Юлски Бебета 2023 - Тема 4

• 4 502
  • 107
  •   1
Отговори
# 90
Bubastet, поръчах една кокошка с яйца вътре, които се разделят на две и са с различни цветове и детето трябва да ги напасне, някаква сензорна играчка, музикално килимче, нещо като куфарче с разни нещица вътре, говорещ хамстер, тръби които се съединяват, дървен пъзел с обличане на разни животни, заек в кола, като го натиснеш и тръгва, ей такива неща. Ако нещо ти е интересно, мога да ти пратя линкове на лично, да не спамим темата.
Събиране на неща от земята ми е любимото, особено след като съм пуснала прахосмукачка и съм доволна колко е чисто и тя ми донесе пясък, който е намерила някъде из апартамента и който е от тоалетната на котката. JoyJoyJoy
Krem4o2206, силно ти съчувствам, нямам представа какво се случва с детенцето ти, но щом има високо crp, както и другите са споменали, значи има някаква инфекция, възпаление. Какво казаха лекарите? Явно са нужни още тестове. Аз не разбирам как изписват антибиотици без да знаят какво се случва, това е безумие за мен?!

Не знам, вече започвам да се паникьосвам. Ужасно много време, само глупости давам  Имунокинд, Инфлуцид, Нурофен и Панадол  Тамифлу. Все на сляпо. Чакам още ден-два и ще пускам нови назален и гърлен. Толкова съм стресната, че даже не ми идва да плача.

# 91
Но как антибиотик без да се знае какво е... Няма ли да търсят причина? Всъщност има ли грипободобни симптоми или съвсем друга е причината? И колко високо е CRP?
Ще разкажа случай с голямата ми дъщеря. Не искам да плаша никой, само да споделя през какъв ад минахме когато беше малка. Първо започна да се буди нощем и да плаче , беше на година и половина. Просто плачеше без да знаем защо. След известно време й се поду сухожилието на ръката и решихме , че някъде се е ударила и я заведохме в Пиригов. Там ни направиха луди, че не сме видяли,че детето е паднало и си е счупило ръката. Решиха да я гипсират. Минаха няколко дни, но тя не даваше да й се докосне ръката от болка , ей така с гипса. Започна да вдига и температура без причина. Изследванията показаха ужасно завишени левкоцити и ЦРП. Беше завишено с над 100 стотни. Приеха ни в Инфекциозна, започна лечение с венозен АБ без да се знае причината. Изписаха ни след дни с неуточнена диагноза. Детето продължава да го боли ръката,  преценяваме по това, ще я щади.  Отиваме отново в Пирогов и решават след поредната снимка да й сменят гипса, защото явно я убивал. Връщаме се трети път отново след щадене и попадаме на трети травматолог,  който започва да навръзва нещата и казва предположенията си, че това е ревматизъм,  че ръката не е счупена и температурата е от него. Праща ни при добър детски ревматолог, който беше смаян от невежеството на колегите си и постави диагноза Юношески Артрит след няколко изследвания. Та това беше нашата история с незнайната причина за температурата. Не искам да плаша никой, а съветвам всички да търсят причината за нея, а не да тровят децата с АБ, който само притъпява причината.
Надявам се при вас тази температура да е от грип или вирус и да се оправи детенцето.

# 92
Добре де, педиатъра ви какво казва? Той трябва да ви насочи поне първоначално към даден специалист и вече от там да се търси каква е причината. Наистина не знам какво да те посъветвам, но така без диагноза да се тъпче с антибиотик това малко дете, въобще не е добре. Ако трябва отиди на друг лекар, на трети, на пети, на колкото се наложи, докато се установи какво се случва.

# 93
Само температура, друго няма, абсолютно нищо друго.

Мнението и на други двама педиатри е същото, детето да пие антибиотик.

Crp e 68, високо е. Не знам, нямам опит  първо дете ми е, не съм медицинско лице, но се доверяват, защото вярвам, че знаят какво правят. И те са хора, нормално, грешат  само дано не е тежка грешка. Вече направо полудявам.

Педиатърът каза до 24 ч да чакаме резултат, подобрение. Ще дам този шанс на лекарството и водя в друга болница.

Минахме през спешен кабинет на заместващ специалист в неделя, минахме при педиатър
 правихме кръвни и назални тестове, не знам какво повече, наистина...

# 94
Нямам представа от кой град си, но бих ти препоръчала да отидеш в болница с детско отделение с различни специалисти. За мен педиатъра е като личния ми лекар, става за някакви леки притеснения, но в повечето случаи, да дава направления за нужните доктори. Цяла седмица с непрестанна температура, това си е за болница и обстойни изследвания.
Разбира се, ти преценяваш нещата, най-добре си запозната със ситуацията. Дано нещата се оправят и лошото остане зад гърба ви!

