За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 22 954
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
Досега има само един сериал - Таза, който посредата внезапно много ми дотегна и го зарязах без да изпитвам угризения, че засега дори нямам намерение да го довърша.
Изгледах докрай само заради Тек Инспекторът и Джои, но смятам, че е най-тъпия сериал, който съм гледала. Не намерих нищо в него и не предизвика никакви емоции у мен.
Много сериали ми доставиха удоволствие, харесвам ги и са ми любими, но вече не знам кои гледах тази година и кои миналата. Но дори и да знаех пак не бих могла да дам отговор кой сериал оценявам най-високо.

# 571
  • България
Да си кажа с малко закъснение и аз,че първата ми среща с азиатското кино с 45-серийния китайски сериал Legacy(2022 )-дават го по НВО и в doramy.сlub (със заглавие Наследие до момента са превели до 18  серия вкл. и е с рейтинг 8,7/в MDL -7,8) до този момент никой от двете теми(пиша и в двете) не се е прежалил да го изгледа.
Скрит текст:
Въпреки че него участват Qin Lan,Nie Yuan,Wu Jin Yan и то в главни роли, в каквитото са и в харесвания в темата Story of Yanxi Palace(не съм го гледала) ,а Liu Jun изпълнява роля ,различна от мекушавия и страхлив  баща в The Story of Ming Lan.Пиша това,защото и до днес този сериал ми е сред любимите,вече съм писала защо:актьорска игра,интериор,костюми,покрай него захаресвах тези за републиканската ера.А също и защото ще ми е интересно да прочета и друго мнение за него.
Темата  е много полезна с коментарите на дорами,с препоръките се  за такива,каквито търсим.Аз поизгледах и харесах и няколко в жанрове,които иначе бих подминала.
Не обичам точно тази епоха, обаче звучи интересно, но гледам само с руски превод.
Търсих го, има го във ВК, но точно за този ми изписва, че достъпът е ограничен. Явно е пуснат за дарители, надявам се след време да може да се гледа свободно.
Скрит текст:
Може на някой да му се отвори, при мен е сиво.
Каналът на преводачите, оттам се виждат кои не са достъпни.
Скрит текст:

А кой/кои са ви най-високо оценените сериали и съответно с най-ниска оценка които сте гледали през тази година.
 Без значение коя година са излезнали на екран.
Най-високо оцених Story of Kunning Palace (2023)
Най-зле беше Love in Flames of War (2022).
Бях го забравила, толкова ми беше скучен, добре че са списъците и мненията.
https://bg-mam.ma/p/1561828/46674443

# 572
Елза, много често сериали, които масово са оплюти в разни теми на мен ми харесват много, че ми се нареждат и сред любимите. Както и много харесвани, хитови сериали на мен са ми скучни, на моменти силно дразнещи.
И аз съм така. Забелязвам, че масово тук се харесват по-сладникавите сериали, докато на мен са ми отегчаващи и едвам издържам да изгледам епизод, без да си човръкна в телефона през това време или да стана и да се разсея с нещо друго (все си мисля, че като си взема нещо да ям, докато гледам, ще успея да си задържа вниманието, но уви и това не действа Joy). Повечето от любимите ми сериали не са особено известни сред българската аудитория или по-скоро не са я привлекли до такава степен, че да видя някой да ги обсъжда така както примерно се обсъждаха Демона, Съседския или Бегача. Според мен до голяма степен зависи и кои са главните в сериала, защото, ако са известни, то си личи още преди да излезе, че ще стане бум около сериала, независимо колко е добър.

# 573
Повечето от любимите ми сериали не са особено известни сред българската аудитория или по-скоро не са я привлекли до такава степен, че да видя някой да ги обсъжда така както примерно се обсъждаха Демона, Съседския или Бегача. Според мен до голяма степен зависи и кои са главните в сериала, защото, ако са известни, то си личи още преди да излезе, че ще стане бум около сериала, независимо колко е добър.
Не всички, които пишат в тази тема си падат по любовните и сладникави сериали. Аз съм една от тях.
Когато изгледам нещо пиша само името и евентуално кратки нахвърляния, защото всеки сам може да прецени дали да хареса нещо или не.
На въпроса на Tuon моите 10-ки за за стойностните исторически, някои детективски и няколко с мистика. Е, намират се и 1-2 романтични. Няма да си крива душата и тук има добри попадения. Но тъй като моят списък с изгледани е огромен, който се интересува от моите оценки за изгледани филми и дорами може да му хвърли един поглед, за да не пиша дълги фермани тук,  лаконична съм Smile

