Препоръчайте книги от съвременни български автори...

• 1 147
  • 27
  •   1
Отговори
  • Най-красивата страна
Здравейте,
Моля,споделете кои романи от съвременни български автори прочетохте и ви харесаха.
Наскоро четох,, Бабо разкажи ми спомен,,от Ивинела Самуилова,, и
,,Чорбаджирусановите дъщери ,,на Билкарката.Харесаха ми.Интересен сюжет,прочетох ги много бързо.

Последна редакция: пт, 25 юли 2025, 08:33 от Рaдост

# 1
Много харесвам “Трето царство” на Костадина Костова, скоро ще прочета и новата ѝ книга - “Трифена”.

# 2
  • София
"Времеубежище" и "Градинарят и смъртта" на Георги Господинов. Втората обаче изисква особена нагласа и е много тежка, да не говорим, че баща ми почина, докато още ми беше прясна в главата...
"Absolvo te" на Георги Бърдаров.
Двете пътеписни книги на Георги Милков.
"Майките" на Теодора Димова.

# 3
Всички книги на Билкарката са разкошни. Четат се на един дъх. Прибавям към списъка Боян Боев " Сайбиева невеста" и " Последна молитва". Също на Мария Пеева" Писмо до сестра ми",  " Риалити", " Интелект". От хумористичните на Цветелина Цветкова трите части на " Лейди Гергана", както и всички книги на Траяна Кайрякова.

# 4
Трилогията "Змей закрилник", ако харесвате фентъзи, български фолклор и малко по-хлапешки емоции Simple Smile

# 5
Вече са Ви предложили част от книгите на Георги Господинов, затова аз ще допълня с "Физика на тъгата". Препоръчвам и книгите на Галин Никифоров "Тяло под роклята", "Лисицата", "Фотографът", "Добро момче". Предвид книгите, които споделяте, че са Ви допаднали, може да видите и тези на Виктория Бешлийска.

# 6
  • София/Севлиево
На Боян Боев ми харесват книгите,и на Билкарката,на Виктория Бешлийска и трите прочетох, най-много ми хареса Глина.От хумористичните съм чела някои неща на Луи и Никола Крумов и на глас се смях.А също и едно криминале наскоро -Вечен град на Богдан Русев.Малко по-стари,но пак съвременни неща, които ми харесаха и съм чела през годините -Мравки и богове-Стефан Цанев,Щъркелите и планината-Мирослав Пенков,Ангелски езици-Димитър Динев,трилогията на Владимир Зарев -Битието,Изхода,Закона + още негови книги и т.н.

# 7
Моето предложение е ''Сайбиевата невеста'' и ''Последна молитва'' на Боян Боев.Мен лично  ме грабнаха още от самото начало.Също така и  сборникът му с разкази ''Двайсет гроша'' също е страхотна и се чете на един дъх.

# 8
"Тайната на Димана" на Вилия Борисова много ме впечатли.
Всичко на Георги Бърдаров също.

# 9
  • София
И аз съм от феновете на Боян Боев и на Билкарката. Изчела съм всичко тяхно, което е излязло и ги чета и в онлайн. Той пуска често онлайн свои издадени разкази, но с променен сюжет и различен край, което също много ми допада.

# 10
"Тъй рече баба Ега" също от Ивинела Самуилова, трите части на "Нямата рече" от Галина Танева, "Алтъна" и "Обич" на Ивелина Радионова. Тези са се в стила на "Бабо, разкажи ми спомен".
Ако харесваш трилъри "Пансионът на Мария Г." от Ели Лозанова(книгата е доста интересна, написана е от група момичета, като най-малката е на 12, всеки образ в книгата е изграден от различен автор), но трудно се намира. "Смок" също на Ели Лозанова е много добра, има си всичко - любов, северозападни нрави и т.н. Трилър с малко фентъзи е "Вой" на Александър Скалд, нямах очаквания към книгата, но се оказа много увлекателна, има си напрежение и много интересни факти за върховния хищник по нашите земи.
Ако харесваш митични създания, исторически факти и екшън в едно, то препоръчвам "Мамник" на Васил Попов.
Вече съм я чела на хартия, но сега я слушам и Владо Пенев прави невероятен прочит. "Лейди Гергана" също ми хареса прочетена от авторката с автентичен северозападен диалект.
Не на последно място книжките на Красимира Кубарелова, особено "Верчето, Надежда и Любов", много леки и приятни.

# 11
Аз препоръчвам “Клето злато” на Добри Станчов, както и Стефка Станчева и “Добруджанския феникс”.

От Добри Станчов имам и “Белези от рая”, но не съм я започнала още и не мога да я препоръчам.

# 12
  • Банско
"Извън обхват" на Евгени Черепов, "Светулки зад решетките" на Мира Добрева, "Малки грехове" на Паулина Георгиева. На последната ми беше много интересна идеята за книгата.

# 13
"Рана" на Захари Карабашлиев прочетох скоро. Много ми хареса. Сега я слушам в storytell и я съпреживявам отново. Останалите книги на автора също ми харесват.

# 14
  • Най-красивата страна
Намерих ,,Глина ,, на Виктория Бешлийска и я момент я чета онлайн Очарована съм.Много увлекателна.Действието се развива бързо,чете се на един дъх.

Общи условия

Активация на акаунт