Юлски Бебета 2023 - Тема 4

• 4 691
  • 107
  •   1
Отговори
# 45
Ние още не сме. Също бих се радвала на идейки. 😊
Аз да питам, споделете някаква хитринка или трик малчуганът да ходи по-бавно. Нашата беба като я пусна и бърза като за световно и се движи като свободен електрод. 🤣 Все едно вързана е държана със седмици. Гледам другите деца са бавни и отмерени.Имам чувството, че при нас бебка някак си не може да регулира ритъма на крачката и все бърза, а мен ме е страх да не забие нос някъде, че никак не е равно по тези площадки, с малки изключения... Или просто си е до характер и темперамент, и ще го израсте?!

# 46
Аз приключих с подаръците за Коледа 2 седмици след първия му рожден ден. Тоест август. 😅 Толкова неща взех,че май има и за догодина. 🤣  Иначе като идеи, аз взех неща, които знам че ще му харесат. Смисъл такъв свързани с герои от книжки/филмчета. 1 година го чаках да хареса нещо.... голям зор беше.

# 47
Нищо не съм намислила за Коледа. Затрупани сме с играчки и от каката. Напоследък само разчиствам ☺ А преди Коледа има имен ден и каката рожден ден…

# 48
Предварително се извинявам за дългия пост, опитах се да обхвана всички коментирани теми, че не съм се включвала отдавна.
За Коледа нищо не съм измислила, май няма да купувам нещо специално. Тя така или иначе още не разбира за какво става дума, та докато мога ще си спестя суетнята около това време на годината.
И ние изкарахме първото си разболяване. Според педиатърката херпангина е лепнала от площадките. Имаше само температура, за което съм благодарна, но вдигаше доста висока до към 39 и две и три. Естествено след нея и и всички вкъщи се натръшкахме. Весело беше.
Честно да ви кажа мен страшно много ме е гнус от детските площадки, а и при нас има доста от другата раса. Падам си малко маниачка по чистота, поне според другите, аз мисля че съм си добре, хахаха. В началото като ходихме някъде, бършех всичко възможно, но вече няма как и леко полудявам като я видя как пипа всичко. Особено обичам като има и други дечица и започнат да ѝ взимат играчките. На нея винаги обяснявам че чуждите неща не се пипат, ама на другите деца какво да кажа?! В един момент ще се усети че има двоен стандарт, та не знам как ще процедирам занапред. Другото е с храните по площадките. Аз ѝ готвя, не давам сол, захар, правя и разни мъфини и т.н., като сме навън да има за гризкане, но масово майките дават на децата си зрънчо, кроки и т.н. Естествено и на нас се предлага и като кажа че тя не яде такива неща и ме гледат налудничаво. Не знам и в тази насока как ще се случват нещата за в бъдеще.
Игрите вкъщи са с каквото докопа, от празна бутилка от вода или нещо друго до чанти и т.н. Най-любимото ѝ занимание в момента е да мушка нещо в нещо. Разглеждане на книжки и общо взето размотаване, бягане и викане из апартамента, с нещо в ръката задължително.
Bubastet и ние сме така, понякога тича неконтролируемо, друг път мотае краката. Мисля че все още опитва да разбере как става това с ходенето. Аз я пазя, но не супер старателно, пада си доста, но според мен е в реда на нещата. Така ще се научи какво може и не може да прави.
Mrnn, все още си я возя без проблем в количката, няма никакви претенции.
Нещо в последно време съня през деня ни се развали. Беше започнала да спи по един път на ден, около два часа, но от няколко дни, а сега и със смяната на часа, съвсем се обърка и пак спи по два пъти, за около час. Спане три часа....леле това ми звучи страхотно, но така като гледам при нас май няма да се случи. Страшно е активна и като цяло не се спира на едно място, явно и за съня се отнася същото.
Много ми се иска вече да махаме памперсите, но засега е само мираж, поне започна доброволно да сяда сама на гърнето, че преди я беше страх. Сега си го носи от стая в стая и само се намества отгоре му. Вие ползвате ли още памперси и ако не, как протече периода на преход при вас?

# 49
За играчките по площадките е много трудно. Някои родители не дават да се пипат техните играчки, други смятат че е задължително да се споделя.
Сега са малки и не разбират толкова. Но, когато голямата ми дъщеря поотрасна карах да питат нея дали може дадена играчка (съответно и тя пита). Каквото кажат децата. Четох веднъж една статия и в нея се питаше: “Кога последно си дадохте телефона някой друг да си играе с него? Защо детето ви задължително трябва да си дава играчките?”. Оттогава процедирам по описания начин.

