За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 22 959
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
  • вятърничава
Споменахте Ким Джи Хун | Kim Ji Hoon  и веднага поразгледах филмографията му,набелязах си псевдо историческия филм Conspiracy - Age of Rebellion(2017),може да се опитам да погледам и Flower of Evil(2020),стига да не се откажа бързо .Прочетох ,че е завършил психология и  добре пресъздава ролите на психопат.
Да,зад това красиво лице и примамваща усмивка се спотайва пълен психопат. Smiling Imp
Аз приключих доволно What’s Wrong With Secretary Kim
Много симпатично сериалче, без сърцераздирателни драми и с необичайно горещи за азиатски сериал сцени
Ох, този убийствено прекрасен,богат,самовлюбен и егоцентричен Пак Со Джун.
Скрит текст:
Ще се самоцитирам,извинете:
What's Wrong With Secretary Kim - шербет от романтика,любов,предопределеност,малко тъжно и смешно - от всичко имаше.Не го бях гледала,но знаех какво да очаквам,чудесно свеж в летните жеги. Много любими актьори,никой не ме дразнеше, Пак Со-джун -умен,красив,неприлично богат и компетентен.И пръскащ неустоим чар,можеше да го заснемат само него в 16 епизода монолози и нямаше да ми омръзне,но той излизаше от клишето на моменти и просто си лъсваше таланта му,иронията му.Но ако си играеше сам,нямаше да може да покаже целувки (не,че на моменти не му идваше да си разцелува отражението в огледалото). Joy
Някой гледа ли вече Gyeongseong Creature 2 – Blood and Sweat

Danifin и 2в1, HugHug
Jung Yong Hwa е човекът-оркестър.Има ли нужда от група? Неееее Joy

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 15:46 от bb6

# 556

Дани, благодаря Hug.
Синичките с много активни напоследък, защото след няколко дни предстои да излезе новият им албум. А барабанистът, Канг Мин Хьок, може и да не е от най-добрите певци, но аз много си го харесвам в това изпълнение
една колаборация, която за съжаление няма да видим никога вече в този състав.
Скрит текст:
Сините и Съкровищата
Цитат
Danifin и 2в1, HugHug
Jung Yong Hwa е човекът-оркестър.Има ли нужда от група? Неееее Joy
Няма спор ,че нашите любимци са върха.  Аз бих добавила и The  Rose към списъка Smiley, обичам си ги Smile Само ако знаете как умирам от яд ,че ги изпуснах  пролетта Sob
А аз утре ще се радвам на живо на  ONE OK ROCK Smiling ImpGuitarMicrophoneNotesHands Metal Ох, програмата е много сгъстена до края на годината с лайф концерти. Следват - Woosung Kim of TheRose, NTC Dream.

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 17:44 от Danifin1

# 557
И да не забравяме, че това са развлекателни сериали, няма нужда от чак толкова сериозен анализ.
Да, това е основната идея на сериалите, развлечението. Лично аз не се присъединих към темата за да правя анализи, а за да споделям кое според мен е добро и кое не ми е харесало. Съответно и да черпя инфо от коментарите на другите. А сериозният анализ идва тогава когато една продукция е прехвалена от определена група фенове и би подвела много други хора. Според мен това е основното предназначение и на тази тема. След прочетените добри/лоши коментари и един сериозен анализ всеки да има правото сам да избере да си загубили времето или не, в гледането на някой сериал
Или си сменете интересите, има филми по действителни случаи, там не би трябвало да има изненади.
Интересите са ми заложени в днк-то , в полученото възпитание и влиянието на средата в която съм израснал до 20г. Невъзможно ми е тепърва да ги сменям Simple Smile Дали ще е филм по действителен случай или фентъзи продукция, ако сценарият е слаб с много дупки и неправилна постройка(нелогична/неправилна,аматьорска) изненадата и загубеното време за мен ще са пълни. Simple Smile

# 558
  • България
Това е хубавото на нашата тема.
Май няма поне двама с подобни вкусове.
Всеки си коментира сериалите, четем и други гледни точки. Simple Smile