# 574
Не всички, които пишат в тази тема си падат по любовните и сладникави сериали.
Да, може би не се изразих напълно правилно, за което се извинявам. Smile Имах предвид това, което съм забелязала масово в България, а не конкретно в тази тема. Просто следя и чуждестранните мнения и понякога ми е много интересно колко различни може да са в различните страни. Иначе съм съгласна и се радвам, че има и любители на по-сериозните жанрове и тематики. Аз лично наблягам повече на криминални, адвокатски, екшън и такива за отмъщение. Преди години, когато за първи път започнах да гледам, гледах почти всичко наред, но напоследък все по-трудно се спирам на нещо. Обикновено доста се задълбочавам при избирането на сериал, защото искам да съм сигурна, че когато го започна наистина ще ми хареса, но пък когато попадна на някое хубаво написано резюме и мнение за даден сериал, което веднага да ме грабне, и да ми се прииска да си го пусна на момента, е такава неописуема радост Two Hearts

# 575
  • пустинен пъпеш
За разлика от миналата година,когато не изоставих нито един сериал,то тази всичко започна оттам,че не догледах Love in Flames of War(2022)/писала съм,че е заради нелепите сълзи на Шон Доу иначе храбър генерал,но непрестанно плачещ заради любимата си/ и оттам като се почна,доста сериали захвърлих още в началото,на други не доизгледах последните няколко серии.Даже вече се замислям,че трябва да си направя списък със заглавията и до кой еп. съм започнала,но недоизгледала сериали,защото понякога се връщам към някои от тях и се оказва,че мога да ги продължа,явно в зависимост от  настроението и нагласата ми за момента.
Най-много ми харесах The Devil Judge (2021) и Mr. Sunshine (2018 ),тях съм посочила и в любими на 1 стр. на темата и доста пространно съм описвала впечатленията си предимно от музиката на първия и играта на гг и цялостното въздействие на втория.Има доста други харесали ми сериали.
Почти не гледам фентъзи,но  изгледах Scent of Time(2023),My Journey to You(2023)Tale of the Nine-Tailed(2020-обожавам музиката му )Goodbye My Princess(2018) - всичките без последния по отзиви от темата и ми харесаха.

# 576
  • Русе
За скромния ми стаж от около 2 години:
Китайско меню - "Снежна любовна буря", "Един - единствен" и "Двойникът" - 10
Не споменавам други оценки, защото малко съм гледала. Имам заложени и не доизгледани.
Корейско -
най-слаба оценка - 7.5 е за "The forbidden marriage"
                    оценка - 10 -  е за: Love next door, ( - слагам за прекалената захар в последния епизод)
                                     10    e за: Beacause this is our first life, Tomorrow,  Secret , Perfect marriage contract ,  O,my Venus,  сагата за Чумонг,  The red sleeve,  Gu family book, Tell me that you  love me,
             С оценка от 10 са класирани и първите 3 сериала, които ме запалиха : Хуаранг, АС и Лечителят
Останалите сериали се движат  и няма нужда да ги пиша.
Критерият за моите оценки е: съдържанието, да ме стисне за гърлото и да ме пусне чак накрая, да не е разпиляно и прекалено обстоено, добрия каст и...музиката.
..............
Допълвам се - с 10 е и "Господин Слънчице"

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 20:01 от winona

# 577
Пък аз когато съм в подходящо настроение обичам да гледам розови, сладки и пухкави сериали/филми в които еднорозите яздят пеперуди и подскачат в облаци от дъги, за да могат да се приберат по-бързо, за да пият ягодово мляко със сметана, маршмелоу и дъгови пръски.
Не мога само интриги, екшън и подобни. Трябва да има и любов.🩷