# 95
Нямам представа от кой град си, но бих ти препоръчала да отидеш в болница с детско отделение с различни специалисти. За мен педиатъра е като личния ми лекар, става за някакви леки притеснения, но в повечето случаи, да дава направления за нужните доктори. Цяла седмица с непрестанна температура, това си е за болница и обстойни изследвания.
Разбира се, ти преценяваш нещата, най-добре си запозната със ситуацията. Дано нещата се оправят и лошото остане зад гърба ви!

Благодаря! Ако утре следобед е същото, отиваме в Токуда.

# 96
Благодаря ти, malinakupina! 😏
Някои съм ги мяркала, ще ги разгледам и аз по-подробно.
Този номер  с пясъка на котката още не ни го е правила. 😊
Bubastet, поръчах една кокошка с яйца вътре, които се разделят на две и са с различни цветове и детето трябва да ги напасне, някаква сензорна играчка, музикално килимче, нещо като куфарче с разни нещица вътре, говорещ хамстер, тръби които се съединяват, дървен пъзел с обличане на разни животни, заек в кола, като го натиснеш и тръгва, ей такива неща. Ако нещо ти е интересно, мога да ти пратя линкове на лично, да не спамим темата.
Събиране на неща от земята ми е любимото, особено след като съм пуснала прахосмукачка и съм доволна колко е чисто и тя ми донесе пясък, който е намерила някъде из апартамента и който е от тоалетната на котката. JoyJoyJoy
Krem4o2206, силно ти съчувствам, нямам представа какво се случва с детенцето ти, но щом има високо crp, както и другите са споменали, значи има някаква инфекция, възпаление. Какво казаха лекарите? Явно са нужни още тестове. Аз не разбирам как изписват антибиотици без да знаят какво се случва, това е безумие за мен?!
Krem402206, искрено съчувствам за случващото се с мъника. 🙏 Наистина трябва да се прегледа от специалист. Педиатрите в повечето случаи са неадекватни при сериозни проблеми.
Пращам ти положителни мисли и дай, Боже скоро да бъде открита причината за случващото се!
❤️💜❤️

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 23:34 от bubastet

# 97

Благодаря! Ако утре следобед е същото, отиваме в Токуда.
Точно и аз Токуда щях да препоръчам. В педиатрията имат всякакви специалисти.

# 98
Да се похваля, че вече 24ч няма температура,  антибиотикът явно работи. Simple Smile

Вие как сте с тръшкането, агресията и автоагресията? При мен сега започна и е ад! Дайте съвет, много ме боли, особено,  когато ме скубе и дере по лицето със злоба.

# 99
  • София
При нас телевизора вече е на почит.   ... Бях се зарекла да не става така, но не мога да огранича голямата, та и малкото гледа вече доста Sad гледам да е в някакви рамки разбира се .  Иначе най-много рисува , навсякъде, с всичко под ръка  изхвърлих перманентните маркери и оставих само за бяла дъска флумастери, та имаме някакъв мир . С Дупло много си играем.
Махнахме бибата от вече 10 дни , тегаво беше, но поносимо, сестра й за сравнение един следобед не й я дадох, на вечерта изобщо не се сети за нея, беше на същата възраст горе долу,малкото си плаче, още трудно заспива вечер.
Мисля да пробвам с гърнето по-настоятелно, че знае ли човек , може да ме изненада, схватлива е .
Не излизаме много в мъглите, при нас е доста замърсен въздуха, но като са двете заедно си се разнообразяват, за щастие в повечето време си играят, но и кавгите си стават вече сериозни 🤣
Относно тръшкането почва да настоява малко повече, но не е фрапантно за сега, а агресия и автоагресия никога не е проявявала, голямата също, около мен децата също са супер спокойни, не знам какъв съвет да дам.

# 100
Ограничих телевизора с yoto. Пускам и песни и приказки от там - купуват се карти които са на английски. Също така съм и направила плейлисти на български - песни и приказки пускам ги от телефона или има карти които са празни и можеш сам да си ги направиш както искаш.
Предимството са картите с образователна цел например има с форми, с цветове. За по-големи флагове и казват на коя държава са иии има карти които са за готвене казват стъпките за правене на палачинки например.
Имам код за 10% отстъпка за всяка 1ва покупка.

От както го взехме заспива на приказки на английски от рода на спящата красавица, малката русалка и други. А аз обожавам да пускам радиото, което имат и да си танцуваме не само на “жълто пате под дъжда” 😂
Слагам тук, ако на някой му е интересно ( като направите регистрация през него ползвате 10%)

https://prz.io/GYEGeYXCm

При нас телевизора вече е на почит.   ... Бях се зарекла да не става така, но не мога да огранича голямата, та и малкото гледа вече доста Sad гледам да е в някакви рамки разбира се .  Иначе най-много рисува , навсякъде, с всичко под ръка  изхвърлих перманентните маркери и оставих само за бяла дъска флумастери, та имаме някакъв мир . С Дупло много си играем.
Махнахме бибата от вече 10 дни , тегаво беше, но поносимо, сестра й за сравнение един следобед не й я дадох, на вечерта изобщо не се сети за нея, беше на същата възраст горе долу,малкото си плаче, още трудно заспива вечер.
Мисля да пробвам с гърнето по-настоятелно, че знае ли човек , може да ме изненада, схватлива е .
Не излизаме много в мъглите, при нас е доста замърсен въздуха, но като са двете заедно си се разнообразяват, за щастие в повечето време си играят, но и кавгите си стават вече сериозни 🤣
Относно тръшкането почва да настоява малко повече, но не е фрапантно за сега, а агресия и автоагресия никога не е проявявала, голямата също, около мен децата също са супер спокойни, не знам какъв съвет да дам.