# 559
  • Русе
Преглеждайки миналите постове от предните страници, ми се наби изразът "Алгоритъм на сериали". Спомних си едно изказване от преди години ( но не помня от кого, сори) как се създава сценарий:
- две семейства (може богато-бедно, може всякак) с 2 деца (момче-момиче или всички възможности);
- обезателно 1дете незаконно (м+ж - без значение) ИЛИ/ И 1 близнак/чка - скрит, отвлечен (въпрос на фантазия)
- слугите - подли + искрено привързани и жертвоготовни към господарите си,
- (като Бонус) по 1 стара, но не прегоряла любов на някой от родителите ( а може и всички) Simple Smile
Този тюрлю-гювеч налейте в шейкър, раздрусайте добре и...вадете каквото се падне или искате. Това е Алгоритъмът на всяка сапунка. Става за всеки стил - исторически, комедия, драма, екшън...и все пак се иска умение да го напишеш, да не забравиш от къде и за какво си тръгнал и да е с мярка всичко!
Извинете за дългото изложение!

# 560
Май няма поне двама с подобни вкусове.
Това, че в темата пишат ~15 човека не означава, че се чете само от тях. Много други биха предпочели само да прочетат и да преценят за себе си и  така определените от теб сериозни анализи са определено насочени към тях. Наясно съм, че повечето от пишещите тук сте група със сходни интереси Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 561
Аз затова често повтарям, че всеки сам трябва да погледне даден сериал/филм и сам да си прецени харесва ли му или не, независимо от коментарите. Първо, че всеки си има предпочитания какво обича да гледа, второ дори и да имаме сходни предпочитания, понякога сме в различно настроение и даден сериал може да не ни допадне в този момент, независимо от положителните коментари на хора, с които преди сме били на едно мнение. Или обратното - да ни хареса нещо, от което другите не са останали доволни. Важното е да се коментира, за да може другите да видят различни гледни точки Hands V.

# 562
  • София
Joy Какво да кажа аз, като два от любимите ми сериали не са особено тачени извън определена група зрители, а аз съм ги гледала за една година по над 10 пъти всеки. В същото време едвам довърших няколко от най-гледаните (не говоря за в темата, а изобщо като известни) китайски сериали.
Но пък всеки има причини да гледа дадено нещо - в коментара на 2в1 е много точно  написано.

# 563
Елза, много често сериали, които масово са оплюти в разни теми на мен ми харесват много, че ми се нареждат и сред любимите. Както и много харесвани, хитови сериали на мен са ми скучни, на моменти силно дразнещи. Същото е и с любимците и любимките. Единственият ми критерий по който оценявам не количествено, а качествено с - не ми харесва, харесва ми, любим и няколко нюанса на тези категории е това което гледам/слушам да ме развълнува, да ме докоснат емоционално с играта си актьорите и певците/музикантите с изпълненията си. Точно в това е чара на изкуството и таланта и майсторлъка на тези, които го създават. Да е различно за всеки, да кара хората да мислят и чувстват, да гледат едно и също, а да виждат различно.

# 564
PEACE Дами!
На вкус и цвет товарищей нет.
В момента разполагам с много време... и да пиша в темата(сериозни анализи Simple Smile ) и да гледам по 5-6 серии от някоя продукция. Забравете за таксито. Започнах един наистина (според мен) добър сериал, леко подобен като жанр на такси делукс. Екшън. Драматизъм(без него азиатският сериал не е азиатски). Преполагам ще видя и романтика и вероятно леки наченки на криминале(все още не съм го изгледал). На 6 серия съм и първоначалните ми впечатления са доста позитивни. Тук вече сценарият  е отличен , режисурата и тя е с една идея малко по-добра. На корейските актьори почти винаги им давам 10 за играта, та и в случая е така. Рейтинга в my drama list също не е изкуствено завишен. Историята върви много гладко, Не е скучен с излишни натоварващи сцени. Има на  места доста приятен хумор, неспицифичен за азиатски сериали и доста екшън.
И сега нещо много важно за вас... Главният е много симпатичен пич People BowPeople Raising Hand. Актрисите са, като че ли най-красивите събрани на едно място (разбира се според  моят вкус) в корейски сериал гледан от мен до момента.
Ако не сте го гледали.. на вашето внимание The K2 (2016) Simple Smile

