Косопад - тема 26

• 56 249
  • 824
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте , от няколко години се боря с хроничен косопад.
Правих си изследвания, всичко беше в норма, дерматолог ми каза, че най-вероятно е от стрес но честно казано, не се чувствам стресирана.
Ползвала съм различни продукти, включително предписаните витамини и маски от дерматоложката, и ампули от фризьорката. Приорин, шампоани и балсами на керастас, тривитаминол , хининова вода, но имам чувството, че нищо не ми помага.
Иначе косата ми е гъста и хубава и имам нови растежи , но нищо не спира косопада, и съм отчаяна. Моля ви да ми препоръчате продукти, и витамини, които биха ми повлияли добре …

# 106
Процедурата се казва Regenera Activa. Използва се за всякаква тъканна регенерация. Теоретично при андрогенна алопеция, освен, че обещава да държи живи и активни наличните фоликули, щяла да възстанови и "заспалите" т.е. косата би могла да се върне в състоянието си от 3 до 7г назад. Всичко това добре, ама искам да видя и чуя реални мнения на хора, постигнали някакъв видим напредък. Предлага се в Бг, в София я намерих за 2500лв, а в Пловдив - за 2000. Доста сериозно я обмислям, научно звучи доста логично и обосновано, ама няма да е първото такова, което не работи. Ако някоя дама тук я е пробвала, моля да сподели действителен резултат, ще е от полза на всички.

# 107
А цялостно разреждане на косата какъв тип е?
Може да е както андрогенен, така и телогенен, че на всичкото от горе може да е комбинация от 2та вида. Това и трихолозите не могат да го кажат със сигурност. Мисля, че всяка една от нас, минала по дългия път на този кошмар, може най-точно да определи сама за себе си своя тип загуба на коса. Аз например знам, че моят е андрогенен, нищо, че един куп доктори ми се кълняха, че е телогенен, само за ми вземат парите за скъпи и неработещи процедури

# 108
Процедурата се казва Regenera Activa. Използва се за всякаква тъканна регенерация. Теоретично при андрогенна алопеция, освен, че обещава да държи живи и активни наличните фоликули, щяла да възстанови и "заспалите" т.е. косата би могла да се върне в състоянието си от 3 до 7г назад. Всичко това добре, ама искам да видя и чуя реални мнения на хора, постигнали някакъв видим напредък. Предлага се в Бг, в София я намерих за 2500лв, а в Пловдив - за 2000. Доста сериозно я обмислям, научно звучи доста логично и обосновано, ама няма да е първото такова, което не работи. Ако някоя дама тук я е пробвала, моля да сподели действителен резултат, ще е от полза на всички.

Къде в София се прави въпросната процедура..?

# 109
SitaraB,, аз също се интересувам от тази нова процедура . Сподели , моля  те какво представлява и прави ли се в България?

И мен ме вълнува, ако наистина е ефективна 2 бона е направо евтино, като знам що скъпи мазила съм изкупила през годините с нулев ефект.
Андрогенният косопад мисля е свързан DHT инхибиторите, помня, че съм срещала такава серия козметика, сега не я откривам, само Фолиган/Миноксодол, ма малко ме е шобе от това. Знаете ли нещо такова?

# 110
Здравейте, върнах се две теми назад, но не мога да намеря препоръки за лекар в София, който би ми помогнал да определим причината за  проблема и да назначи лечение. Дерматолозите, н които съм ходила са ми изписвали неща от сорта на ревалид и дюкре.. не ми изглежда сериозно. Ще съм благодарна, ако ме насочите.
Успех на всички!

# 111
Мацки минавам да оставя отзив, може за някой да е полезен. След раждане косата ми падаше мноого.. Челото ми се уголи.. Стана по-рядка. Букванлно на всякъде около мен имаше косми.. А какъв страх изпитвах когато трябва да я среша..
Купих си стимуланта на Икаров. Витамини на Допелхерц (с тях не съм много редовна, пия ги когато се сетя). И сега кососопада намаля много. Там където ми се уголи челото вече има коса. И това е само за месец. Ще продължа още с стимуланта и ще изкажа пак мнение. Сега съм малко смешна отпред където разте косата, но се надявам до месец два да не стърчат така новите косъмчета.

# 112
  • През девет планини в десета...
Цитат на: Ani11. link= Сега съм малко смешна отпред където разте косата, но се надявам до месец два да не стърчат така новите косъмчета.
[/quote
ох, искам и аз да съм така смешна.

# 113
Да разкажа за сина ми- високо ТСХ( 5.62) неоптимални щитовидни, няма Хашимото, чиста жлеза.Феритин в норми, желязо под норма, хемоглобин към долна граница, вит Д към долна граница, тестостерон и ДХЕА-С нормални, инсулин малко над 8, Хома индекс в норми.
На 1.10 сме
на ендокринолог.Забравих да му кажа да пусне и вит Б.
Косичката явно не пада само по наследствена линия.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 18:37 от ДХ3

# 114
Дано има положително развитие при него. Тайничко се надявам да случите на читав ендокринолог и да успее да разреши проблема.

# 115
шарпи, ще го водя при моя и ще се запъна там да разнищим случая.Лекарят ме познава и си имаме отношения вече, ако трябва ще го водя и при тази на малкия.Само ММ не ходи на ендо.😝😂

# 116
Здравейте,
Някой има ли мнение за спрея за стимулиране на фоликулите на mediceuticals и изобщо за цялата серия… Косата ми доста оредя и вече като се вържа ми се вижда скалпа на слепоочията, а преди година бях с коса до кръста. Ужас….

# 117
Здравейте,
Някой има ли мнение за спрея за стимулиране на фоликулите на mediceuticals и изобщо за цялата серия… Косата ми доста оредя и вече като се вържа ми се вижда скалпа на слепоочията, а преди година бях с коса до кръста. Ужас….
На мен не можа да ми се сгъсти косата от тази серия.

# 118
Да, писали сме доста за тях, аз имам отлични резултати, не оставам без шампоан.Но резултати видях след 5-6м. , заедно с установяване и ликвидиране на липси в тялото: еит Д, Б, желязо, феритин, прием на щитовидни хормони.

# 119
При мен сякаш намаля този обилен косопад с Аминексил ампулите след 1 месец ползване. Но, пак си пада доволно. Отделно ми цапат косата, защото са всеки ден. А пък от шампоана ми е супер сплескана косата.

Общи условия

Активация на акаунт