# 50
  • София
Аз честно казано с гърне мисля този път да не се занимавам, също така мисля че са още малки, след година и половина, даже година и 9м мисля да започна по-настоятелно . Но историята познава и майки, които са по ЕБХ от самото начало и се справят, аз нямам нерви за това . За Коледа ще е нещо малко със сигурност , каката от известно време ме пита дали не е измислица дядо Коледа, та откровено вече я лъжем и не се кефим вече с таткото, ще видим как ще е тази година .
Площадките и яденето ... Мисия невъзможна, за това също нямах нерви, не се справих нито с голямата, нито с малката . Но не мога и да готвя за всички ни, камо ли лакомства, ужасно ми е омразно .

# 51
За играчките по площадките е много трудно. Някои родители не дават да се пипат техните играчки, други смятат че е задължително да се споделя.
Сега са малки и не разбират толкова. Но, когато голямата ми дъщеря поотрасна карах да питат нея дали може дадена играчка (съответно и тя пита). Каквото кажат децата. Четох веднъж една статия и в нея се питаше: “Кога последно си дадохте телефона някой друг да си играе с него? Защо детето ви задължително трябва да си дава играчките?”. Оттогава процедирам по описания начин.
Това с питането ми харесва, ще го използвам. Дори сега се сетих, че вече съм го правила. Едно по-голямо момиче искаше на малката търкалото, не знам така ли се казва, нейното е едно конче което е на пръчка и се бута. И аз ѝ казах че ще ѝ го дам, ако ме попита дали може, е тя не го направи, но тогава се намеси баща ѝ и ѝ каза че щом не пита, няма да си играе с играчката.

# 52
Аз съм от родителите, които практикуват 'всички играчки са общи', стига да не се взимат от ръцете. Ако моето дете не играе с играчката - да я взимат. Не го карам да си дава играчките, но пък той го прави сам. Питам от време на време родителите дали е проблем, но обикновено докато стигна до родителя малкият вече е взел играчката.
Доста боледува, със сигурност и ходенето по площадки е допринесло, но първата му ангина+отит, които борихме с 2 антибиотика над 20 дена, бяха от морето, където не е играл с други деца. Та гаранции няма и да ги пазим и да не ги.
Нашия много ходи, даже няма умора, рядко се налага да го нося, предимно като искам да се прибираме, а той разбира се не иска. Обаче не тича.
Возене в количка е мираж мноооого отдавна. Абсурд да го убедя да се качи в нея, особено ако е за прибиране. В един момент просто спрях да я мъкна. Сега сме с тротинетка. На нея се кефи и се предвижваме по-лесно.
За Коледа, ако ме питат роднини може би някакъв халат за баня би ни бил полезен. За зимата апрески, ама е рано още. Също няма ватиран панталон. Такива някакви работи ми се въртят.
Пък за храната по площадките, нашия и Помбер вече е ял. Като той иска нещо не го спирам. Нищо няма да му стане да пробва. Нека знае кое какво е, рано или късно няма да е в контрола ми изобщо. Иначе също още сме без сол и захар, като сол си позволявам от нашето ядене да му дам, но за захар съм категорична.
Аз го слагам на гърне откакто може да седи сам. Имаме попадения почти всеки ден, вече започна и да казва 'па' и да си държи памперса като прави нещо, сякаш започва да връзва нещата. Ще изчакам да видя, че осъзнава тоалетните си нужди и тогава ще го махна от раз. Такъв е планът поне Joy

# 53
+1
Все едно аз съм го писала.
И мен толкова ме е гнус от тези площадки. В началото бършех всичко като луда, видях, че няма да изляза на глава и, че е мисия невъзможна. 😭 В пясъка забранявам, но... кой да слуша... Вчера попадна на кучешко ако, удар щях да получа. Бърсане, дезинфектант, бърсане, миене...
Относно играчките и аз не давам да пипа чужди като всеки път казвам: "Това не е наше, не пипаме!". Не желая и нашите да се пипат, защото тя понякога ги гризе или лапа, а не знам децата, които ги пипат дали са здрави или болни.
Най се дразня на оборотните играчки по някои площадки, там е вей-хайвей. Кой пипа, кой взема, кой оставя. А детето е привлечено...
Храната по площадките също ми е мъка, предлагат, аз отказвам. Не желая да взимам от чужди хора и не желая детето ми да яде щяло и не щяло.
Ей, на, оня ден наду гайдата за едни солети за 0,30 лв. Не мога да я успокоя, тръгнахме си по-рано заради това. Минах през магазина, купих, гризна една и се успокои. Ама, аз не искам така да се разстройва детето ми за едни глупави солети за жълти стотинки.
На гърне я слагам от дъжд на вятър, направила е няколко пъти пиш и ако, но определено неосъзнато. От няколко дни я питам дали има ако - да или не, тя се залива от смях и вика: "Не, не, не".. .Определено не си дава сметка. Дразни се от памперсите, но кога ще ги махаме, не знам дори как ще се случи... 🤢
Буталка/търкалка и ние имаме - дървено коте, но тя още не може да ѝ хване цаката и само я държи за средата на пръчката и я разнася из къщи. Ще вземе да перне с нея някоя витрина. Същото е и с една бебешка количка с кукла, дърпа я, а не я бута, но се блъска навсякъде ще взема да я прибера. Добре, че нямахме уокър или проходилка. 🤣
В количка се возим, не сме взели триколка, може би ще изберем някоя. Ама, дори не знам какво да гледаме, кои са най-безопасни...
Та те такива весели и край нас.. .

