Косопад - тема 26

• 56 295
  • 824
  •   2
Отговори
# 60
Цъфтящите краища, или както експертите ги наричат трихоптилоза, са често срещан проблем при много хора. Цъфтящите краища се появяват когато защитната кутикула е нарушена в края на косата. Тогава косъмът се разделя на две или повече части. Някои хора твърдят, че това разделяне може да се оправи, но експертите знаят, че това е мит. Веднъж нацъфтяла, най-добрият начин да се справите с такава коса е да я подстрижете.

Има няколко причини за появата на цъфтящи краища. Въпреки че индустрията за продукти за грижа за косата е огромен пазар, много от тенденциите и процесите в нея допринасят за цъфтящи краища. Ако боядисвате косата си често, може да се окаже, че имате цъфтящи краища. Сешоарите или пресите също могат да предизвикат този проблем.
По подобен начин и прекаленото излагане на слънце може да накара косата да цъфти. Прекаленото миене на косата със шампоани, които увреждат луковиците също не е полезно за косъма. Проблемът може да бъде съвсем елементарен като използване на неправилен гребен или четка за вашия тип коса, или просто косата ви може да има нужда от дълбоко подстригване.
 Един от най-простите варианти е косата да се подстригва редовно. Ако косата ви е дълга, това е особено важно. Косата понякога цъфти, защото защитните масла не могат да достигнат до краищата на косата. Редовното подстригване ще премахва цъфтящите краища и ще поддържа косата по-лесна за контролиране. Може би е по-добре да подстрижете косата до отстраняване на цъфтежите, дори да маскирате проблема със използването на финиши и масла, това трудно ще реши проблема.

Съставките на професионалните шампоани са много по-щадящи за косата от по-евтините шампоани. По-евтините шампоани съдържат много силикон, чиято цел е да прави косата блестяща, но той също така отнема от косата ценни масла и вещества.

По същия начин броят на пътите, в които миете косата си седмично може да допринесе за появата на цъфтящи краища. Има много спорове по въпроса колко често трябва да се мие косата седмично. Повечето експерти казват, че всекидневното миене на косата може да отстрани някои от важните за косата масла. Ако се налага да миете косата си всеки ден, се уверете, че използвате професионален, щадящ шампоан.

Ако редовно ходите на фитнес или плувате в хлорирана вода, мийте косата си всеки път след това. Солта от потта и хлора са много вредни за косата. Балсамът, който използвате също е важен за предотвратяването на цъфтящи краища. Дълбоко подхранващите балсами са препоръчителни и третирането с масла за коса/ на влажна или суха коса/, като например масло от чаено дърво, ще помогнат да намалите увреждането на косата.

# 61
Хоп -троп.Влизал рязко  отново в темата.
Търся скорошни мнения за филър за коса(инжекционен), PRP  с плазма и мезотерапия?
Къде и колко?  Как протича процедурата?

# 62
  • София
Вижте последните ми мнения в темата. Сина ми ходи на мезотерапия/250-300 лв на процедура/  и РRP / 550-600 лв на процедура/

# 63
  • София
Миналата година, по това време Дерма акт пак имаха промоция 50% намаление на процедури. Тогава си записах час за преглед и лекарката ми препоръча 2бр мезотерапия и 2 бр. филър за коса. Процедурата е няколко минути. Не е приятно инжектирането, но е търпимо. Определено косопада ми намаля. Очаквах да видя възстановяване с нови растежи, но не. Поне косопада е овладян. Мисля, че ми трябва още един курс, така ми и препоръчаха, но още не съм си предплатила процедури, а промоцията изтича. Някак не е точно моето място.

