Косопад - тема 26

• 58 107
  • 824
  •   1
Отговори
# 285
имам едно питане, при вас косопадът какъв е
, намирате ли нещо странно по падащите косми? Аз забелязах следното, косата ми е подстригвана преди 2 седмици и нямам никакъв цъфтеж, но тези косми които вече ще паднат са с една бяла точица в края. Както например е коренът на косата. Това го наблюдавам вече 4ти ден. Просто ми направи впечатление, че някой косъм има бял край/точица и като я издърпам виждам, че без това
не закрепен а щял да падне. Не ги скубя аз. Косата ми е тъмно кестенява, почти черна и така го забелязах
Според мен точицата в края на косъма е наченка на цъфтеж. Обикновено от там започва да се разклонява.

# 286
Токи аз не съм видяла. Падат от корена, там са удебелени и имат точка, това е захващането в скалпа.
Както е писано и в първия пост, тази коса вече е увредена и ще падне, няма какво да я спре.

# 287
Това е коренчето, да.

# 288
Бялата точка е корена на косъма. Когато корените са слаби поради някаква причина, така падат космите. Когато има косопад поради прекалено третиране с боя, с преса, със стилизанти и косата се изтощава, тя се къса. Т.е. тогава падат откъснати слаби косми и за мен това не е притеснителен косопад.

# 289
Тя пише, че е в края, както в корена. За това казах, че най-вероятно е нов цъфтеж.

# 290
Да, аз съм така. Това е телогенен ефлувиум - вид косопад.

# 291
  • Някъде по Дунава
Дами, в последните два месеца забелязвам доста изтъняване на косата ми и стои сякаш по - рядка. Видим силен косопад нямам. Дали изследванията срещу косопад ще ми дадат някакъв отговор? Мисля че може да имам някакви липси. А иначе косата расте на дължина.

# 292
Изследванията от стр.1 и после може да коментираме.Възрастта също казва влияние.

# 293
Здравейте! Включвам се за да поискам съвет от тези които ползват дерма ролер. Решила съм да купя, но не знам колко точно трябва да бъдат дълги иглите.
Ако е от значение мисля да го ползвам с ампули за мезотерапия.

# 294
Здравейте! Включвам се за да поискам съвет от тези които ползват дерма ролер. Решила съм да купя, но не знам колко точно трябва да бъдат дълги иглите.
Да споделя моят опит,започнах с дерма ролер с дължина 1, но много ми заплиташе и скубеше косата.
Смених го с дерма пен/ Dr.Pen M8/. Това беше най -доброто решение, защото можеш да увеличаваш дължината на игличките постепенно до дължината която ти е най комфортно. Дерматолозите обикновено препоръчват 1.5 като най ефективно.
Аз го използвам на чист скалп като минавам по 4пъти на зона. В момента съм с нано накрайник,има голямо разнообразие от накрайници за дерма пен.
В началото го използвах с ампулите за мезотерапия Apriline meso hair line.
Ефикасни и работещи,но са по ефикасни инжекционно поставени - доста болезнено за мен.
От 5 месеца, използвам дерма пен веднъж седмично след него с масаж нанасям Numinox follicle revitalizer.
За първи път от толкова години грижа и използвани какви ли не продукти и добавки - имам видим резултат с много нови косички. Подстригах доста късо косата си за да махна изтънелите крайща, в момента косата ми е много по плътна, визуално и на пипане е като четка... Интересно е че ви доста по къдрава.

# 295
Браво! А целия скалп ли минаваш или само проблемните зони?

# 296
Браво! А целия скалп ли минаваш или само проблемните зони?

Минавам целият скалп еднократно, но наблягам на проблемните зони, там минавам по 4 пъти.
Но за мен ключово е упоритост,за първи път успявам последователно и упорито да правя нано масаж веднъж седмично и ежедневен масаж с Нуминокс.
Разбира се не съм спряла и другите грижи добавки, професионална и медицинска козметика за коса - ДПШ, маски,балсами.

# 297
Да споделя моят опит,започнах с дерма ролер с дължина 1, но много ми заплиташе и скубеше косата.
Смених го с дерма пен/ Dr.Pen M8/. Това беше най -доброто решение, защото можеш да увеличаваш дължината на игличките постепенно до дължината която ти е най комфортно. Дерматолозите обикновено препоръчват 1.5 като най ефективно.
Аз го използвам на чист скалп като минавам по 4пъти на зона. В момента съм с нано накрайник,има голямо разнообразие от накрайници за дерма пен.
В началото го използвах с ампулите за мезотерапия Apriline meso hair line.
Ефикасни и работещи,но са по ефикасни инжекционно поставени - доста болезнено за мен.
От 5 месеца, използвам дерма пен веднъж седмично след него с масаж нанасям Numinox follicle revitalizer.
За първи път от толкова години грижа и използвани какви ли не продукти и добавки - имам видим резултат с много нови косички. Подстригах доста късо косата си за да махна изтънелите крайща, в момента косата ми е много по плътна, визуално и на пипане е като четка... Интересно е че ви доста по къдрава.
Мисля да е дерма ролер а не дерма Пен само защото не съм сигурна дали ще се справя сама да го използвам. Нали все пак е с една игличка а не много, но ще обмисля и този вариант! А колко често го използвате с ампулите? Става въпрос за лечебен ефект

# 298
За Apriline meso hair line , упътването е за:
6 сесии на интервали от 2-3 седмици, а след това 1 сесия на всеки 3 месеца
Показан за: област на скалпа
Формат: кутия с 6 флакона х 5 мл
Инструменти за лечение: устройства за микроигли като електронно задвижвани писалки, дерма-ролери и устройства за наноигли.
Но за мен това разредено използване не показа ефект.
За това преминах на ежеседмично използване на д-р. Пен.

Дерма ролер:
И двата ползвани от мен напоследък уреда имат много иглички.
Преди това сесии на около месец и половина инжекционно.

# 299
За Apriline meso hair line , упътването е за:
6 сесии на интервали от 2-3 седмици, а след това 1 сесия на всеки 3 месеца
Показан за: област на скалпа
Формат: кутия с 6 флакона х 5 мл
Инструменти за лечение: устройства за микроигли като електронно задвижвани писалки, дерма-ролери и устройства за наноигли.
Но за мен това разредено използване не показа ефект.
За това преминах на ежеседмично използване на д-р. Пен.

Дерма ролер:
И двата ползвани от мен напоследък уреда имат много иглички.
Преди това сесии на около месец и половина инжекционно.
Много благодаря за изчерпателния отговор!

Общи условия

Активация на акаунт