Косопад - тема 26

• 57 850
  • 824
  •   1
Отговори
# 750
Има ли миризма след това?

# 751
Има ли миризма след това?
Да,косата попринцип си задържа доста миризми.
Аз изтисквам сока от лука,задължително нещо мазна слагам зехтин или кокосово масло,жълтък и мажа навсякъде.
За да тушира миризмата след като я измия я залива с оцет разреден с вода и стоя 5 минути,после пак мия.
Мирише,но само на мокра коса,вкъщи казаха че нищо не усещат.

# 752
Не бих си го причинила това на косата, но благодаря за съвета все пак.

# 753
Не бих си го причинила това на косата, но благодаря за съвета все пак.
Да не ти идва на главата зверски косопад, за да видиш какво значи да пробваш с какво ли не.
Казвам го като човек, борил се 5 години с това. Бях склонна и л@йно на главата да си намажа, само и само да спре.

Иначе сокът от лук наистина помага за косопад, но когато той е в лека форма или е сезонен.

# 754
Поръчах въпросното средство за косопад Дилан.
20 лв струва.
Втори ден чакам да дойде куриер.
Много не сериозно от тяхна страна.

# 755
Моят косопад не се повлиява от нищо... Евентуално да има някакво временно спиране и тъкмо реша да се зарадвам и отново почва. Тези дни в една тема споменаха, че коментираните добавки за простата могат да помогнат и на жени с андрогенен косопад - ами и тях си поръчах, въпреки че вече не мисля, че може да се направи нещо, прекалено много коса загубих Disappointed

# 756
Страдам от косопад повече от 5 год.Изследвах какво ли не и стигнах до извода, че вероятно е от Хашимото.Постоянно пия и мажа нещо.Два месеца почивах от добавки и мазила и сега съм на път да остана без коса .Пада брутално, вижда ми се кожата над ушите, скалпът прозира и рева всеки път след ресане.Тскова чудо не е било. Започнах отново Дюкре капсули, тоник против косопад на Ревалид, отвара от репей..Но ме е налегнало тежко отчаяние.Избягвам да се гледам в огледалото.Даже не търся съвет. Просто само в тази тема мога да бъда "изслушана" и разбрана Sad

# 757
А миноксидил ползвала ли си? Може и да си писала, но не помня. Била ли си на преглед при някой лекар, който е споменат в темата с добро име? Какво ти поставят като диагноза след изследванията специалистите? На колко години си? Дай да видим изследванията... Все от някъде ще изкочи зайчето. Горе главата! В тази тема не си сама.

# 758
Какви изследвания сте пускала? Аз не помня всеки, съжалявам.
Капсулите на Дюкре са с много ниско съдържание на витамини и минерали, които са ви нужни. Какво правите за Хашимото, освен да пиете препарат? Какви са ви стойностите там?

# 759
Страдам от косопад повече от 5 год.Изследвах какво ли не и стигнах до извода, че вероятно е от Хашимото.Постоянно пия и мажа нещо.Два месеца почивах от добавки и мазила и сега съм на път да остана без коса .Пада брутално, вижда ми се кожата над ушите, скалпът прозира и рева всеки път след ресане.Тскова чудо не е било. Започнах отново Дюкре капсули, тоник против косопад на Ревалид, отвара от репей..Но ме е налегнало тежко отчаяние.Избягвам да се гледам в огледалото.Даже не търся съвет. Просто само в тази тема мога да бъда "изслушана" и разбрана Sad
Само с външно мазане няма да стане.Вземете за пиене вътрешно Биотин поне 5000mcg с 500mg Таурин и MSM(сяра) 6000mg на ден(2х2 капс от 1500mg)

# 760
Не съм била на преглед при лекар споменат в темата, не съм мазала и миноксидил. Дерматоложката, при която ходих ми изписа капсулите на Дюкре. Днес пуснах отново щитовидни.С хипотиреоидизъм съм и ги следя веднъж на 6 мес.Анти телата са завишени всеки път и не мога да им повлияя.
Желязо и вид Д са в норма. Днес пуснах отново феритин и желязо, които винаги са в добре.Имам преддиабет, но не пия лекарства .Не съм наднормено тегло.Спортувам, храня се долу- горе добре и съм на 44г.Косопадът започна с през 2020.Тогава ме диагностицираха с преддиабет и хипо. Пия хормон.

# 761
Какво е преддиабед? Какви са ви изследванията?

# 762
Висок инсулин. Диагностицира се след изследване на глюкоза, инсулин и гликиран хемоглобин + симптоматична оценка като повишено тегло на пример и не само. Може (често) да се назначи и натоварване с глюкоза.

# 763
Висока кръвна захар имам аз, след натоварване с глюкоза. Спазвам режим , с който държа захарта в норма. Поръчах никотин, мсм и Таурин.Последнирр две не съм ги пила. Взимах все комбинирани+ биотин ( фито, приорин, ревaлид, фитовал, слайв, приорин, Дюкре)

# 764
Освен ТСХ под 2-2,5 трябва да се види и фТ3 и фТ4 как са. Те също са важни. За инсулиновата ако можете без лекарства е ОК. Желязо и феритина в Долни граници ли са? Вит. Б12 как е, вит. Да в норма но в коя част на скалата?
Това, че са в норма не означава, че са ОК. И ако на някой тия хормони са му идеални, не означава, че при вас ще е така.

Общи условия

Активация на акаунт