Цените
https://derma-act.bg/p/lechenie-na-kosopad/?attribute_pa_tehnolo … zoterapia-xl-hair

# 64
  • на дъното
Относно цъфтенето има и още една причина, която повечето не забелязват или не обръщат внимание.Косата ми е средна дължина,трудно цъфти и освен къна друго не използвам за покриване на белите корени.Та намерих си викам аз най сетне фризьорка 🙂,нооо след всяко подстригване забелязвам доста цъфтеж от колкото преди да отида🤔 Споделих с една позната и тя ми вика това е от ножицата й.Еми за жалост давах няколко пъти шанс и я смених.Жалко 🫤 Сегашната ми е даже в друг град,но за косата си както и за която част от тялото си не правя компромиси
п.с Похвалиха ми много тези ампули 😉

Някой с мнение за тях 🙂
Лек и спокоен ден на всички 🤗💗

# 65
Миноксидил става ли при обилен сезонен косопад или е само за андрогенен?

# 66
Вижте последните ми мнения в темата. Сина ми ходи на мезотерапия/250-300 лв на процедура/  и РRP / 550-600 лв на процедура/

А къде?
Аз правя сега 3 курса филър+  Прп.Вече съм на 4-тата и ефект 0
Даже косопадът се засили толкова много,че не е за вярване. Та затова ми е интересно да протича при други мнения.Явно не е моето. Витамините май вършат по-добра.
За мен не е болезнено,но сякаш боцканията са малко.Не са по целия скалп както смятах....Затова питам при други как протича.. Ще са пореднити над хиляда лв дадени на вятъра Sad   Ще пиша пак след месец  дали е имало резултат.

# 67
Аз съм ходила на мезотерапия от предишна промоция на Дерма Акт, тогава направих 3 или 4 и имаше ефект, но паралелно ползвах ампули и пиех добавки. Сега реших да пробвам филъра за коса отново от промоцията, като в момента нямам толкова силен косопад, а по-скоро целя малко подхранване и нови растежи.. Иначе и при мен убожданията не са по цялата глава, аз държа поне да са на по-проблемните места и е неприятно за мен, но ми казаха последния път, че иглата много бърза затъпява и трябва да се сменя по време на процедурата и факт, че не беше толкова неприятно с този подход.

# 68

Миноксидил става ли при обилен сезонен косопад или е само за андрогенен?
Преди да започнеш Миноксидил, който се води едно от малкото доказани средства против косопад,може би е по удачно да пробваш и други грижи.
Скоро попаднах на мнение на известна американска дерматоложка, която разясняваше, действието на Миноксидил и факта,че трябва постоянство, търпение и упоритост в прилагането му, като разбира се има и случаи на пациенти, който не се повлияват. Но по важното е, че след спирането му се връща първоначалното състояние,т.е. използването му е до живот.
Тя твърдеше че за по леките случаи ежедневните масажи на скалпа са много важни -засилват кръвообращението, дори и без серум или някакъв бустера, отново повлиява благоприятно.
Разбира се че използването на серуми, ампули в комбинация със масаж на скалпа е много добра терапия.
Много позитивни отзиви има за Mielle Organics Rosemary Mint Growth Oil, Numinox Mediceuticals. Но с уточнението,че много зависи какво причинява косопадът, липса на витамини, хормонален дисбаланс, менопауза и общо взето на колкото по вече фронтове е борбата толкова по -ефективен е резултат.
Има нови серуми, който се прилагат в комбинация със Дерма ролер за по дълбоко проникване на продукта, цената им обаче е космическа и за сега се въздържам. Но прилагам същия принцип веднъж седмично дерма ролер и след него серум - нещо като домашна мезотерапия.
Пропуснах да спомена за друг продукт който е медицински шампоан за чувствителен скалп и пърхот,но има ефект върху лечението на андрогенна алопеция, поради ефекта който има Кетоконазола върху фоликулите. Има изследвания който потвърждават,че използването му в комбинация с други грижи дава реалистични резултати за растежа и сгъстяване на косата и подобряване на състоянието на скалпа. Чудесно измива особенно след използване на по масленни серуми. Препоръчва се използване веднъж седмично, много малко количество, досадното е че трябва да остане на скалпа за 5 мин. препоръчват да се разнесе с четка за шампоан/ масажна/ ,добре да се изплакне. Използването на маска или балсам за да се избегне изсушаване на косата.

