Препоръчайте книги от съвременни български автори...

• 1 150
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Видях да се споменава Ели Лозанова, но не и Петър Делчев (с “Трънски разкази” например). Хубави разкази има и на Деян Енев. Автори, чиито творби частично съм срещала и смятам да чета в бъдеще са Веселина Седларска и Марин Трошанов.

# 16
  • София
Фаворитката ми е Мария Лалева "Живот в скалите"

# 17
Георги Господинов - 'Избрани истории' има интересни попадения. (Романите му не успявам да ги дочета.)

# 18
  • Разпиляна във въображението
Аз бих препоръчала "Летящата планета" на Александър Ненов, "Ламя ООД" на Марин Трошанов  - фантастика и фентази Simple Smile

# 19
На мен много ми хареса "И леглото ни е зеленина" на Виолета Радкова. Пише увлекателно, има много богат език и не можех да повярвам, че е дебютен роман.

# 20
  • Пловдив
"Пасиансът на архангелите" на Мария Лалева и "Нишка" на Виктория Бешлийска са ми любими. Другите две книги на Бешлийска също ми харесват, както последната на Мария Лалева - "Пътища от огън", докато "Живот в скалите" не ме грабна чак толкова.

# 21
"Времето, Надежда и Любов" на К. Кубарелова.
Иначе искам да а прочета и "Лавината" на ЮЛиана Дончева.

# 22
  • София
Тримата любими съвременни български автори за мен са Боян Боев, Виктория Бешлийска и Васил Попов, особено първият - омагьосана съм от книгите му и искам още и още. Голям потенциал има в това момче, възхитена съм!

# 23
Бих добавила Даян Шаер и Ваня Бойчева.

# 24
Преди време прочетох онлайн "Кралицата на краставиците" на Йорданка Маринова и бях силно впечатлена. Историята е красива и затрогваща. Горещо я препоръчвам!

# 25
Най-любимата ми авторка Кармен Мишу. Препоръчвам Нестинарка, Тангра и неговия син, Балканска сага и последната Дъжд.
Изброилите сте книгите на Виктория Бешлийска (Глина за мен остава най-силната й), Георги Бърдаров с Аз още броя дните и Абсолво те. Много ми харесаха и на Ивелина Радионова книгите Алтъна и Обич. Също и Земя на сенки на Елизабет Костова и книгите на Камелия Кучер - Дом, Нощ, Сън., на Емил Димитров романа за Хан Тервел, Тайната на Димана на Вилия Борисова.
Противно на хайпа не можах да харесам книгите на Мария Лалева и Розмари де Мео.

# 26
Преди време прочетох онлайн "Кралицата на краставиците" на Йорданка Маринова и бях силно впечатлена. Историята е красива и затрогваща. Горещо я препоръчвам!
Здравейте,
 Ще съм благодарна да ми я изпратите на емейла- daniela_peneva@yahoo.com

# 27
Здравейте,
 Ще съм благодарна да ми я изпратите на емейла- daniela_peneva@yahoo.com

Съжалявам, не мога да Ви я изпратя. Четох я директно от блога на авторката. Потърсих го отново, за да Ви изпратя линк, но за съжаление е свален. Опитайте да намерите романа в библиотека или книжарница, наистина си заслужава усилието. Историята е прекрасна и наистина затрогваща. С нетърпение чаках авторката да качи следваща глава в блога си. Образите на героите са пълнокръвни и по мое мнение, историческия контекст е реалистично пресъздаден.

Общи условия

Активация на акаунт