# 578
  • вятърничава
И аз така,искам от всичко. Не мога да карам само на гурме, от време на време опитвам и джънк фууд.Така де, не се водя от рейтинги, даже не ги и забелязвам,също и не пиша, освен тук. Водещи за мен са актьорите и сюжета. Гледам за удоволствие,за развлечение, ако ме разтърси - добре! Ако не, да заповяда следващият!
Това,че се лигавим с някои от "колежките" тук по отношение на хубави момчета, любими актьори и актриси, това е защото си имаме закачка, вътрешно заводски хумор.Знаем си част от предпочитанията и симпатиите. Това не означава,че харесваме само захаросани романтични сериали. Гледам всякакви - криминални, лекарски, адвокатски, исторически, военни, семейни саги, ученически, с фентъзи елементи рядко, но не невъзможно. Китайските не са ми интересни, и какво от това? Имат си почитатели много тук, коментират си ги, даже чета коментарите. Може пък да успеят да ми променят мнението Stuck Out Tongue Winking Eye Сложни и страшни драми,психарии, тежки криминални,мутри, ако друг не ги гледа- не ги коментирам.
Например на мен The K2 (2016) не ми хареса, очаквах повече.Ударно начало, а по средата ме загубиха, повтаряше се все едно и също,а Ji Chang Wook и Im Yoon Ah нямаха химия по мое мнение, насила хубост. Но пък Лечителят ми е любим и си гледам любимите моменти от време на време.Не обръщам внимание на недомислиците в сценария и съм свикнала със сюжетните схеми на корейските сериали и недостатъците им (по мое мнение).
Понякога гледам пълна боза, заради актьори, например DNA Lover го изгледах с превъртане, на бърза скорост и като фон. Успяха да набутат всичко в него - хубави мъже, дразнещи жени пискливи, хубави жени, доктори,  днк лаборатория, пожарникари,писатели, споделена любов, несподелена любов, бездетни, извънбрачни деца, брачни деца ,необичани от родителите, починали родители, екшъни всякакви, отвличания, палежи, убийци, самоубийци, но след една година всичко се оправя и всички са щастливи Joy и това е само малко от всичко, което помня. Роца,
Скрит текст:
много ми беше смешно в последния епизод  - приятеля на Шиуон  - доктора, който беше влюбен в пожарникарката, участва в тв шоу, за да си търси партньорка.И след това обясни,че всъщност не искал да влиза в шоуто,но продуцентът му бил приятел и един от участниците се отказъл в посл.момент и се наложило да помогне на приятеля си JoyJoyJoy това да ти напомня нещо? шегаджии.

Последна редакция: пт, 11 окт 2024, 18:09 от bb6

# 579
Вече не помня по-горе кой беше писал, че възприемането на една дорама зависи от личната ми нагласа и настроение. При застудяването се върнах да си изгледам "Бора, Дебора". Не открива нито топлата вода, нито велосипеда, но по своему е трогателен. И да не забравяме, че е петък вечер:

# 580
  • България
Вече не помня по-горе кой беше писал, че възприемането на една дорама зависи от личната ми нагласа и настроение.
И това е вярно.
Има моменти, в които гледам сериали с китайски финал.
Явно сега не съм в такъв момент, защото прочетох как е приключил Love of Nirvana (2024) и ще го пропусна.

Съвсем не съм в такова настроение, защото последните пет, шест епизода от Melody of Golden Age (2024) никак не ми харесаха и мислех да пиша 7, но заради отличната актьорска игра писах 8.

# 581
  • пак на Рив Гош
Докато наваксвах с вчерашните коментари, си казвах, че то направо да го е страх човек да си признае, че гледа розови, захаросани, шербетени сериали, с еднорози на килограм и купища пухкави облаци Joy. Ама какво да правя, като такива ми пасват на желанията, настроението и интелектуалния капацитет Wink . Искам при гледане да си оставя мозъка на нощното шкафче и да си изкарам приятно времето, без да задълбавам много в подробности Joy. Пък ако ще и това да ме прави повърхностна или лигава.

От изгледаните през тази година сериали най-високи оценки съм дала на:
- корейски - Tell Me That You Love Me (2023)
- китайски - Meet Yourself (2023)
- японски - First love: Hatsukoi (2022)

DNA Lover, за разлика от bb6, така и не го доизгледах, но ако бях, сигурно щях за му дам най-ниска оценка Wink (основно заради Главната Бяла Птица, даже и не заради всичките безумия, които изсипваха на тема ДНК Wink)
JoyJoyJoy това да ти напомня нещо? шегаджии.
Joy Joy Joy Обичат да се закачат със стари сериали приятелите корейци.

Love Next Door (2024) - завърши с 9* при мен. Сериал като за мен, от всичко по малко, хубав каст, много хубава химия на Главните. Двойките родители имаха доста екранно присъствие, но не беше особено досадно. Фен бях на двете "главни" майки поотделно, и на лавандуловия квартет отвсякъде. Радвам се, че Jung He In се върна малко към ром-комите, удават му се. Изобщо, приятно изкарани 20ина часа от живота ми.

Моарейн, не ме отчайвай, от Melody of Golden Age ми остават последните 12 епизода. Почвам да се притеснявам.

