Косопад - тема 26

• 57 821
  • 824
  •   1
Отговори
# 780
Здравейте, имам косопад около 3-4 години и инсулинова резистентност, изследванията все са ми в норма спрямо витамини и хормони. Ходих специално от София до Габрово при дипломиран тритментолог, каза ми, че имам себореен дерматит, явно при стрес се отключва и страда скалпа ми. Ще пусна отново всички изследвания след спиране на всички добавки, за да се види най-точно къде  имам недостиг., ще изследвам и кортизол. Възможно ли е от себореята да ми пада косата? Дали някой е ползвал Низорал шампоан? Благодаря предварително!
Следя въпросната тритментоложка( така ли е в ж.р. Flushed) и ми е много интересно дали е толкова добър диагностик. В Инстаграм никога не говори конкретно, не пропоръчва продукти и обикновено си прави реклама, като добър специалист.Какви са впечатленията ви от нея?Скъп ли  е прегледът?

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 14:58 от umi zoomi

# 781
И аз се интересувам от триментоложката, следя я в тик ток, мислех да ходя в скоро време.

# 782
Здравейте, имам косопад около 3-4 години и инсулинова резистентност, изследванията все са ми в норма спрямо витамини и хормони. Ходих специално от София до Габрово при дипломиран тритментолог, каза ми, че имам себореен дерматит, явно при стрес се отключва и страда скалпа ми. Ще пусна отново всички изследвания след спиране на всички добавки, за да се види най-точно къде  имам недостиг., ще изследвам и кортизол. Възможно ли е от себореята да ми пада косата? Дали някой е ползвал Низорал шампоан? Благодаря предварително!
Следя въпросната тритментоложка( така ли е в ж.р. Flushed) и ми е много интересно дали е толкова добър диагностик. В Инстаграм никога не говори конкретно, не пропоръчва продукти и обикновено си прави реклама, като добър специалист.Какви са впечатленията ви от нея?Скъп ли  е прегледът?
Прегледът струваше 75 лева, дадох предварително капаро 40 лева и прегледът беше 1 час добър диагностик е категорично, ще мога да кажа дали съм доволна след като коментираме изследванията, които ми е назначила. Лошото е, че трябва да се ходи при нея на 3 или 6 месеца, за да се следи състоянието на скалпа, тъй като ми е далеч, но тя ми е надеждата. Но поне разбрах, че за да се изследват дадени витамини и прочие не трябва да се приемат 14 дни никакви добавки, за да се види къде и колко е недостигът. За да може да се определи каква е реалната доза за прием. Ще пиша пак, след като излезнат изследванията, за да ви кажа как ме е консултирала.

# 783
  • София
Това за изследване на витамини го има навсякъде в интернет. Прави се пауза от 10 дни минимум преди изследване. Особено важи за тези, който се складират в черния дроб като Вит.Д например. Въпроса ми е тази жена от ТикТок с каква диплома работи? Лекар ли е? И какво значи Тритментоложка? Няма такъв тепмин на БГ. В превод означава -Лечителка. Сериозно ли е това?

# 784
Даже няма да си направя труда да я видя коя е. Търсете трихилог.

# 785
А в България изобщо има ли трихолог,до колкото знам само онези измамници от Лили трихология

# 786
Това за изследване на витамини го има навсякъде в интернет. Прави се пауза от 10 дни минимум преди изследване. Особено важи за тези, който се складират в черния дроб като Вит.Д например. Въпроса ми е тази жена от ТикТок с каква диплома работи? Лекар ли е? И какво значи Тритментоложка? Няма такъв тепмин на БГ. В превод означава -Лечителка. Сериозно ли е това?

Каза, че е учила в Украйна 5 години, за да взема дипломата си, причината не я знам, но и тя е имала косопад като нас. Щом е спряла личния си косопад, смятам, че би помогнала и на мен. По толкова лекари съм ходила дерматолози и прочие,  те не са запознати изцяло с материята за косата и космените фоликули, тъй като не го изучават в дълбочина.

# 787
  • София
Значи не е лекар, а лечител който назначава изследвания и терапия? Това е много опасно! До колкото знам във страните от Западна Европа, за да запишеш курс за Трихолог задължително искат да имаш диплома за Дерматолог. Трихологията е част от Дерматологията. Извинявам се но лечителка от Габрово, да назначава изследвания и терапия е несериозно.

# 788
Как се доверявате на тези рускини и украинки не знам. Плъзнали са навсякъде, особено в инстаграм и тик-ток. Да не говорим, че много от тях се представят за лекарки, а са завършили само някакви мними курсове или пък по-лошо - купуват си фалшиви дипломи. Дори и след случаите с ботокса, пак има жени, които им се доверяват. Не знам какво значи тритментолог, но само като прочетох "тик-ток" и "Украйна" ми стана ясно... Не бих се доверила такъв човек да ми изписва добавки и витамини, това е супер опасно.

# 789
  • София
Тритментолог = Treatment , взели са го от английската дума за Лечение, накратко -Лечител. Защото нямат медицинска диплома.

# 790
По-добре е да се посети дерматолог, който е специализирал в насоченост проблеми със скалпа. Тези лечителки и то от Украйна знаем до какво докараха маса народ с ботокс…
Не бих се доверила на такъв човек. Не се заблуждавайте, че някой, който говори сладки приказки на видеа в социалните мрежи е много кадърен и е добър професионалист. Вече половината дерматолози в България са супер активни в социалните мрежи, но от кабинетите им излизат жени в окаян вид.

# 791
Без да правя реклама, д-р Зарев е трихилог.

# 792
И аз предпочитам да ходя при медицински специалисти, но специално за проблеми с косопада не съм срещала да има доказани такива. Ходила съм за дерматологични проблеми при дерматолози и не съм оставала доволна, какво остава да решат адекватно проблем за коса... Сега погледнах цените на д-р Зарев, но не бих могла да си ги позволя, само за консултация е 1100 или 1500 евро. Така че май ще си продължавам със самолечението на принципа проба-грешка, колкото и неуспешно да е досега Worried

# 793
  • София
Трябва да се отиде при дерматолог, който има в кабинета си апаратура за анализ на косата. Тя е със камера и директно се вижда на монитора състоянието на скалпа и косъма -плътност, в коя фаза на растеж е , и т.н. Има и тестове, които например определят каква част от витамините реално достигат до косата....Просто трябва да се търси клиника с апаратура.

# 794
Някой пробвал ли е към мулти витамините да добави аргинин и таурин за кръвообръщението ? Също така дали има проблеми с усвояването от стомаха?

Общи условия

Активация на акаунт