Екзема в ушите

• 441
  • 6
  •   1
Отговори
Здравейте, дами. Преди време имах ушна инфекция и дали от многото капки, стрес или нещо друго, се превърна в екзема. Самата екзема е вътре в канала. Доколкото разбрах няма гъбички. Как лекувате екзема в ушите? Лекарите искат да ми предпишат кортикостероидни кремове,но и преди съм ги взимала, имат само временен ефект.
Препоръчайте по-щадящи средства-нетурални кремчета, мазила които да стават за слагане в ухото? Сега пробвам спрей Aloe via с билки и предписано от лекар силицилов спирт 1%. Някой да ги е пробвал?

Може да препоръчате и добър унг или дерматолог, който да работи и с уши. Ако сте имали такъв проблем, какво ви спаси? Много се надявам да не стане хронично,един доктор дори каза, че щяло да се появява и изчезва, но аз вярвам, че ще го преборя с правилните средства веднъж завинаги 💪

# 1
А колко ви е инсулина?

# 2

Нямам представа. Млада съм и попринуип нямам проблеми със захарта. Защо, има ли някаква връзка?

# 3
Ами да - високият инсулин прави кожни проблеми вкл. екземи.
Инсулина и кръвната захар са две различни неща. Младостта въобще не ти дава гаранция, че инсулина ти е ок. Ако си пълна със сигурност ти е висок.

# 4
Имала съм екзема в ушите и да - появява се периодично оттогава. Единственият, който я диагностицира тогава и ме излекува беше доц. Златанов от ВМА. Рецептата беше доста дълга, включваше и антибиотик, но аз си я запазих и допреди да въведат електронните рецепти всеки път повтарях просто лечението, без антибиотика, но всичко останало - капки Левофлоксан, които действат безотказно, салицилов спирт и др. В момента вече няма как да стане без преглед и ел. рецепта.

# 5
Ами да - високият инсулин прави кожни проблеми вкл. екземи.
Инсулина и кръвната захар са две различни неща. Младостта въобще не ти дава гаранция, че инсулина ти е ок. Ако си пълна със сигурност ти е висок.

Направих си изследвания и всичко ми е наред с инсулина.

# 6
Имала съм екзема в ушите и да - появява се периодично оттогава. Единственият, който я диагностицира тогава и ме излекува беше доц. Златанов от ВМА. Рецептата беше доста дълга, включваше и антибиотик, но аз си я запазих и допреди да въведат електронните рецепти всеки път повтарях просто лечението, без антибиотика, но всичко останало - капки Левофлоксан, които действат безотказно, салицилов спирт и др. В момента вече няма как да стане без преглед и ел. рецепта.

И антибиотик? Имало ли е бактерия, че да лекува с антибиотика?

Общи условия

Активация на акаунт