Юлски Бебета 2023 - Тема 4

• 4 597
  • 107
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте!Реших да пиша тук, да споделя с вас притеснението ми относно говоренето на моя дребосък! Синът ми днес става на 1г. и 5 месеца, но с говоренето нещата никак не вървят. Разбира абсолютно всичко, изпълнява команди всякакви, но не иска и не иска да говори. Казва понякога ба -ба вече осъзнато ,отправено към баба му.Също така като види патенцето, има една играчка и започва да му вика па-па-па-па, понякога ам-ам, не и до там. Уча го,показвам му на картинки котенцето,кученцето,кончето кои са,как правят и т.н. ,но нищо.Незнам дали е нормално на тази възраст да не може да каже поне как прави котенцето.Дори не може да си поиска вода,а само хленчи като иска нещо. Не казва мама, тати и т.н.Големият ми син на тази възраст знаеше да казва някои неща и тогава си мислех,че не е достатъчно за възрастта му,а сега малкия направо ме хвърли в мат.Незнам дали е нормално? Та той след  месец ще е на година и половина,а да казва само ба-ба, па-па и от време на време ам-ам, понякога не, не ми изглежда нормално. При вашите даца как е?Вече започвам да се притеснявам!
Да вметна,че детето ми е много будно,усмихнато,любвеобилно,раздава ми целувки много,гушка се,обича да си играе с батко си,особенно на гоненица,палав е,само незнам защо така се получава с проговарянето....

Моят син не спира да говори. Повтаря всичко, отговаря на въпроси от типа на "Как прави кучето", "Къде е тате", "Имаш ли ако' и много други. Знае как се казвам аз, как се казва батко му и на колко годинки е. Всички деца около нас, които са на неговата възраст и гледат телевизия и Ютуб, не говорят. Вие пускате ли му детски?
Не знам колко е говорене това. Да отговаря с да и не и да имитира животни всяко дете на тази възраст може. Говорене е да свързва поне 2 ориентировъчни думи в изречение. Моето гледа песнички на Hey Kids и казва изброените неща.

# 76
И моята госпожица не говори, аз за говорене разбирам да свързва думички, една след друга. През повечето време сме на Ъ-ъ. Питам я нещо и тя ми казва ъ. Имитира как правят животните, казва мама, тата, знае кое какво е, може да ми посочи примерно патето на книжката и общо взето това е. Има някакво джумолене, бебешко, което не означава нищо за мен, защото не са смислени думи.
Нито за миг не съм си помисляла, че нещо ѝ има. Просто децата са различни, едно сяда на шест месеца, друго на девет, едно прохожда на 10 месеца, друго на 12. Това не означава че нещо им има. Само за сведение, аз самата съм проговорила много късно, след двегодишна възраст, а сестра ми около годинката и точно заради сравнението с нея, родителите ми са мислели, че нещо ми има. Е, съвсем добре съм си била, просто съм била друго, различно дете. Grinning
Нямам представа до колко проговарянето има връзка с гледането на телевизия. Ние от време на време ѝ пускаме детски песнички, но общо взето нищо друго не гледа на телевизора, а до телефон достъп няма.
Ако наистина смятате, че има проблем, се консултирайте с педиатъра на детето.

# 77
Здравейте!Реших да пиша тук, да споделя с вас притеснението ми относно говоренето на моя дребосък! Синът ми днес става на 1г. и 5 месеца, но с говоренето нещата никак не вървят. Разбира абсолютно всичко, изпълнява команди всякакви, но не иска и не иска да говори. Казва понякога ба -ба вече осъзнато ,отправено към баба му.Също така като види патенцето, има една играчка и започва да му вика па-па-па-па, понякога ам-ам, не и до там. Уча го,показвам му на картинки котенцето,кученцето,кончето кои са,как правят и т.н. ,но нищо.Незнам дали е нормално на тази възраст да не може да каже поне как прави котенцето.Дори не може да си поиска вода,а само хленчи като иска нещо. Не казва мама, тати и т.н.Големият ми син на тази възраст знаеше да казва някои неща и тогава си мислех,че не е достатъчно за възрастта му,а сега малкия направо ме хвърли в мат.Незнам дали е нормално? Та той след  месец ще е на година и половина,а да казва само ба-ба, па-па и от време на време ам-ам, понякога не, не ми изглежда нормално. При вашите даца как е?Вече започвам да се притеснявам!
Да вметна,че детето ми е много будно,усмихнато,любвеобилно,раздава ми целувки много,гушка се,обича да си играе с батко си,особенно на гоненица,палав е,само незнам защо така се получава с проговарянето....

Моят син не спира да говори. Повтаря всичко, отговаря на въпроси от типа на "Как прави кучето", "Къде е тате", "Имаш ли ако' и много други. Знае как се казвам аз, как се казва батко му и на колко годинки е. Всички деца около нас, които са на неговата възраст и гледат телевизия и Ютуб, не говорят. Вие пускате ли му детски?
Не знам колко е говорене това. Да отговаря с да и не и да имитира животни всяко дете на тази възраст може. Говорене е да свързва поне 2 ориентировъчни думи в изречение. Моето гледа песнички на Hey Kids и казва изброените неща.