# 565
Ако не сте го гледали.. на вашето внимание The K2 (2016) Simple Smile
Ти ме подсети, че трябва най-накрая да го изгледам докрай Smile съвсем го бях забравила.
И малко петъчно настроение още от сутринта Да ни попеят двама красавци

от 2,30 мин нататък

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 08:46 от Danifin1

# 566
Тъй като Джи вече ми е сред любимците, чиято филмография гледам от-до К2 вече е в задължителния списък. Но ревюто което му направи го прави първия сериал с Джи, който ще гледам когато приключа с трите започнати филмографии.

# 567
А кой/кои са ви най-високо оценените сериали и съответно с най-ниска оценка които сте гледали през тази година.
 Без значение коя година са излезнали на екран.
Най-ниската ми оценка е за Chicken Nugget. Този сериал е просто абсурден, но от друга страна беше и някак абсурдно забавен, и за това го изгледах, а не го изпратих в коша.
Най-високата ми оценка в момента си делят само два сериала - Pyramid Game и Girl from Nowhere

# 568
  • пустинен пъпеш
Да си кажа с малко закъснение и аз,че първата ми среща с азиатското кино с 45-серийния китайски сериал Legacy(2022 )-дават го по НВО и в doramy.сlub (със заглавие Наследие до момента са превели до 18  серия вкл. и е с рейтинг 8,7/в MDL -7,8) до този момент никой от двете теми(пиша и в двете) не се е прежалил да го изгледа.Въпреки че него участват Qin Lan,Nie Yuan,Wu Jin Yan и то в главни роли, в каквитото са и в харесвания в темата Story of Yanxi Palace(не съм го гледала) ,а Liu Jun изпълнява роля ,различна от мекушавия и страхлив  баща в The Story of Ming Lan.Пиша това,защото и до днес този сериал ми е сред любимите,вече съм писала защо:актьорска игра,интериор,костюми,покрай него захаресвах тези за републиканската ера.А също и защото ще ми е интересно да прочета и друго мнение за него.
Темата  е много полезна с коментарите на дорами,с препоръките се  за такива,каквито търсим.Аз поизгледах и харесах и няколко в жанрове,които иначе бих подминала.

# 569
  • София
А кой/кои са ви най-високо оценените сериали и съответно с най-ниска оценка които сте гледали през тази година.
 Без значение коя година са излезнали на екран.
Най-ниската ми оценка е за Chicken Nugget. Този сериал е просто абсурден, но от друга страна беше и някак абсурдно забавен, и за това го изгледах, а не го изпратих в коша.
Най-високата ми оценка в момента си делят само два сериала - Pyramid Game и Girl from Nowhere

Grinning  Сега да си дам примерите по мнението ми от снощи.

The Untamed ми е най-високо оцененият, нищо, че го гледах за пръв път в началото на годината. Друго тази година не можа да го бие. Дели си първото място в общата ми класация с Till The End Of The Moon.

The Double и Douluo Continent делят второто място за годината.

The Legend of Shen Li го оценявам най-слабо, защото така и не ми стана интересен, а и главният актьор не ми хареса визуално (явно си има значение да ми е приятно на окото за гледане). Историята беше добра, обаче цялостната картинка ми беше скучна. След него ми е Follow Your Heart - до края прекалено много пъти ту ми ставаше интересно, ту ми беше тотална скука.

Не мога да се сетя дали тази година или в края на миналата гледах Love Between Fairy And Devil и Ashes of Love - но и те са ми в дъното. Първия така и не го довърших, втория го догледах след време само заради Luo Yunxi. Пак интересни истории, но на моменти наивни и с много дразнещи характери на героините. Плюс онзи ужасен, писклив дублаж, който китайците много си харесват за жени, защото им звучи сладко. Плюс, че като цяло не ми харесват наивните женски образи, които сякаш падат от луната (в някои сериали даже буквално).

Общи условия

Активация на акаунт