Косопад - тема 26

• 57 779
  • 824
  •   1
Отговори
# 795
Консултацията при Зарев струваше 100 лева преди 4 години. От тогава годишният ми преглед при него и проследяването на косопада ми са безплатни.

# 796
Трябва да се отиде при дерматолог, който има в кабинета си апаратура за анализ на косата. Тя е със камера и директно се вижда на монитора състоянието на скалпа и косъма -плътност, в коя фаза на растеж е , и т.н. Има и тестове, които например определят каква част от витамините реално достигат до косата....Просто трябва да се търси клиника с апаратура.
Препоръчайте дерматолог, ако имате някого предвид.

# 797
И аз следя, както казах, въпросната тритментоложка в тик-ток. Не е украинка, българка е, има фризьорски салон в Габрово и апаратура за наблюдение на фоликулите. Не съм ходила още, но ми изглежда сериозна, поне от това, което съм гледала. Със сигурност не е лечителка, дето бае и забърква разни бъркочи с неясен състав, напротив-винаги препоръчва професионални серии за коса.
Иначе лекар- дерматолог наистина звучи по-авторитетно, но поне от моя опит ми се струва, че масово не са задълбавали в темата за косопада, като са се обучавали.

# 798
Някой пробвал ли е към мулти витамините да добави аргинин и таурин за кръвообръщението ? Също така дали има проблеми с усвояването от стомаха?

Аз пия таурин, но за пръв път виждам да е за кръвообращение. Пия го за по-добро усвояване на мастните витамини и отделянето на жлъчка, помага и светочувствителността на очите, след 3 м прием мога да кажа, че имам подобрение и в 3-те насоки, колко се дължи на таурина не мога да кажа.
Аргинина го дават за кръвообращение, но как точно влияе не ми е ясно, не съм пила или купувала.

# 799
Лекар ли го предписа или вие сама решихте да го взимате?

Някой пробвал ли е към мулти витамините да добави аргинин и таурин за кръвообръщението ? Също така дали има проблеми с усвояването от стомаха?

Аз пия таурин, но за пръв път виждам да е за кръвообращение. Пия го за по-добро усвояване на мастните витамини и отделянето на жлъчка, помага и светочувствителността на очите, след 3 м прием мога да кажа, че имам подобрение и в 3-те насоки, колко се дължи на таурина не мога да кажа.
Аргинина го дават за кръвообращение, но как точно влияе не ми е ясно, не съм пила или купувала.

# 800
Лекар ли го предписа или вие сама решихте да го взимате?

Скрит текст:

Не съм чувала лекар в България да предписва аминокиселини. Сигурно има, аз не съм. Hands Thumbsup
Следя от години чужди лекари и биохимици, когато преценя, че имам нужда от нещо, купувам.

# 801
за аргинина ендокринолог ми го е изписвал... а таурина като съм го пробвала се получава едно изтръпване на скалпа, за това питам дали някой е пил и дали има ефект за косопад специално

# 802
за аргинина ендокринолог ми го е изписвал... а таурина като съм го пробвала се получава едно изтръпване на скалпа, за това питам дали някой е пил и дали има ефект за косопад специално

До сега от около 3м, откакто пия таурин не съм имала изтръпване на скалпа, но и преди не съм имала. Само като изстина имам леки мравучкания, слава Богу от повече от година не ми се е случвало.
Според мен:, пийте си аргинина Hands Plus1, мисля си, че повече ефект върху скалпа ще видите от масажи, отколкото от аргинина, той докато се усвои и влее в кръвообращението на скалпа бая път има, но дано помогне. Hands Pray

# 803
  • София
За фризьорката от Габрово, нека така да я наричаме поне това е професия. Използвах думата лечителка заради това че във темата се пише за нея като тритментоложка. А тритмент е лечение, даже и гугъл го дава така. Та явно фризьорката и спекулира със трихолог и тритментолог , с цел да заблуди хората с думите. Фризьор, Тритментоложка- все по интересно става. За съжаление повечето фризьорки са със едвам завършена гимназия.

# 804
  • Димитровград
Съгласна съм с всички мнения нагоре, но нали търсим бялата лястовица. Дерматолозите, които не са по пързалката на бързите пари, остават все по-малко.
Някой правил ли е консултация в Турция?

# 805
  • София
Ако всички вътрешни причини за косопад са отхвърлени или въведени под контрол с лекарства и хранителни добавки, единственото друго лечение което дава ефект е Мезотерапията за коса. Момичета отново побутвам въпроса дали сте ползвали продукти с Розмарин?

# 806
Момичета отново побутвам въпроса дали сте ползвали продукти с Розмарин?
Лично аз не съм, но моя колежка миналата година си правеше отвара с пресен розмарин. Беше доволна, но тя не е била с хроничен косопад, а я налегна сезонен по-силен. Мажеше се около 3 месеца, като всяка седмица си правеше нова отвара.

# 807
Аз си слагах масло розмарин в маските за коса, когато правех маслени маски. Не съм сигурна, май и в шампоана слагах, когато ползвах многократни бутилки.
Снощи си сварих отвара от розмарин и коприва, вече е топло и съм си вкъщи, мога да се фъскам колкото искам😄
Понеже на мен май ми се омазняваше косата от розмариновата вода.
Някой знае ли до колко време може да се ползва една отвара? Бях чела до две седмици, обаче в хладилник. А аз мразя да ползвам студени неща по главата си.
Яко се сетя да го изкарвам по-рано от хладилника.. но на мен ми се иска да е някъде в стаята ми или в банята, за да се присещам (така правя с продукти, които трябва да са с редовна употреба).

# 808
Аз започнах да пия Таурин,защото прочетох във Фейса една модераторка на руска група пише,че Биотин и Таурин трябва да се приемат заедно за косопада,защото докато биотина(5000mcg) влияе на растежа на косъма,таурина я прави по-жизнена и гъста и предпазва космените фоликули от отслабване.

# 809
Какво мислите за лечение на косопада с Миноксидил и кога виждате ефекта?

Общи условия

Активация на акаунт