Не исках да става дълъг поста. Изброявам изреченията, които казва "Тате дойде"  , "Няма баба", "Бате спи" , "Иска още", "Това мое", "Мамо дай" и още други...  И да, определено говори, имам опит и знам каква е разликата. Всяко дете е различно и няма нужда от сравнения. Споделих наученото при мен и то по трудния и лош начин, че детските филмчета и клипчета, забавят развитието на децата. Доказано в световен мащаб и вече достигнало пандемично положение на проблема. Пак го казвам от първо лице.

# 78
Това е говорене,  да. Защото в предишния коментар казахте съвсем други неща, че са говорене.

# 79
Здравейте мами,
За много години! Как сте? Как са попорасналите ни бебоци? У нас е лудуване. Излизаме, когато са плюсови температурите, че иначе у дома не се седи Simple Smile.Бърборене главно..., все още композирани изречения няма, но бърбори и знае доста думи- съществителни и глаголи, включително и "пауч"  Simple Smile - за котето. Иначе имитира животните. Даваме ѝ моливи и пастели да рисува (само драска засега, естествено). Слагам я на гърне след всяко хранене, ака и пишка, но не осъзнава и не казва, когато има ако и/или пиш. Вие с какво се занимавате, когато не сте навън? Вече ми е трудно да измисля разнообразни игри. Sad Има едни картонени пъзелчета от 2 части със зеленчуци и плодове, но и тук още не може да осъзнае какво да прави.
Ще се връщате ли на работа? Децата ще ги пускате ли на ясли? На мен не ми се връща или поне не на същото работно място...
Ще се радвам да оживим малко групата Simple Smile.

# 80
За много години, да сме живи и здрави и само хубави неща да ни се случват през новата година!
И ние сме така. Тези дни пипнахме и някакъв вирус и само вкъщи стоим и определено вече се чудя с какво да я занимавам. Вчера пуснах поръчка от Тему, само с детски играчки, да разнообразим положението. Отделно от настинката и зъби я мъчат и е още по-крива.
Когато мога я ангажирам да помага за къщната работа. Примерно като пускам пералня, да извадим дрехите, после носим легена, аз го нося де, но и тя го държи, слагаме дрехите в сушилнята, после ги вадим, ей такива неща.
Акане и пишкане на гърне, все още са мираж.....
Засега няма да я пускаме на ясла, смятаме да си навърши две години и тогава.
Честно казано като се замисля за връщане на работа и ми иде да си родя още едно дете, хахаха.

П.п. Много ти благодаря за идеята за елхата от филц, много се занимава с нея, направо се чудя как ще я махна.

# 81
Удоволствието е мое, malinakupina. Бързо да оздравявате и да няма усложнения!
🙏🙏🙏🙏
И при нас падна голяма игра с филцовата елха. Имахме и още една малка на скрина, с леки, дървени играчки. Само
искаше да я вдигаме да ги откача. Още не
 сме я махнали.
И ние няма да пускаме на ясла бебка,
иска ни се чак на детска градина, за да
поотрасне още малко. А на мен не ми се връща на същата работа, защото е супер натоварена, а и шефът не е от най-разбраните, не толерира нито болнични, нито отсъствия.
Иначе нашата беба също се включва в домакинските задължения и ми помага като "чисти" из цялата къща с мокри кърпички 😂, вади и пъха прането от/в пералнята, влачи мопа, събира дребни трохи от пода с малките пръстчеа и ходи да ги хвърля в боклука.
Ти какво поръча от Тему? Дай идеи? Аз поръчах едни дървени пъзели с дръжки и едни кубчета, за да разнообразим.

За много години, да сме живи и здрави и само хубави неща да ни се случват през новата година!
И ние сме така. Тези дни пипнахме и някакъв вирус и само вкъщи стоим и определено вече се чудя с какво да я занимавам. Вчера пуснах поръчка от Тему, само с детски играчки, да разнообразим положението. Отделно от настинката и зъби я мъчат и е още по-крива.
Когато мога я ангажирам да помага за къщната работа. Примерно като пускам пералня, да извадим дрехите, после носим легена, аз го нося де, но и тя го държи, слагаме дрехите в сушилнята, после ги вадим, ей такива неща.
Акане и пишкане на гърне, все още са мираж.....
Засега няма да я пускаме на ясла, смятаме да си навърши две години и тогава.
Честно казано като се замисля за връщане на работа и ми иде да си родя още едно дете, хахаха.

П.п. Много ти благодаря за идеята за елхата от филц, много се занимава с нея, направо се чудя как ще я махна.

# 82
Здравейте!

Отдавна не съм писала, но просто вече не знам какво се случва и да правя.

Детето ми е с висока температура от миналия четвъртък вечер. Постоянно вдига, аз свалям, изкарва 4-6 часа без температура и пак вдига. Така Постоянно, и денем, и нощем.

