Косопад - тема 26

• 58 127
  • 824
  •   2
Отговори
# 255
  • София
Провери си хормоните на щитовидната жлеза.

# 256
Като за начало на ендокринолог .

# 257
Себореята не се лекува, само се маскира, като при всеки работи различно нещо - при един работи безименен шампоан за 2,50, при друг шампоан Дюкре за 45 лева, при трети само кортикостероиди. Нормално е да се лутате преди да намерите своя продукт, нямат вина лекарите в случая. Като цяло не видях от вашите продукти нито един, който да е за себорея специфично, освен Блу Кап спрея. Както и косопадът не се лекува с шампоани или води, а с изследвания и съответните витамини, от които има липси, видени в изследванията. Добър дерматолог ще ви изпише нужните витамини - неща от сорта на Герикапс, Биотин, Парусан, Миноксидил и т.н, в зависимост от другите лекарства, които пиете, процедурите, които посещавате и обилността на косопада.
Иначе на мен лично, след дълги години смяна на шампоани, за себореята ми помогна мазане с кортикостероид Алпикорт (изписан от лекар), и след това поддържане с шампоан Селмакс. Не съм ползвала кортикостероида от години вече, поддържам само с шампоана.

Немога да пия витамини поради това че съм на хемодиализа! МЕДИКЕТ ИНКАНТО е за себорея шампоан и на Деркос също е за лющеш се сух скалп! А това алпикорт също го закупих и от него още при първото намазване ми се възпали страшно много себореята отделно кортикостероидите трябва да се избягват при пациенти на хемодиализа!

# 258
Здравейте на всички още от юли месец забелязах, че косата ми пада адски много и си закупих Парусан въпреки че не видях особено ефект от него. Спрях да го използвам към септември когато забелязах леко спиране на косопада и смених с някакви шампоани от дрогерията, но изведнъж той се завърна с по-голяма сила преди имах хубава гъста коса, сега косата ми е страшно изтъняла, падат ми даже новоизрастналите косъмчета и отново преминах към Парусана даже маската-балсам ползвам, която доста утежнава. Знам, че есенно време е нормално да се сменя косата, но моето е ад с който се боря още от лятото. Пия витамини на alive гледам да се храня пълноценно и здравословно, но продължавам с мъките. Вчера закупих ампулите на Виши за косопад, които ми бяха препоръчани от съученичка и реших да ги пробвам. Днес сложих половин ампула и ми падна цяла топка от косата и направо се разревах помислих, че поне те ще ми помогнат за тази цена. Усетих само лек дискомфорт в скалпа и както казах изгубих двойно повече коса от половин ампула. Направих и пълна кръвна картина от която всичко излезе нормално за протокола едва на 18 години съм и напълно изгубена.Ако някой се е сблъсквал с такъв ужасен косопад моля да ми каже какво точно трябва да изследвам и при кой специалист да отида или продукт който наистина си заслужава парите и работи. Пробвала съм какви ли не неща от всякакви маски до обливане с коприва, но ефект никакъв.

Идете на дерматолог. В лабораториите "Рамус" съм виждала, че има комплексно изследване "Косопад", струва 100 и няколко лева, но трябва да се види причината. Обикновено се изписват витамини и добавки за по-дълго време. Дерматологът може да назначи изследване на щитовидната жлеза. Не се отчайвайте, понякога се налага по-продължително лечение. И не трябва никакви диети и отрови.

# 259
Себорея имам жестока.С годините все по-зле. Имам от 4 клас, а вече съм на 40. Първо беше 1 раничка с лющене отзад на тила и така до днес- лице,уши,цял скалп,вежди ...Гадно си е.
Сега от 1 ,2 месеца се върнах на един стар шампоан ,който съм ползвала преди 15г-Селсън. Дали от него или от Плазмотерапията за коса(правих процедури + филър за косач),но сега ми е ок скалпа,а иначе както пиша  е по целия скалп
.  Може да опитате.
Също съм доволна от Ла рош кериум дс крем+ шампоан.
Може и руски крем с катран.
Има и такива шампоани.
Само да дам отново лошия си отзив,че нямаше  никакъв ефект за косопада от филър+ Prp ...

