686
Не мога да кажа, че съм имала засилен косопад след започване на миноксидил.
Въпреки години мазане все още не мога да кажа дали имам ефект от миноксидила, но ме е страх да го спра.

# 687
Аз имам дълъг опит с миноксидила, писала съм и преди много по темата, за мен е едно от нещата, които работят. Всъщност при мен ефект има само от него и от филъра за коса. Ако след започване на миноксидила, косопада се е засилил, това лично за мен е добър знак, тоест работи и цикъла на растеж на космите се променя. Да, има хора, които при започване на миноксидил нямат засилен косопад, но при мен винаги има когато съм го спирала по различни причини. Конкретно колко време продължава - може да ви се стори налудничево, но аз съм си записвала и сега ще ви кажа колко продължи последния път - от 23.11 започна да пада, после след около две седмици много се засили точно в периода 08.12-17.12 беше пика - направо се свличаше, после постепенно намаля и около 30.12 спря да пада. И от тогава не пада - тоест пада нормално до 5-6 на ден. Нови косми има много, но аз съм слагала и филър, така че най-вероятно е комбинация от двете. Изчакайте да мине активния косопад, след като спре да пада, ще минат поне два месеца, преди да видите първия прораст на новите косми. Но не се отказвайте, не спирайте миноксидила, ако сега го спрете все едно нищо не сте правила.

# 688
Llucky99, понеже търсиш съвет, ще си позволя да се включа. Таргетирай основния проблем, здравословния. Не се трови с тоя миноксидил засега. Не си на възраст, че нещата да са необратими, оправиш ли феритина и желязото, най-вероятно е да се оправи и косата. Една хематоложка преди време ми каза, че с хапчета много трудно се вдига феритин (не знам за желязото, аз само недостиг на феритин имах) и ме посъветва да отида директно на вливки. 2 вливки с една нощувка (при уговорка и без) и постигаш това, което с месеци не може да се постигне с хапчетата. И друго, изследвай и вит. Д, почти всички имаме недостиг. Без тези 2 неща и всичкия миноксидил да измажеш, няма да има трайно подобрение! Успех и не се отчайвай!

# 689
lucky99 и аз бях с обилен косопад. За 6-7м ми беше паднала повече от 50% косата. Бях много зле. Изследвах си първо витамин Д, беше тежък дефицит. Оправих го, но косата ми продължаваше да пада. Изследвах феритин и беше 7. Пих ампули тотема и за 2-3 м. драстично намаля косопадът. Феритина ми е още нисък, че правя кръвоизливи заради цикъла, но всеки месец пия по малко желязо. Ако със Сорбифер нямаш ефект, пробвай с Тотема. На мен Сорбифер ми идва много силен и пия по 1/2 таблетка на ден въпреки, че не трябва да разделям.
Оправяй си феритина и ще спре косопадът или поне ще намалее!

Общи условия

Активация на акаунт