Фишинг измама

• 1 152
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте! Поради огромно невнимание, станах жертва на фишинг измама. Получих имейл от "ДСК" и го последвах и попълних.. Не използвам тази карта почти, но имат данните и от личната. Могат ли да я използват за нещо? Какво да правя? Да блокирам ли дебитната? Някой, който разбира повече, ще съм благодарна да сподели.

# 1
  • Пловдив
Здравейте! Поради огромно невнимание, станах жертва на фишинг измама. Получих имейл от "ДСК" и го последвах и попълних.. Не използвам тази карта почти, но имат данните и от личната. Могат ли да я използват за нещо? Какво да правя? Да блокирам ли дебитната? Някой, който разбира повече, ще съм благодарна да сподели.

Най-добре разбират в самата банка, свържете се с тях максимално бързо, няма какво да чакате съвети по форумите.

# 2
  • София
Трябва ти нова лична.

# 3
Трябва ти нова лична.

От всеки град ли мога да заявя или трябва да е по постоянен адрес?

# 4
  • София
Виж на сайта на МВР.

# 5
  • София
Първо се свържи максимално бързо с банката.
Ако имаш пари по сметката - сигурно са вече източени, но я блокирай.
И нека са наясно със ситуацията, за да не ти издадат някой кредит към тази карта.
Смени си също личната карта и предупреди и другите си обслужващи банки, че си с нов документ.

# 6
Фишинг имейлите целят да се доберат до средствата на хората, затова уведомете банката възможно най-бързо ,за да не източат пари от картата.
За смяна на лична карта не знам дали има смисъл ,като така или иначе те не разполагат с истинската ти или копие от нея.
Какви точно лични данни сте дали ?

# 7
Фишинг имейлите целят да се доберат до средствата на хората, затова уведомете банката възможно най-бързо ,за да не източат пари от картата.
За смяна на лична карта не знам дали има смисъл ,като така или иначе те не разполагат с истинската ти или копие от нея.
Какви точно лични данни сте дали ?

2 имена, егн, населено място и номер на личната карта. Ходих до банката и блокираха дебитната и ще ми издадат нова. Не са ми теглили пари(защото в нея няма, предполагам). От банката ми казаха, че доста често се случва и досега никой не си е сменял личната карта, а са им източвали и средства. Нямало как само тези данни да изтеглят бърз кредит, но за мое спокойствие, ако искам да я сменя. До районното също бях и можело само по постояннен адрес да се смени, което е много неудобно за хората..

# 8
  • София
С тези данни само трудно ще направят нещо.
Щом не си пратила снимка на картата, няма страшно.

# 9
смени си паролата и на мейла, да не ти го хакнат и него

Общи условия

Активация на акаунт