Косопад - тема 26

• 57 854
  • 824
  •   1
Отговори
# 735
Мажете с чесън- разрязана скилидка и се търка мястото.Да имате проблеми със зъби, здравето, стрес?
Със зъбите нямам проблем, напоследък имах проблем с венците. Здравето мисля че нещо сериозно не. Имам Хашимото и пия Еутирокс. Стрес той е ежедневен

Проблем с косата при хашимото е често срещано.
На мен ми пада редовно и леко е оредяла. Но това за петната е друг вид косопад.
Още по-неприятен.
Защо стреса ви  е ежедневен? Тоест всеки ден нещо ви стресира и имате много сериозни проблеми или се дразните за дреболии.
Опитайте се да промените вашите реакции към ситуациите които ви напрягат.

# 736
При хората, които познавам и имаха алопеция ареата, беше стрес.

# 737
Да, при Хашимото косопада е дифузен и по-различен, вкл. може да изглежда като андрогенна алопеция.А алопеция арета, този гнездови косопад е от съвсем друг произход и се свързва със стрес основно.
Пробвайте упорито чесъна, той върши страхотна работа при такива локални участъци.

# 738
Здравейте, този продукт Дилан пише, че е добър   https://www.bionaturelife.com/Dilan
Аз лично не съм го ползвала, тъй като моя косопад е различен, но ако някой има опит с него би споделил.

# 739
  • София
Преди време коментирахме препарати за наваксване нивата на желязо. Споделям опит без лекарства. Един месец пиене на отвара от сухи връхчета копър вместо вода. Направено изследване преди започване на отварата и след един месец. Разлика с 3.74 umol/l нагоре.
Рецептата е: Запарвате две чаени лъжички сухи връхчета копър в един литър вода. Пие се вместо вода.

# 740
    Връхчета в смисъл жълтия цвят или семената или зелените най свежи .връхчета ? За копър като помощно средство при косопад за пръв път чувам

# 741
    това е интересно. предполагам копъра като подпомагащ стомаха и храносмилането,  може би помага за усвояване на витамини и минерали от храната

# 742
    • София
    Зелените връхчета. Или просто копър. Така се продава навсякъде като подправка. Нямам представа как точно работи, но го виждам в изследванията. Самият копър съдържа желязо, но дали действително помага и за по- добро усвояване от всички храни, не мога да кажа.

# 743
    Здравейте,реших да се включа в темата и да споделя опит.
    От преди 2 месеца,след направени изследвания при ендокринолог се оказа,че съм с Хашимото.
    Доста ми капе косата направо е плашещо,но от 2 седмици си правя маска за коса с лук преди къпане и съм очарована,косопада намаля и виждам доста проникнала коса.
    Много се притеснявах от аромата,но когато го залея с оцет смесен с вода не е толкова зле.
    Важно е да не падате духом!

# 744
    • София

Доста ми капе косата направо е плашещо,но от 2 седмици си правя маска за коса с лук преди къпане и съм очарована,косопада намаля и виждам доста проникнала коса.

…. За две седмици терапия преди къпане…ако си миете косата през ден, не успявам да сметна…. След колко третирания с лук имате зашеметяващ резултат?

# 745

…. За две седмици терапия преди къпане…ако си миете косата през ден, не успявам да сметна…. След колко третирания с лук имате зашеметяващ резултат?
    За сега 4 пъти по 2часа съм стояла.
    Като по съвет от баба ми трябва поне 8 третирания,защото косата има нужда от сяра,а в лука се съдържа.

# 746
    • София

Като по съвет от баба ми трябва поне 8 третирания,защото косата има нужда от сяра,а в лука се съдържа.

Извинявайте, но въпросът ми беше риторичен....за две седмици/ четири третирания и вие забелязахте "доста проникнала коса"...........наистина ли?
    Въпросът с косата, на мен лично ми е доста чувствителен. Борбата с косопада ми продължава вече 1 година.
    Да се появи някой (нищо лично) и да заяви, че от лук...или каквото и да е, за две седмици му поникнала коса, е меко казано несериозно....
    Не, че очаквам 100 про работещ съвет от форума, ама дръжте се една идея адекватно.
    Успех с лука!

# 747
    Съгласна съм с А6. Или сте имали, така наречените сезонен косопад или и аз не знам.

# 748
    За две седмици може да се наблюдава спиране ня косопада в някаква степен, защото планираните за падане коси( те са умрели), вече са изпопадали, затова.
    Нови растежи може да се наблюдават, то в общия случай има такива постоянно, но докато не се вгледаме не им обръщаме внимание.
    Със сигурност сериозен хроничен косопад няма как да се оправи за такива срокове:

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 13:13 от ДХ3

# 749

Извинявайте, но въпросът ми беше риторичен....за две седмици/ четири третирания и вие забелязахте "доста проникнала коса"...........наистина ли?
    Въпросът с косата, на мен лично ми е доста чувствителен. Борбата с косопада ми продължава вече 1 година.
    Да се появи някой (нищо лично) и да заяви, че от лук...или каквото и да е, за две седмици му поникнала коса, е меко казано несериозно....
    Не, че очаквам 100 про работещ съвет от форума, ама дръжте се една идея адекватно.
    Успех с лука!

Споделям какво съм забелязала,аз съм доволна,извинявам се че съм се включила във вашата тема,не е за да внасям смут.
    Просто исках да помогна и да ще си продължа лука,пък да видим Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт