Шестокласници 2025/2026

• 23 361
  • 499
  •   3
Отговори
# 495
При госпожицата зависи от реда на оценките и цялостното представяне. Ако първите са 4, а след това има градация, оставят 5. Но ако си започнал с 6, а след това се вижда тенденция надолу и последните са поредни 4, оставят 4, ако накрая не си участвал в часовете. Но ако видят, че имаш желание да се бориш за 5, дават шанс, затова най-добре да говори с учителя и да разбере защо поставя по-ниската оценка.

# 496
Едното 4 е на входно, другото 4 за участие(?), останалите оценки са тестове.

# 497
Аз ходих да се разправям за оценки. През целия срок вървеше с твърда 6-ца - една 5-ца на входно ниво, после три шестици на писмени изпитвания и класно. Внезапно на 28 януари,  когато детето отсъства от училище поради болест се появяват четири нови оценки, някои от устно изпитване, други на домашно и изведнъж твърдата 6-ца става 5. И не, не е от толкова решаващо значение оценката и то от първия срок, и то в 6-ти клас, но това с оценката е само кулминацията от лошо и грубо отношение през целия срок. Много стрес, страх и тормоз. Тия работи, които се случват устно и само пред децата не мога да ги докажа, но за оценката има писмен документ. Затова и ще се разправям за оценката, защото само тя е доказуема, а проблемът всъщност е друг.

# 498
  • Sofia
Внезапно на 28 януари,  когато детето отсъства от училище поради болест се появяват четири нови оценки, някои от устно изпитване, други на домашно...
При нас някои учители правят точно така, което много ме дразни.
Не въвеждат своевременно оценките, ами изведнъж нанасят няколко оценки накуп.
Понякога е било и с два месеца закъснение.
Много се ядосвам, защото така не мога да следя работата на детето и евентуално да реагирам при ниски оценки, ами ме поставят пред свършен факт.

# 499
Да и при нас я има тази практика и мен също ме дразни. Но все пак моята дъщеря е научена да си казва сама оценките от писмени работи/други изпитвания своевременно, така че не сме били толкова изненадани. Друг е въпроса, че тя понякога наивно си мисли, че ако месец-два някоя неотлична оценка не и е нанесена, то явно учителят е размислил и това контролно няма да го брои, което досега не се е случвало.

Общи условия

Активация на акаунт