Косопад - тема 26

• 57 884
  • 824
  •   1
Отговори
# 690
Благодаря на включилите се. Витамин Б12 и Д са ок в момента, имала съм ниски нива на Б12, сега са прилични, но промяна в косопада нямам. Чат-пат пия малко и от двете, просто за поддръжка. Пак казвам - става дума за 6 години и половина, това е много, много дълъг период, през който очевидно нещо атакува фоликулите постоянно. Още в началото видях и промяна в структурата и дебелината на косъма. Всичко това се вижда при преглед с лупа/камера. Док просто потвърждават това, което аз има казвам Sad При преглед дерматоложката каза, че имам изменения по кожата на скалпа и че не си внушавам Simple Smile))
Не искат да ми вливат желязо, защото имам много алергии и не смеят. Вчера купих този Глобифер, ще го пия и ще направя изследвания. Док каза, ако няма ефект - гастроскопия и колоноскопия Sad Аз нямам загуба на кръв при цикъл, почти нямам кръвотечение. Наистина ми изглежда като обречена кауза, а толкова жени имаме проблем с косопад!
веси димитрова, изобщо не ми се струва налудничево, че си записваш, аз знам какъв ад е това и как човек опитва какво ли не, а с косата си иска и време, за да има резултат, респ. да разбереш, че няма такъв...Наистина е кошмар, аз се будя нощем в ужас и си пипам косата/скалпа. Това е травма и има психологически ефет, скапва самочувствието и въобще има толкова много последици, а некомпетентността на лекарите и неглижирането на проблема прави нещата още по-тежки.

# 691
И аз ще ви кажа, оправете си феритина. Бях с феритина под долна граница и ми окапа половината коса. Косъма стана тънък и се чупеше лесно. В момента след почти 6 месеца прием на Сорбофер имам добър феритина. Косата стана по-плътна и тежка, има нови коси.
Аз също съм постила и какви ли не глупости правех. Сега гледам да имам месо на едно хранене дневно и отделно си пия желязото. Косопада е едно на ръка, но ниския феритина и желязо ми докараха и други проблеми.

# 692
  • Бургас
А колко е оптималния феритин, към който да се стремим?
Моя е бил 52.70μg/L при норма 13.00 - 150.00 ноември месец, а желязото 21.70μmol/L /6.60 - 26.00/

# 693
  • София
SitaraB- стана ми интересно относно тези вливанията ,за които споменавате

Сина ми е с косопад и доказана алопеция, писала съм многократно за това.
Основния преблем е нисък феритин

при последните изследвания :
феритин - 86 ng/ml - стойности  21,81 - 274,66
желязо - 26,8 umol/l - стойности М 10,0 - 28,0
вит. Д 3/25-ОН-Vitamin D3 - 42.9 ng/ml - стойности 10-20 дефицит/20-100 оптимално ниво/ над 100- предозиране

Спря приема на желязо за момента,по съвет на лекаря, защото се притенява от предозиране , но за вливане и дума не е казал. А знам ,че ако не приема при следващите изследвания нивата ще са още по-ниски....
Как да натрупа Феритин в този случай направо не ми става ясно

# 694
стойностите са много добри, нещата стават бавно поне 6 месеца, вливанията са по преценка на лекар

# 695
vnd, писах Ви на лични.

# 696
SitaraB интересно ми е какво сте и писали на лични ? Защо някаква информация трябва да се крие?

# 697
То колко неща се крият в тази "Държава"....

# 698
Ами нали групата е за взаимопомощ , можеше това което и е написала в лични да ми послужи и на мен .

# 699
То целия сайт е пълен с теми за взаимопомощ и се пише често да споделят развитието на проблема, за който питат и естествено търсят решение и извън форума, но доста рядко някой пише отново. Не се знае оправил ли се е проблема, как, жив ли е, умрял ли... Според мен е форум на оплакванията без развитие.

# 700
Писах на лични с линк към лекарката, тъй като не съм сигурна, че е ОК, да й сложа профила тук. Инфото не касае директно косопада, а просто начин за по-бързо вдигане на феритин и желязо. Аз не съм лекар, та да правя препоръки, просто дадох координати на лекар, който може да прецени и да предложи вливки.

# 701
Само за справка- феритин се вдига с вливки на ЖЕЛЯЗО, така ли да разбирам?

# 702
Феритина се вдига с прием на желязо. При някои хора с хапчета, при други с вливки. Феритина е реално, запаса желязо в организма ви, ако е нисък положението е зле.

# 703
Само за справка- феритин се вдига с вливки на ЖЕЛЯЗО, така ли да разбирам?
Никъде не съм коментирала препаратите, които вливат, защото както казах, не  съм лекар и не си позволявам да дават съвети с такава насоченост. Единствено си позволих да цитирам хематоложката, която ми каза, че с вливания се постига резултат, който с хапчета става за минимум 6 месеца . Вливат се същите неща, които се и пият (на всеки след преглед, кръвна картина и нуждите му, назначени от лекар), просто става по-бързо.

# 704
SitaraB, питането ми е друго. Вливките са вливане на железен медикамент, или друго вещество, което вдига феритина?

Общи условия

Активация на акаунт