Тук могат да се обсъждат проблеми, специалисти, подготовката, как е преминала операцията, защо се е наложило и как се е стигнало до това решение.
Ще започна със себе си - с малка долна челюст съм, която е изместена назад и с голям овърджет (не знам колко, но е доста). Провеждам ортодонтско лечение четвърта година и за това време доста неща се измениха в горната челюст, оправиха се скупчванията във фронталната област, оправих кръстосана захапка, като цяло има плюсове от лечението. Но генерално остава неразрешен проблемът с малката и назад разположена долна челюст, която "дърпаме" напред с ластици и принудително задържане на челюстта леко напред, но това е доста трудоемко и при дълбок сън челюстта се отпуска и пак си отива в задно положение, дори и с ластици.
Бях на преглед при доц. Янев и според него нещата могат да се решат в известна степен оперативно, но ме притеснява едно преразвитие на брадата, което се появява при преместването на челюстта напред и което вероятно трябва да се оправя с друга операция.
По отношение на TMJ нещата са щракане, изместване, напрежение в лицевите мускули, отвреме на време необясними болки в главата.
Другото нещо, което ми обясни, че ще се наложи, е че ще трябва да се върнат зъбите в начална позиция - а те бяха много зле и това ме притеснява. При следващия преглед определено ще повдигна въпроса.
Та общо взето това.
Ако някой желае да сподели своя опит, може да го направи в тази тема.