@DrDrayzday

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 12:25 от Lorinda

# 69
Според моя трихолог кетоконазол трябва да се ползва ежедневно, за да има ефект.
На мен миноксидил не ми действа, но ме е страх да го спра.

# 70
Според моя трихолог кетоконазол трябва да се ползва ежедневно, за да има ефект.
На мен миноксидил не ми действа, но ме е страх да го спра.
mariat,
Тъкмо гледам Dr. Sam Ellis в You Tube каналът ѝ, тя е един от многото дерматолози които следя, та тя каза дайте поне 6 месеца срок, ако няма резултат минете на следващо ниво, т.е. ако ползвате 2%, тя препоръчва 5%, нищо че е рекламиран като Миноксидил за мъже/по скоро маркетингов трик да се продават по скъпите продукти за жени/, повечето водещи дерматолози твърдят,че ниската концентрация е загуба на време и пари и трупане на допълнителен стрес.

# 71
Ползвам го от години. Дала съм много пъти по 6 месеца. Но, страх ме е да ползвам от 5 %. Живи и здрави декември месец съм на контрола и ще питам за по- силния вариант.

# 72
Здравейте, момичета, отчаяно търся лекар, който разбира от скалп и би вложил желание за разследване откъде идва проблема...честно казано като почна сама да чета още повече се обърквам , проблема ми е от 6 години - силно сърбящ скалп и агресивен косопад, коса расте, но пада още докато са супер къси космите ..Ходила съм при доста специалисти...шампоанчета различни и нищо конкретно- витамини и хормони също изключихме като вариант извън норма. Моля по-скоро за конкретни имена, ясно е че не е семпло, но поне някой, който има желание да се заема с тези случаи...за 6 години толкова интензивен косопад положението е на ръба. Благодаря ви, пожелавам здрави гриви : )

# 73
Здравейте, момичета, отчаяно търся лекар, който разбира от скалп и би вложил желание за разследване откъде идва проблема...честно казано като почна сама да чета още повече се обърквам , проблема ми е от 6 години - силно сърбящ скалп и агресивен косопад, коса расте, но пада още докато са супер къси космите ..Ходила съм при доста специалисти...шампоанчета различни и нищо конкретно- витамини и хормони също изключихме като вариант извън норма. Моля по-скоро за конкретни имена, ясно е че не е семпло, но поне някой, който има желание да се заема с тези случаи...за 6 години толкова интензивен косопад положението е на ръба. Благодаря ви, пожелавам здрави гриви : )
Не мога да помогна с насока за лекар.
Но се сещам за никой неща които могат да помогнат докато ви види специалист.
Колко често миете косата,с какъв шампоан, правите ли масажи, какви продукти използвате? Третирате ли косата с боя, преса,маша, връзвате ли?
Храните ли се здравословно, пиете ли достатъчно вода?
Подстригвате ли редовно?

# 74
Мия я все по-рядко от кошмара, който виждам в банята, колкото и някой да ми говори, че нищо няма да постигна...като виждаш всеки ден топове, ами просто я връзвам някак нагоре неглиже и не искам да виждам това, все едно съм болна от нещо нон стоп топаци коса, сресвам я много рядко. Имам коса и скалп сухи, винаги са били така, скалпа ми от сухота се лющи откак се помня, но това не ми е създавало проблем допреди тези 6 години. Спрях всякакви бои, преси, третирания още от започването на проблема. Храня се нормално, по-скоро здравословно.Гледали са ми косата и на скопски уреди, нямам лезии, нямам зачервявания при все, че се чеша като крастава, но нищо конкретно, пила съм немалко витамини и пробвала шампоани, преди година и нещо зарязах да го мисля - уж..ама коя жена не го мисли, винаги съм имала огромна грива, сега съм на 1/3 коса. Моля някой да помага..Ходих и при една прословута фризьорка, която се рекламира, че се справя с проблемни скалпове и косопад...ами какво да ви кажа зарибявка като на абонамент да и плащаш 2 пъти в седмицата процедурите, а дори не направи разлика какъв ми е скалпа, ходих месец и нещо и се отказах.  Благодаря за изслушването

Общи условия

Активация на акаунт