При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 18 725
  • 367
  •   1
Отговори
# 15
Еее, начина на възпитание от страна на майка му прелива чашата.
Та той ти дава съвет да удряш детето си, заради нежеланието му да се сработи с нея????

# 16
Когато той бил малък, за всяка дума напреки майка му му пълнела устата с кръв.

Разбирам, че е травмиран и ти е жал за него, но това е негов проблем, който той трябва да си реши. Да ходи на терапия. Ти плащаш с детето си за психичните проблеми на чужд за нея мъж. Няма да го излекуваш. Такъв е. На всеки скандал, при който заплашва, че ще напусне и ти трепериш от страх, че ще го направи, му подкрепяш изнудванията. Заплашва, защото се връзваш. Следващият път му дай сака и си гледай сериала.

# 17
Той намери ли си работа, или още е безработен?

# 18
  • София
Според мен сте го скопили тоя мъж. Едва ли се чувства, като мъж на място и това му се отразява. Този мъж няма средствата да подреди къщата си, както на него му се иска и от там се чувства обезсилен и скопен. Вероятно затова гледа да се оттърве от вината породена от собствената си безпомощност, като я предаде на някой друг.

Може би е по-добре да си събере багажа и да си хори, а вие с дъщеря ви да си живеете заедно. По принцип е много груба грешка да новият мъж да живее със старото дете, особено ако са от различен пол - т.е. дъщеря и доведен баща.

Защо не пробвате с брак от голямо разстояние, може да се окаже по-удачно за всички замесени, а след 4-5 години, като се изнесе дъщерята може да заживеете заедно пак

# 19
Мои близки му намериха много добра работа .

# 20
  • София
Колкото повече чета, толкова повече се чудя каква е целта на темата.

# 21
Но той продължава да е кисел и сърдит?
Може би си се излъгала в него и той изобщо не е, какъвто се е представял в началото.

# 22
Разбирам защо момичето избухва, тя е тийнейджър, вече е голяма и изведнъж майка й води вкъщи някакъв чичко, който иска да й се налага като авторитет, при положение, че не й е никакъв. Опитва се да изземва родителските функции на бащата и съветва майка й да я бие. И аз да съм, няма да му мълча.

# 23
Това е жестоко комплексиран мухльо, който обвинява всички, но не и себе си за взетите решения в живота си. Имам чувството, че дори се съревновава с дъщеря ти за теб и тя се явява пречка за него, което води и до ескалация. Не може при всеки малък спор да си събираш багажа, това не е поведение на пораснал и осъзнат индивид. В един момент ще си изправена пред дилемата той или дъщеря ти. Бъди умна- просто му събери нещата и да го очакват пред входната врата….

# 24
Завижда и ревнува, че майка и дъщеря имат добри отношения, и се опитва да се вклини и да ги скапе. Все пак възпитанието на майка му е толкова добро, че той е цъфнал и вързал психически, затова препоръчва същото възпитание. Топ мъж.

# 25
Но той продължава да е кисел и сърдит?
Може би си се излъгала в него и той изобщо не е, какъвто се е представял в началото.
За известно време нещата се бяха поуталожили, докато вчера отново се получи конфликт и отново ми каза, че няма дълго да издържи с нас. В конкретния случай-заради нея.

# 26
Ти си го търпи, щом предпочиташ, но защо причиняваш това на дъщеря си??? Горкото момиче. Явно е единствената с характер в това "семейство".

# 27
Не вярвам да получиш друг съвет, различен от "помогни му да си събере багажа". Защо изобщо го търпиш?

# 28
Колкото повече чета, толкова повече се чудя каква е целта на темата.
Защото винаги, когато се получи някакъв конфликт вкъщи, той ми говори и успява напълно да ме убеди, че причината за проблемите е в нас и никога-в него. Дори не знам как успява.
Започвам да изпитвам срам от себе си, спрямо него, че едва ли не съм му съсипала живота.
За това исках да разкажа ситуацията и да получа трезви мнения.
А сама осъзнавам и знам, че съм била винаги разбираща, търпелива и всеотдайна.

И не, никога не бих избрала него пред дъщеря си, ако се стигне до ултиматум.

# 29

За всеки проблем с работа, кола, детето обвинява факта, че изобщо е попаднал при мен.

На мен това би ми било много обидно и направо му мятам куфарчето.

Цитат
Следователно пак бях заплашена с напускане.

Цитат
а аз изпаднах в тих ужас, че се вече наистина ще си отиде, но не го направи.

Д*еба манипулатора.
А ти защо изпадаш в тих ужас ми е много любопитно. Той е финансово зависимия от теб.
Що просто не му кажеш следващия път, че това му е последното изнудване и манипулация.
Връчи му куфара с думите - изчезвай при майка си и баща си, че не си порастнал миличко.

Тоя ще те гони от твоята стая? Ти сериозно ли при това не му каза - не аз, а ти изчезвай.

Общи условия

Активация на акаунт