Не много петъчно, но с хубави младежи:
- Ji Chang Wook с новия си филм на BIFF - https://www.instagram.com/reel/DA0S4rZJs6f/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
- две реклами с любим Choi Woo Shik:
https://www.instagram.com/reel/DAkaHqlIb0b/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
https://www.instagram.com/p/DA-cc-VTlPq/?utm_source=ig_web_copy_ … =MzRlODBiNWFlZA==
- и Кентаро Сакагучи (bb6 Wink ) за GQ Korea - https://www.instagram.com/reel/DA7kOO8Sj08/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

От рубриката "странични занимания" - миналия уикенд в Сеул е имало възстановка на пътуването на крал Jeongjo (с истинско име Yi San) през 20тата година от царуването му, от Сеул до Суон (където е погребан баща му, небезизвестният принц Садо). Казват, че това пътуване е било важно за установяването на кралската власт и контакта на краля с населението, по време, когато е строял крепостта в Суон (която е там и до днес). А самия крал сме го виждали в доста сериали (Yi San Wind of the Palace, Painter of the Wind, Sungkyunkwan Scandal, Warrior Baek Dong-soo,The Red Sleeve).
Ето тук малко от парада: https://www.instagram.com/reel/DA4lQkHCTuY/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==

# 582
  • България
Роца, Hug не се отчайвай.
Не обичам драми, иди си, ела си, не че е нещо много зле.
Обаче не е като в A Journey to Love (2023) всичко да води натам, а някак излишно и прекалено.
И в резултат се молех
Скрит текст:
да направят рядко срещания обрат в сюжета и тя да се омъжи за Pan Chi.
Това с развода и тайния Му план, показа че все така не се доверяват един на друг.
Ако на мен ми беше приложил тоя номер, щеше да е минало. Горчивото си остава, обаче сигурно не всички ще го почувстват по този начин. На моята възраст вече знам, че всичко минава, Колелото се върти и пак ще се повтори, но с някой друг.

# 583
Например на мен The K2 (2016) не ми хареса, очаквах повече.Ударно начало, а по средата ме загубиха, повтаряше се все едно и също,а Ji Chang Wook и Im Yoon Ah нямаха химия по мое мнение, насила хубост.
За съжаление се оказа права. Ударно начало и не само началото, но от 9 серия нататък загубиха пътя. Добрият ми сериал се превърна в банална и тотална мелодрама.  А надеждите ми бяха огромни, за най-накрая нещо заслужаващо си . Главния ужким беше свестен, добър боец и не се поддаваше лесно на манипулации, обаче кифлата като му стъпи на врата и нещата придобиха отчайващ вид. Въпреки че екшъна си остана на ниво, ценостите се измениха. Сценаристите направо ни казаха бай, бай мъжка аудитория оттук насетне само за жени.

Пп:Взимам си някои думи обратно. Почти всичко се оправи след 12 серия. Интригата се върна. Като минус остана само красивата кифла и мелодрамата и с главния. Наивна ми е тая героиня, даже и малко тъпа. Затова пък мащехата и е топ образ и наистина актрисата го играе чудесно

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 07:25 от yopen

# 584
Да не ви остави човек за една вечер Smile и сте изписали света!
Цитат
Докато наваксвах с вчерашните коментари, си казвах, че то направо да го е страх човек да си признае, че гледа розови, захаросани, шербетени сериали, с еднорози на килограм и купища пухкави облаци Joy
А моля, никой да не се чувства излишен. Тук разпускам като на седянка, всеки с интересите си.  Когато ви чета се забавлявам искрено. Свят шарен, хора всякакви - едни с любовните си еднорози, други с по-сериозните и фантастични тематики, за всички има място.
Цитат
За съжаление се оказа права. Ударно начало и не само началото, но от 9 серия нататък загубиха пътя. Взимам си някои думи обратно. Почти всичко се оправи след 12 серия.
А сега си припомних защо съм го оставила наполовина изгледан, значи бързо да скоча до 12 серия Smile

Цитат
Явно сега не съм в такъв момент, защото прочетох как е приключил Love of Nirvana (2024) и ще го пропусна.
Въпреки китайския финал, добре направена драма, на мен ми хареса. 9/10

Цитат
Не мога да карам само на гурме, от време на време опитвам и джънк фууд.Така де, не се водя от рейтинги, даже не ги и забелязвам,също и не пиша, освен тук. Водещи за мен са актьорите и сюжета. Гледам за удоволствие, за развлечение, ако ме разтърси - добре! Ако не, да заповяда следващият!
Това, че се лигавим с някои от "колежките" тук по отношение на хубави момчета, любими актьори и актриси, това е защото си имаме закачка, вътрешно заводски хумор. Знаем си част от предпочитанията и симпатиите.
Абсолютно съм съгласна с теб и аз така мисля.

Цитат
Моарейн, не ме отчайвай, от Melody of Golden Age ми остават последните 12 епизода. Почвам да се притеснявам.
Споко, няма тъжен финал.

И нещо от вчерашната ми великолепна емоция.....

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 16:01 от Danifin1

Общи условия

Активация на акаунт