Световъртеж..тежест и куп други неща

• 756
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте! Писах вече няколко пъти ,но днес отварям нова тема. Минах през паник атаки, тревожност, постоянни мисли за какво ли не. След голямо психическо натоварване заради здравословни проблеми на мои близки , аз си направих страхотни бели. Започна една умора, изтощение, след това отключих гастрит, доказан от гастроентеролог. Подут лимфен възел и диагностицирана с хроничен ларингит. Уж нещата започнаха да се успокояват и нова порция тревожност. Започна едно замайване, при рязко изправяне. Не ми направи впечатление,защото попринцип съм така. Отдадох го на това ,че спрях да пия кафе известно време. Но започна едно затопляне на лицето без температура, затопляне на врата, световъртеж от време на време и тежест в главата. Болка нямам,ако имам е мнооогоо рядко. Помощ

# 1
  • София
Здравей, при всички положения ти трябват и специалисти, минимум двама, за да чуеш различни гледни точки... Не знам, може би първо консултация с личния лекар и той да прецени за къде по-напред да ти даде направление?

Щом си отворила тема, явно осъзнаваш, през какво преминаваш, което е страхотно.

Гастрит и аз съм имала, споделяли са ми, че било като хремата, ту идвал - ту си отивал, с правилно хранене.. ще се оправиш и няма да оставиш по-сериозни последици.

Чисто приятелски.. започни да се фокусираш върху себе си, имай положителни мисли, имай вяра, че нещата ще се подобрят, прави си ритуали, опитай се да се заобиколиш от положителни хора и прокарай само приятни мисли. Мисли за любимо хоби, за нещо, което те вдъхновява, разсейвай се. Опитай се да подобриш и хранителните си навици, наспивай се.

# 2
Благодаря за отговора! Минала съм през много специалисти,но ги отдават на нервна почва. Започнах да се притеснявам да нямам проблем нещо с главата , колкото и глупаво да звучи,защото съм млад човек. Най ме мъчи това затопляне , топли вълни и дискомфорт. Понякога вечер лягам и усещам едно налягане в главата ,което преминава за 2 минути. Надявам се да отшуми от самосебе си.

# 3
  • София
Благодаря за отговора! Минала съм през много специалисти,но ги отдават на нервна почва. Започнах да се притеснявам да нямам проблем нещо с главата , колкото и глупаво да звучи,защото съм млад човек. Най ме мъчи това затопляне , топли вълни и дискомфорт. Понякога вечер лягам и усещам едно налягане в главата ,което преминава за 2 минути. Надявам се да отшуми от самосебе си.

Намери път към себе си, това, което те прави щастлива, направи си планове за бъдещето, хобита, смени за малко следата, пътувай ако примерно това те зарежда.. възможно е да е от стрес и от нерви, на мен така.. на млади години косата ми почна да побелява и после като се сетя за какво се нервирам.. като и без друго животът е един миг.. и някак намирам успокоени и неща, които ме правят щастлива.

Опитай се да слушаш релаксираща музика, гони ужасните мисли, води си ако искаш дневник, за да видиш след време как ще имаш напредък, помни, че ти си си най-важна, че можеш всичко, че трябва ти да си помогнеш...

# 4
На колко години сте?

# 5
На 29 години съм. До сега не съм имала подобни проблеми.

# 6
Щитовидната изследвана ли е? Инсулин, B12?
И на мен ми разправяха, че е на психична основа, но се оказа съчетание от нарушения на тези три неща.

# 7
Изследвана съм за щитовидна, ПКК+ диференциално броене..минала съм доста прегледи. Освен нисък хемоглобин заради анемия друго нямам. Чудя се възможно ли е според вас да имам тежест и парене отзад на тила на нервна почва?

# 8
Изследвана съм за щитовидна...
Какви са стойностите?
За инсулина и B12 явно не сте, изследвайте ги задължително.

Чудя се възможно ли е според вас да имам тежест и парене отзад на тила на нервна почва?
Всичко е възможно, няма как някой да ви отговори, дори лекар, докато не види всички изследвания, които да отхвърлят/потвърдят друга причина.

# 9
Изследвана съм за щитовидна, ПКК+ диференциално броене..минала съм доста прегледи. Освен нисък хемоглобин заради анемия друго нямам. Чудя се възможно ли е според вас да имам тежест и парене отзад на тила на нервна почва?
Изследвайте феритин и желязо. Получавам световъртежи дори и в легнало положение ,гадене, тежест в главата, когато желязото ми е ниско

# 10
Желязото ми е ок. Приемам фолиева киселина за анемия. Само знам,че много ми омръзна този дискомфорт. Постоянно парене в врата и ухото, главата отзад, тежест, замайване..не знам вече какво да кажа. Ще гледам да не го мисля пък да видим.

# 11
Замайването е от анемията.
Дали една промяна в начина на хранене няма да помогне?

# 12
Ще гледам да не го мисля пък да видим.
Тогава за какво е темата?

# 13
Изследвайте стойности на витамин Д.

Общи условия

Активация на акаунт