За любителите на корейски и китайски сериали - Тема 12

• 22 953
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Например на мен The K2 (2016) не ми хареса, очаквах повече.Ударно начало, а по средата ме загубиха, повтаряше се все едно и също,а Ji Chang Wook и Im Yoon Ah нямаха химия по мое мнение, насила хубост.
За съжаление се оказа права. Ударно начало и не само началото, но от 9 серия нататък загубиха пътя. Добрият ми сериал се превърна в банална и тотална мелодрама.  
Това го наричам проклятието на 8 епизод (при сериалите с 16 епизода). Около 8 епизод сценаристите губят посоката на основната история и започват с различни похвати, защото има още време до финала. В последните два епизода всичко може да се оправи или тотално да се провали.Да, това е нещо нормално. Опитват се да удължат напрежението преди кулминацията.

Събота Coffee
Открих розовото лате на еднорозите

# 586
  • вятърничава
Tuon, това еднорогско синьо-розово лате,само като го гледам и ме заболя стомаха. За да те реабилитирам трябва да пуснеш снимка на Джеф с нови очила, чанта или китара. Може и на някой друг, знаеш ми предпочитанията. За да сме наясно, да не стават грешки, аз всички хубави момчета ги приемам като синове Innocent хубавите момичета не са ми дъщери, не мога да осиновя толкова народ Wink Joy
Search: WWW(2019) ми е един от най-харесваните тази година.
DNA Lover е на дъното, Moon in the Day също копаеше дъното.
Роца, няма нужда да доглеждаш DNA Lover, аз ти разказах най-важното. Дерзая със Съседчетата, но последните епизоди по час и половина ми разказват играта. А ме чакат и нуна с Добринко и спинофа.
Danifin Hug първите 2 клипа не се виждат за съжаление. One Ok Rock Hands Metal
Днес е един тъжен ден 🎸

# 587
Danifin Hug първите 2 клипа не се виждат за съжаление. One Ok Rock Hands Metal
Днес е един тъжен ден 🎸

Натискаш гледай в ютюб и всичко ще видиш Smiley

За съжаление неговият път приключи, ще ни свети отгоре. Поклон, беше велик! Cry

# 588
# 589
Tuon, това еднорогско синьо-розово лате,само като го гледам и ме заболя стомаха. За да те реабилитирам трябва да пуснеш снимка на Джеф с нови очила, чанта или китара.
Toва е 99,9% само захар
С котка
Скрит текст:
После видях,че може и друго, но прочетох Джеф и ....🥰 🍬

# 590
Страхотни Така и компания. Дани, дано си се изкефила и заради нас newsm44.

# 591
Страхотни Така и компания. Дани, дано си се изкефила и заради нас newsm44.
Преживяването беше неописуемо. Отдавна не бях ходила на толкова емоционален  концерт. А да чуеш на живо Така си е дяволски върховно преживяване. Останахме без глас и работния чат направо прегрява  от снощи от коментари за снощното изживяване.
Още клипове тук за който се интересува

# 592
  • пак на Рив Гош
Дани, страхотно преживяване е било!
И мерси за успокоението за Melody of Golden Age Grinning

Розовото в еднорожкото лате ми напомня много на млякото "ягода", което продаваха в моята младост в онези найлонови пликчета. Даже ми се припи Joy
Аз пробвах да си направя лятото ягодово лате, ама не е същото. Липсва онзи специфичен химически вкус Joy

Забравих да спомена снощи, че се качих и на клона на Family By Choice (2024), римейк на китайския Go Ahead (2020). Засега сюжетът се движи абсолютно по коловоза на оригинала, макар че корейската версия ми се вижда една идея по-ведра. Главните младежи (Hwang In Youp и Bae Hyeon Seong) си ги харесвам, пък и в главната роля е и един от любимите "аджошита", Choi Won Young. Не мога да не отбележа и възторга си от тази млада госпожица. Надявам се да я гледам още на много места, пък защо не и след някоя и друга година в компанията на него, него или него.

