Косопад - тема 26

• 57 778
  • 824
  •   1
Отговори
# 765
Фт3 и фт4 ги има в изследването,  на долна граница са. Желязо и феритин са в средата, Д е на долна граница и пия вигантол.Б12 не съм изследвала, но ще го пусна идната седмица, както полови хормони. Ям предимно месо и яйца и мислех, че набавям от там.

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 15:20 от umi zoomi

# 766
Не е ок да са на долна:

# 767
фТ3 и фТ4 трябва да са на около 75% от референтните т.е. в горната част, но не към горна граница. Ниските нива води до проблеми. Ниското вит. Да може да доведе също до косопад.
Въобще, хубаво е да се разглежда всичко комплексно. Падането на косата изключително рядко се повлиява само от мазане. Почти винаги си трябват хубави добавки, и правилно третиране.

# 768
https://barecare.bg/cellhappyco-anti-hairloss-tonic-120ml
Този серум някой ползвал ли го е? Аз си го купих, понеже гледах в тик ток как на разни жени им поникнала коса и нали моята е оредяла, реших да пробвам. Ползвам го втори месец и не мога да кажа, че има новопоникнала коса, но стана друго нещо-имам много мазен скалп, а след първия месец от ползването на серума, косата ми взе да не се омазнява. Това никога откакто се помня не ми се е случвало. Обикновено на втория ден е мазна, а сега издържа по 3-4 дни и пак не се е омазнила. Та, чудех се, има ли някой, който ползва серума от по-дълго време и какви отзиви може да даде.

# 769
Здравейте,искам да попитам по-запознатите от вас с феритина,изследвала съм всички витамини и желязо,ЖСК,трансферин в нормата са,но феритина според вас дали е в норма до такава степен,че да не ми е от него косопада в нормата от 11 до 306 моят е 16?

# 770
Повечето серуми за косопад изсушават скалпа.Аз в момента нямам косопад,но използвам серум именно поради тази причина

# 771
Нисък ви е феритина. Феритина е запасите от желязо в организма. Реално вашите запаси са много ниски и ако се продължава в същия дух, може да се изчерпат. Дали е от него косопада, ние не можем да кажем. Аз бях с подобен феритин(април) и след три месеца ми беше паднал под долната граница.  Август миналата година започна такъв косопад, не мога да го опиша. Вече бях започнала да приемам желязо, но то трябва време да се натрупа. Пада два месеца, косата ми оредя жестоко, постеигах я драстично, но пих много време желязо, Б12 и вит. Д. Сега пак съм на изследвания да видя на къде съм, предполагам ще продължавам с хапчетата.

# 772
Защото желязото ми е в норма незнам как да вдигна само феритина,ходих на двама лекари но нищо не казват,казаха ми ако пия  желязо ще увелича само него,но тъй като то е в норма ще стане още повече,което няма да е добре,уж само феритина няма как да се вдигне,затова търся мнения тук.

# 773
Аз съм с феритин под нормата и двама различни лекари хематолози са ми казвали да не се притеснявам за феритина. Не твърдя, че това е правилно, само споделям какво са ми казвали на мен. Желязо и ЖСК са ми били добре.

# 774
Просто съм изследвала какво ли не,всичко е в норма,а косопада не спира вече колко месеца,затова само за феритина се чудех.

# 775
Ако изследвате половите хормони, за хормонален дисбаланс, трябва да се изследват на определени дни от цикъл.

# 776
  • София
Момичета, какво е мнението ви за комплекта на Weleda със Розмарин - шампоан, балсам и тоник?

# 777
Здравейте, имам косопад около 3-4 години и инсулинова резистентност, изследванията все са ми в норма спрямо витамини и хормони. Ходих специално от София до Габрово при дипломиран тритментолог, каза ми, че имам себореен дерматит, явно при стрес се отключва и страда скалпа ми. Ще пусна отново всички изследвания след спиране на всички добавки, за да се види най-точно къде  имам недостиг., ще изследвам и кортизол. Възможно ли е от себореята да ми пада косата? Дали някой е ползвал Низорал шампоан? Благодаря предварително!

# 778
Здравейте, от миноксидила 5% , който е ползвал, получава ли се лющене на скалпа на люспи като пърхот?

# 779
На сина ми в началото да.

Общи условия

Активация на акаунт