Косопад - тема 26

• 57 882
  • 824
  •   1
Отговори
# 705
SitaraB, питането ми е друго. Вливките са вливане на железен медикамент, или друго вещество, което вдига феритина?
Не мога да кажа. На мен хематоложката ми каза, че вливат същите препарати, които и се пият, спямо нуждите и изследванията, просто по венозен път е друго усвояването, насищането става по-бързо и ги няма страничните ефекти, които има при орален прием. На някои хора им дразнят стомасите, на други им се гади. Иначе на мен за вдигане на феритин ми беше дала същото, което е и за желязото, мисля нещо като Сорбифер. При вливките обогатяват препаратите с допълнителни "неща" за по-бързо и добро усвояване. Идеята ми беше не да давам здравни съвети, а да посоча, че има по-бързи начини за компенсиране на липсите на желязо и феритин, та който търси проблемите с косата там, вместо да чака минимум 6 месеца, за да вдигне стойностите и после още 3 месеца, за да прецени има ли ефект, да мине по бързата процедура и да продължава нататък, така да се каже.

# 706
SitaraB, питането ми е друго. Вливките са вливане на железен медикамент, или друго вещество, което вдига феритина?
Влива се железен препарат, може инжекция Феринжект. Веднага се вдигат нивата доколкото знам, то просто навлиза веднага в кръвта, а и предполагам, че са сериозни концентрации.Това се прави при хора с гастропроблеми и неусвояване на оралните препарати, но има доктори, които са против (не знам по каква причина). Отделно при хора с алергии, не се предприемат вливания и се залага на хапчета.За вдигане на феритин се ползват железни препарати, независимо през уста или венозно.

# 707
При толкова години косопад, ако няма видимо разреждане и оплешивяване, значи все пак тя си расте и се обновява. Не се фиксирайте толкова много в това, ако сте здрава. А вегетарианска диета за този проблем е най-глупавото нещо. Трябват ви много протеини от животински произход, за да расте косата.

# 708
Разбира се, че има видимо разреждане, темето ми отпред прозира, а опашката ми е едно кичурче. 50% загуба имам, ако не и повече. Колко съм здрава не знам, за да е налице този проблем толкова години, няма как да няма причина. Вече съм на 42, тепърва предстои менопауза...Премахването на животинска храна беше с цел почивка и чистене на организма, млечните правят възпаления, в месото не знае какво има и т.н., мисля, че са ясни съображенията ми. Освен това аз поставих - коледни и великденски пости, по около 40 дни, а не целогодишно.
Христос Воскресе! Здраве и светли дни на всички!

# 709
  • София
Някой тук с опит с миноксидил?

# 710
Казвай!

# 711
  • София
Какво да казвам? Питам някой слагал ли е? Има ли подобрение? Вярно ли, че след спирането му пак започва да пада косата?

# 712
Има много писано за миноксидила. Какво проценти, как пада в началото, при спиране какво се случва.

# 713
Въпросите, които имаш за тези, които ползват миноксидил.
Вече си ги задала, но за тези въпроси има отговори почти през страница. Wink

# 714
Това е ужасно, съжалявам! Как тези лекари не могат да разберат причината?! А сте още млада! Потърсете пак добър специалист.
Разбира се, че има видимо разреждане, темето ми отпред прозира, а опашката ми е едно кичурче. 50% загуба имам, ако не и повече. Колко съм здрава не знам, за да е налице този проблем толкова години, няма как да няма причина. Вече съм на 42, тепърва предстои менопауза...Премахването на животинска храна беше с цел почивка и чистене на организма, млечните правят възпаления, в месото не знае какво има и т.н., мисля, че са ясни съображенията ми. Освен това аз поставих - коледни и великденски пости, по около 40 дни, а не целогодишно.
Христос Воскресе! Здраве и светли дни на всички!

# 715
Момичета, някоя да е ползвала тази или подобна електрическа четка против косопад и за растеж на косата?
https://obeauty.bg/shop/za-kosa/evoque/smart-keratin/%d0%b5%d0%b … 1%82%d0%b5%d0%b6/

# 716
Момичета, някоя да е ползвала тази или подобна електрическа четка против косопад и за растеж на косата?
https://obeauty.bg/shop/za-kosa/evoque/smart-keratin/%d0%b5%d0%b … 1%82%d0%b5%d0%b6/
За ел.четка не мога да дам мнение, тъй като не съм ползвала, но силно препоръчвам този тип.
https://shop.lillydrogerie.bg/kosa/aksesoari-za-kosa/chetki-greb … rolki/touch_treat
Цената й е жълти стотинки на фона на показаната и наистина има положителен ефект за растеж на косата след 2-3 месеца. Аз имам 2 и си ги ползвам редовно.

# 717
Момичета,минавам да дам положителен отзив за ампулите Женшен против косопад
С Хашимото съм и косопадът беше станал доста обилен,даже отпред на бретона вече светлееше кожата
След постоянна употреба един път седмично от тези ампули косопад почти няма,или е много слаб,а кожата на темето почти се запълни от нови разстящи косъмчета
Своевременно изсветлих косата си и очаквах доста тежка реакция,заради това третиране,но такава изобщо нямаше
Горещо препоръчвам

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 08:38 от VAL*

# 718
Един път месечно?

# 719
Поправих грешката си-седмично
При всяко измиване втривам една ампула,завива косата с хавлия и стоя около 20-30 минути. Без отмиване

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 08:44 от VAL*

Общи условия

Активация на акаунт