# 593
  • вятърничава
Роца, мен синьото ме притеснява, не мога да ям сини торти и да пия сини питиета.
Тази малка госпожица е доста оборотна напоследък. Забелязах я и аз.
Tuon, приемам котката, като компенсация, Джеф оставам на теб, а за групата тук остана туната с кацобуши Laughing
Uprising е наличен вече с рус.превод.
Iron Family гледа ли някой?

# 594
Tuon, приемам котката, като компенсация, Джеф оставам на теб, а за групата тук остана туната с кацобуши Laughing
😱😱😱😱
Не искаш Джеф.Какъв човек си 😵

Оооо дано и на английски си го намеря Uprising. Нямам търпение да го видя.

# 595
Uprising изгледан. Но.......историята  е хубава ,но  сценария куца ,а финала съвсем увисна в нищото. Възлагах повече надежди за нещо смислено и грабващо.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 20:08 от Danifin1

# 596
  • пак на Рив Гош
Uprising на мен ми излезе днес в Нетфликс.

Редактирах, че забравих: Дилън Уанг
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 20:13 от Роца

# 597
Изгледах и финалната серия на The К2. Крайна оценка 8. Общо взето много добра режисура и история с голям потенциал, но явно е била голяма хапка за сценаристите. Драмата до 9 серия е перфектна, интелигентен сценарий, отличен екшън. След това следва банална и скучна мелодрама.Можеха спокойно да я избегнат и мис корейска кифла не  би издразнила никого тогава. В 12 серия интригата и добрият екшън се завръщат до началото на заветния финален епизод. Тоя епизод би трябвало да е правен от сценариста на Taxi Driver или роднините му . Страда от съвсем същият синдром - аматьорство, безхаберие, наивност, неуважение към интелигентността на зрителя. Не мога да си обясня по друг начин разликата от изгледаните 12 топ качествени епизода и 3+1 посредствени(пълен талаш) епизоди. Нямам обяснение какъв щъркел ги кълве по главите тия азиатски сценаристи, как изобщо някой им позволява след такива изцепки да останат сценаристи и аз ли съм наистина единствения сапьор/камикадзе дето ги забелязва тия неща.
Пс: Предполагам, че трябва да спра вече да пиша в темата, че открай време почти не попадам на нещо свястно,което с удоволствие да похваля. Явно вече съм изгледал добрите драми и оттук насетне само ще се дразня с посредствени , че май съм започнал вече и вас дразня с негативните коментари Simple Smile

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 09:19 от yopen

# 598
yopen, спокойно си пиши. Не мисля, че дразниш някой. И ние забелязваме всичко, което си отбелязал, но просто повечето сме свикнали с похватите на сценаристите и си знаем, че неизменно ще дойде момент, в който да са пропуснали да си "изпият хапчетата" Joy.

# 599
Едва ли има по-толерантна от тази тема. Радвам се, като някой споделя мисли, дори за сериали, които никога няма да гледам. Заради Юн  Хен Мин гледам някакъв безумен сериал за авторка на уебтуни. "Гледам" е относително казано- отмятам служебна поща, изостанала от седмицата и с едно око следя кога ще се появи меланхоличното му лице. Yopen, отчитай че като жени ние сме многофункционални и често можем да си позволим да следим сериал само "между другото". Така, че тук всеки си "пее" на свой глас. Късмет е да прочетеш препоръка за нещо, което е в твоя мисловен поток и да си го изгледаш с удоволствие. Не знам каква е силата на азиатското кино, но вече отдавна не мога да гледам български филми, а вече и турските и американските ми се виждат несериозни на фона на тяхната продукция. За късмет на списващите, тук, вероятно не следите турските сериали- там сценариите се пишат в движение и следват очакваните нагласи у потребителите, заради рекламодателите. Замислих се как по-рано харесвах "Оскарите", защото като че ли наистина бяха състезание на достойни заглавия и автори. Сега едва ли мога да кажа заглавията на 1-2 филма от последните години. Хубав уикенд!

Общи условия

Активация на акаунт