# 101
Браво!
🙏🙏🙏
При нас няма тръшкане, по-скоро мрънкане, ако нещо не ѝ се даде. Засега обаче работи системата с "не". Докога не знам. Агресия и автоагресия няма и не мога да бъда полезна... Само се закача с нас под формата на игра и леко ни поплясва с ръчички, вкл. и котката. Аз обаче от по-малка я научих на :"Гали, гали" и, ако ласките ѝ стават "по-груби" в 99% от случаите като ѝ кажем: "Гали, гали!" се получават нещата.
Относно гърнето, сяда доброволно преди обедния и преди нощния сън, но винаги се събужда с пълен (напишкан) памперс, което ме навява на мисълта, че още не може да стиска.
Иначе мием ръцете, мием зъбите. Все сама иска. Борави що-годе добре с лъжица и вилица, най-обича с лъжица да яде таратор 😂, паста и кисело мляко.  Голяма драма е сресването, тъй като е с букли. Косата ѝ се заплита и пада голям рев, докато "изгоним мравките" от косата. Пея ѝ песничката за мравките, докато я сресвам, но във вариант, че са в нейната коса и трябва да ги изгоним оттам.
С книжките сме трудни, не се концентрира дълго време да слуша, но имаме прогрес и в тази насока, тъй като вече "издържа" по-дълго. Слушаме иначе радио и музика на касетофон 😂, за да не е на телефон или ТВ. Пускаме и малко клипчета с песнички понякога  или някоя и друга минута филмче по Duck tv или Baby tv, но гледаме винаги да обясняваме кое какво е и какво се прави.

Да се похваля, че вече 24ч няма температура,  антибиотикът явно работи. Simple Smile

Вие как сте с тръшкането, агресията и автоагресията? При мен сега започна и е ад! Дайте съвет, много ме боли, особено,  когато ме скубе и дере по лицето със злоба.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 07:44 от bubastet

# 102
Ново 20! След това боледуване не иска да заспива в кошарата. От Коледа имаше проблем да заспива там вечер, но сега и денем.

Махнах бутилката с мляко за лягане и сега мъча бибата да махна за сън и сякаш всичко това съвсем разбута нещата.

Сега на обяд заспа до мен на спалнята без биба, тръгнах да я местя и стана панаир. Щом я сложих в креватчето поиска биба, явно свързва креватчето с биба и още по-гадното, не успя да заспи. Айде пак на спалнята до мен, че шъткане, галене, сега спи с биба и на спалнята.  Ще се гръмна!

Дайте съвет! Много труд ми коства да заспива сама в креватчето и го постигнах с бял шум и биба миналия февруари, когато беше на почти 8м. Не искам пак да се връщам там, но мразя вече тази биба за сън.

# 103
Да питам, тъй като тепърва ще взимаме кола и следователно столчета. Знам,че трябва да са isofix. Обаче до там. Спряли сме се на Britax/ AxKid. Разликата в цената им е доста, и на двата модела на тези фирми се върти столчето и може да гледа обратно по посока на движението,  което четох че дори за по-големи деца не само бебета е по препоръчително и безопасно. Обаче цените са високи и с голяма разлика.

Не искам нищо на KikaBoo / Cangaroo защото имаме техни колички и съм абсолютно БЕЗ коментар. Не знам, някакви дефектни ли получихме, но просто не.

Ако може да споделите опит или идея. Искам да е възможно най-доброто и здраво и безопасно столче защото мъжа ми е нов шофьор (аз тепърва лятото ще карам курса) и ако стане нещо искам да съм сигурна че съм избрала правилното столче. Преди време в сгушени на фейсбук страницата имаха споделено за axkid след катастрофа,че е не покътнато столчето и детето. За това и това е една от марките между които се двуомя.

# 104
  • София
Ние взехме за малката cybex , който гледа напред, но има една възглавница отпред до 105см трябва да е с нея , нямаше как да вземем за обратно, защото иска да гледа и беше супер доволна като я обърнахме. Вижте на cybex, Britax и Joly като по-евтин, но според мен достатъчно качествени и с много тестове. Аз още с голямата като трябваше да купуваме бях на мнение, че самата ни кола не е много издръжлива на Краш тестове, пък столчето ... Сега сменихме колата, за съжаление пак не си купихме лимузина , та за това и решихме че ако е писано да става нещо толкова страшно, то ще се случи със или без столче за 2000лв

Общи условия

Активация на акаунт