Предварително се извинявам за дългия пост, опитах се да обхвана всички коментирани теми, че не съм се включвала отдавна.
За Коледа нищо не съм измислила, май няма да купувам нещо специално. Тя така или иначе още не разбира за какво става дума, та докато мога ще си спестя суетнята около това време на годината.
И ние изкарахме първото си разболяване. Според педиатърката херпангина е лепнала от площадките. Имаше само температура, за което съм благодарна, но вдигаше доста висока до към 39 и две и три. Естествено след нея и и всички вкъщи се натръшкахме. Весело беше.
Честно да ви кажа мен страшно много ме е гнус от детските площадки, а и при нас има доста от другата раса. Падам си малко маниачка по чистота, поне според другите, аз мисля че съм си добре, хахаха. В началото като ходихме някъде, бършех всичко възможно, но вече няма как и леко полудявам като я видя как пипа всичко. Особено обичам като има и други дечица и започнат да ѝ взимат играчките. На нея винаги обяснявам че чуждите неща не се пипат, ама на другите деца какво да кажа?! В един момент ще се усети че има двоен стандарт, та не знам как ще процедирам занапред. Другото е с храните по площадките. Аз ѝ готвя, не давам сол, захар, правя и разни мъфини и т.н., като сме навън да има за гризкане, но масово майките дават на децата си зрънчо, кроки и т.н. Естествено и на нас се предлага и като кажа че тя не яде такива неща и ме гледат налудничаво. Не знам и в тази насока как ще се случват нещата за в бъдеще.
Игрите вкъщи са с каквото докопа, от празна бутилка от вода или нещо друго до чанти и т.н. Най-любимото ѝ занимание в момента е да мушка нещо в нещо. Разглеждане на книжки и общо взето размотаване, бягане и викане из апартамента, с нещо в ръката задължително.
Bubastet и ние сме така, понякога тича неконтролируемо, друг път мотае краката. Мисля че все още опитва да разбере как става това с ходенето. Аз я пазя, но не супер старателно, пада си доста, но според мен е в реда на нещата. Така ще се научи какво може и не може да прави.
Mrnn, все още си я возя без проблем в количката, няма никакви претенции.
Нещо в последно време съня през деня ни се развали. Беше започнала да спи по един път на ден, около два часа, но от няколко дни, а сега и със смяната на часа, съвсем се обърка и пак спи по два пъти, за около час. Спане три часа....леле това ми звучи страхотно, но така като гледам при нас май няма да се случи. Страшно е активна и като цяло не се спира на едно място, явно и за съня се отнася същото.
Много ми се иска вече да махаме памперсите, но засега е само мираж, поне започна доброволно да сяда сама на гърнето, че преди я беше страх. Сега си го носи от стая в стая и само се намества отгоре му. Вие ползвате ли още памперси и ако не, как протече периода на преход при вас?

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 16:17 от bubastet

# 54
  • Wonderland
Мале, дамички, не съм ви посещавала от май месец! Grinning Но пък се включвам с въпрос - някои от вас ползват ли триколки/тротинетки, нещо от този тип? Тези дни ми хрумна да се възползвам да му взема за Коледа да си имаме за пролетта, но нямам идея какво да гледам, кое е 'добро'... искам да е нещо удобно и за мен, да е по-стабилно. Може ли някой да даде препоръки?

# 55
Ние взехме Liki Trike на Doona, защото бях пробвала на познати и много ми хареса като маневреност, а също и колко компактно се сгъва. Ползвали сме я около месец, след това дивачето реши, че няма да си държи краката в поставките, а ще ги влачи по земята, докато се вози и се върнахме обратно към количката. Пък и ми е по-удобна тя за пазаруване и реших, че ще се възползвам, докато все още се приема.

# 56
Ние сме с glober, харесва си я много, но още не се бута сам и влачи краката.

# 57
Мен също мр дразни храната по площадките , особенно когато е преди обяд да ми се наяде с боклуци и после да не иска да обядва. Тръгвали сме си разревани не един път точно по тази причина

# 58
Ние не сме мислили още за триколка. Засега сме в количката, докато на нея не ѝ омръзне.
Аз пък да питам на какви зимни боти или ботуши се спряхте? Все още сме с есенните обувки, но ми се иска вече да има и боти, но пък да не са много тежки някои...

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 00:02 от bubastet

# 59

Общи условия

Активация на акаунт