# 260
Селсън сега е преименуван в Селмакс, и да - на мен само той ми помогна.

# 261
Отзиви за този шампоан:

# 262
Дами,като количество колко ви е косопада,моя след сутрешното сресване свалям по толкова,в банята след къпане е същото и всеки ден от пода по стаите си събирам такава топка.Дължината ми е до раменете -не е дълга косата.

при мен е двойно или тройно  повече. Като през целият ден не спира да падат косми. Имах много гъста и с дебел косъм коса, за 1 год почти без коса останах, даже си мисля дали нямам някакво заболяване, че съм на 36г и пткрих преди нялолло месеца, че имам анемия с ниско желязо и феритин съм

# 263
Анемията е виновник голям за косопад.Не четохте ли 1 страница?На хематолог бяхте ли?
Ако ств писали не помня.

# 264
Анемията е виновник голям за косопад.Не четохте ли 1 страница?На хематолог бяхте ли?
Ако ств писали не помня.
изчетох почти всичките страници, на хематалог ходих и пия хапчета желязо но ефект за сега няма вече 2 м. Имам и обилен цикъл Sad. Мисля си като
ми мине цикълът и да пусна пълен пакет за щитовидната жлеза и за чернодробни. Нещо друго ще ми препоръчвате ли? Б12 ми е почти на горната граница

# 265
Желязото бавно се наваксва и не трябва да спираш лечението много дълго време, а после поддръжка - да се пие медикамент по 10 дни в месеца.Пиеш ли вит Ц с желязото? Следи го на всеки 2-3м. Косата бавно ще се възстанови.

# 266
  • София
Извинявам се, не съм видяла въпроса, чак сега влизам. Пих досега течен колаген в ампули 11 000 мг на Допел херц. После ми препоръчаха течния колаген в бутилка F 14, той съдържа 14 000 мг. и на една приятелка и е помогнало за болки в коляното. Проблемът е, че втория ми е малко неприятен на вкус и бутилката трябва да се държи в хладилника. МСМ е органична сяра. И двете неща помагат както за ставни заболявания, спортни травми, така и за косопад, което разбрах в последствие от резултата🙂 За ставите не мога да преценя дали ми е подействало, защото аз правя и други неща - гимнастика, минерални бани.
Celeste, какво означава МСМ и какъв колаген и в какви дози го взимаш?
А МСМ приемате на таблетки или на прах?

# 267
Желязото бавно се наваксва и не трябва да спираш лечението много дълго време, а после поддръжка - да се пие медикамент по 10 дни в месеца.Пиеш ли вит Ц с желязото? Следи го на всеки 2-3м. Косата бавно ще се възстанови.
витамин С не ми изписа, само Сорбифер. А колко вит. С на ден да прием по 100 мг? От желязото ми става много обилен цикълът, кото нормално си е обилен. И така само 14 дни месечно пия желязо и 10 дни преди и по време на цикъл го спирам

# 268
Защо го
спираш 20 дни преди цикъл? Каква схема ти изписа? Вит Ц аз пия от 1000мг. всеки ден.с желязото.

# 269
Защо го спирате преди цикъла? Аз го приемам до деня на идване на цикъла, в момента в който намалее го започвам пак. Лично аз не виждам логика, обилното кървене да е причинено от желязото. Все пак цикъла е лющене на вече образувана лигавица.
Проблема ви е обилния цикъл, от него най-вероятно сте с анемията. Така че ендокринолог и гинеколог да ви пусне женски полови хормони.
Аз пия, без да спирам желязото, вече месец и половина и едва сега забелязвам да намалява косопада.
Някой беше казал, че е мазал с ампули и е паднала голяма топка коса. В началото, като се започне някакво третиране, от препаратите косата пада по-силно, но не заради тях, а защото става тежка и това което има да пада пада сега, а не след два дни да кажем. Така се изчиства всичката падаща коса и започвате поддръжка и се надявате на нови растежи.
Гадост е тоя косопад!

Общи условия

Активация на акаунт