Правихме назални тестове в събота  - отрицателни за ковид, Грип А-Б, реставраторни. Ходихме два пъти на лекар - няма секрети, чисти дробчета. 

Освен упоритата температура нищо друго. След като я свали живва и хапва нещо. После пак същия ад.

Давам доколкото успея имунокинд, инфлуцид и тамифлу. Нищо.

Моля ви споделете, ако имате подобен опит.  Вчера пуснах и ПКК с crp показател и чакам резултати, но просто вече психически се сривам и се притеснявам ужасно много.

# 83
Здравейте! И за много години, да са живи и здрави бебоците! 🙂

Моят човек е на 1г7м, много бърбори на бебешки, имитира животни и музикални инструменти, тъй като слушаме много музика, четем книжки, сортира, пуска всякакви предмети по пистата, през останалото време тича из цялата къща… Пълни сме с играчки и постоянно прибирам и събирам. В началото си мислих, че ще вадя само с това, с което ще играем… 🤣
На гърне започнах да го слагам още като започна да седи, но бързо развалихме дисциплината и сега въобще не го слагам, а трябва да започна след хранене ☺ А вие как сте с миенето на зъбки? Аз едвам пробивам, така стиска устни…
Аз не съм фен на яслите, но чакаме класиране евентуално за септември, ако не стане- ще си го гледам сигурно, ослушвам се и за частни, въпреки че ще е трудно с тях.

# 84
Здравейте!

Детето ми е с висока температура от миналия четвъртък вечер. Постоянно вдига, аз свалям, изкарва 4-6 часа без температура и пак вдига. Така Постоянно, и денем, и нощем.

Правихме назални тестове в събота  - отрицателни за ковид, Грип А-Б, реставраторни. Ходихме два пъти на лекар - няма секрети, чисти дробчета. 

Освен упоритата температура нищо друго. След като я свали живва и хапва нещо. После пак същия ад.

Моля ви споделете, ако имате подобен опит.  Вчера пуснах и ПКК с crp показател и чакам резултати, но просто вече психически се сривам и се притеснявам ужасно много.
Вижте дали е много завишено Crp и тогава да се търси възпаление евентуално.  Иначе има ли някакви болки? Може и зъбче да избива и за това да е такава температурата. Тези кътниците не са никак лесни при избиване.

# 85
Здравейте!

Вижте дали е много завишено Crp и тогава да се търси възпаление евентуално.  Иначе има ли някакви болки? Може и зъбче да избива и за това да е такава температурата. Тези кътниците не са никак лесни при избиване.

Здравейте!
Никога досега не е правила проблем от зъб. Вече има 4 избили предкътника, останаха кътниците и кучешките. Но 39 градуса от зъби една седмица почти, възможно ли е?

# 86
От личната знам, до 38С. Нямам опит с чак такава постоянна температура при малките нямам,  но знам че е знак за възпаление/инфекция. Щом тестовете са чисти значи има другаде причина. Възможно ли е да е ушна инфекция, уроинфекция, нещо от стомаха? Възможно е от дехидратация и от умора също. Педиатъра какво казва? Може и организма по-трудно да се справя,ако е отслабена имунната система.  Да не е имало ваксина наскоро?

# 87
Логиката на зъбите е , че от тях пада имунитетът и ако евентуално тогава детето лепне вирусче, честито. Ние бяхме болни точно когато избиваха горните кътници.  Имаше температура,  но не висока- около 37.3. Но преди това никога не беше боледувал.  Избиха двата кътника и се оправи.
За това ви казвам да видите црп как е и ако е много завишено , тогава да се търси друга причина.

# 88
Ами кръвните показаха силно завишен crp. Затова вече започнах антибиотик- Ximebac. Малко под въпрос ми беше приготвянето му, защото ме бях сигурна в инструкциите, къде точно е мерителната линия на шишето, много странно е направено, но дадох. С една доза разлика няма  - сега пак вдига температура,  но дано скоро даде резултат.

Някой има ли опит с този антибиотик?

# 89
Bubastet, поръчах една кокошка с яйца вътре, които се разделят на две и са с различни цветове и детето трябва да ги напасне, някаква сензорна играчка, музикално килимче, нещо като куфарче с разни нещица вътре, говорещ хамстер, тръби които се съединяват, дървен пъзел с обличане на разни животни, заек в кола, като го натиснеш и тръгва, ей такива неща. Ако нещо ти е интересно, мога да ти пратя линкове на лично, да не спамим темата.
Събиране на неща от земята ми е любимото, особено след като съм пуснала прахосмукачка и съм доволна колко е чисто и тя ми донесе пясък, който е намерила някъде из апартамента и който е от тоалетната на котката. JoyJoyJoy
Krem4o2206, силно ти съчувствам, нямам представа какво се случва с детенцето ти, но щом има високо crp, както и другите са споменали, значи има някаква инфекция, възпаление. Какво казаха лекарите? Явно са нужни още тестове. Аз не разбирам как изписват антибиотици без да знаят какво се случва, това е безумие за мен?!

Общи условия

Активация на акаунт