При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 18 716
  • 367
  •   1
Отговори
# 30
По принцип е много груба грешка да новият мъж да живее със старото дете, особено ако са от различен пол - т.е. дъщеря и доведен баща.

Защо не пробвате с брак от голямо разстояние, може да се окаже по-удачно за всички замесени, а след 4-5 години, като се изнесе дъщерята може да заживеете заедно пак

Много странно мислене Rolling Eyes "нов" мъж, "старо" дете. Предложението ви жените с деца да не се обвързват отново до пълнолетие на децата си не е нито логично, нито практично. Не е до пол или възраст, а изцяло до човек. Имам в обкръжението си много успешни втори бракове, някои с общи деца, други без. Разбира се, че е по-сложна конфигурация, но с любов, търпение и разбиране всичко е възможно. Но участниците трябва да са зрели и емоционално интелигенти, да имат обща цел и да я следват. С мерене на его и избиване на комплекси няма как да стане.

# 31
Стъпи здраво на земята и не му позволявай да те манипулира. Още повече, че живее в твоята къща, харчи твоите пари. Като иска, да си отива при мама. На колко години сте? При положение, че имаш дъщеря тийн, със сигурност сте над 30, но доста наивно звучиш.

# 32
Защото винаги, когато се получи някакъв конфликт вкъщи, той ми говори и успява напълно да ме убеди, че причината за проблемите е в нас и никога-в него. Дори не знам как успява.

Слабохарактерна си, затова успява. Като му е толкова трудно и неприятно с вас, засилвай го по баира и толкова. Очакваш, че не само ти, но и дъщеря ти трябва да се променя по някакъв начин, че да е доволен той? Златен ли му е?

# 33
Принципно рядко се жегвам от случаите в този раздел, ама имам силна ненавист към майки, които поставят мъжа на пиедестал в ущърб на децата си. Хванала си се с насилник, но дъщеря ти създавала проблемите, защото не е XVIII век и тя не смята, че е длъжна да си мълчи, когато някакъв мухльо й държи сметка. Един ден тя ще порасне и ще се чуди как изобщо си могла да допуснеш такива отношения. И ако нещата продължават да ескалират, няма да иска повече да комуникира с теб. Дано не й смачкате самоуважението, че такива прекрасни мъжлета само това умеят.

# 34
Той е финансово зависимия от теб.
Да, няколко месеца беше така, но вчера ми каза: "Знаеш ли ти къде щях да съм аз, ако не бяхте вие?"
Тоест той е имал добра и платена работа и преди (чак супер платена не бих казала), имал е къща (заради която изплаща кредита, за който споменах) и живеел 200 на час, което значи, че е излизал с приятели, ходел е напред-назад.
Всъщност аз никога не съм го спирала от излизания, той завърза приятелства тук. Аз съм тази, която се ограничава от тези неща.

# 35

Може ли информация за положителните качества на този господин, и с какво допринася за добруването на авторката и на семейството, щом тръгването му се приема с "тих ужас"?

И аз това се чудя.
Да не би да му е голяма оназ работа.
То и това не е причина.
Освен да е мега зверски добър в леглото, а авторката мега загоряла.
Явно има огромен зор просто да има некъв мъж в къщата. За пред хората сигурно.

Горкото дете с такава майка, нямам думи.
И това момиче ще порастне и ще се събира с такива идиоти. От мама ще гледа.

Според мен сте го скопили тоя мъж.
Скрит текст:
Едва ли се чувства, като мъж на място и това му се отразява. Този мъж няма средствата да подреди къщата си, както на него му се иска и от там се чувства обезсилен и скопен. Вероятно затова гледа да се оттърве от вината породена от собствената си безпомощност, като я предаде на някой друг.

Може би е по-добре да си събере багажа и да си хори, а вие с дъщеря ви да си живеете заедно. По принцип е много груба грешка да новият мъж да живее със старото дете, особено ако са от различен пол - т.е. дъщеря и доведен баща.

Защо не пробвате с брак от голямо разстояние, може да се окаже по-удачно за всички замесени, а след 4-5 години, като се изнесе дъщерята може да заживеете заедно пак
Каква е тая логорея?
Как така тя го е скопила. Защото той е останала без работа, а тя не.
Може би тя с него е трябвало да напусне, че да не се чувства скопен.
Да си беше намерил работа, че да се почувства мъж.

# 36
И не, никога не бих избрала него пред дъщеря си, ако се стигне до ултиматум.

А не ли се струва, че вече се е стигнало, макар и не точно изказан на глас? Разбирам какъв ти се иска да бъде мъжът до теб. Разбирам, обаче не е. Гадно е да го чуеш, но е мухльо и комплексар, когото си натресла на дъщеря си в много важен период от живота й. И детето вижда как днес след ден, скандал след скандал, проблем след проблем ти избираш него пред нея, щом изпадаш в тих ужас, че щял да си тръгне. А какво е направило детето? Позволило си е да има мнение по някакъв въпрос.

Съсипваш си връзката с дъщеря си заради чужд човек, който на всичкото отгоре и не струва. Помисли си хубаво, ама не отлагай до безкрай, щото после ще пускаш друг тип теми и ще се чудиш защо дъщеря ти ти звъни веднъж в месеца - протоколно и по задължение.

# 37
Да, няколко месеца беше така, но вчера ми каза: "Знаеш ли ти къде щях да съм аз, ако не бяхте вие?"
Тоест той е имал добра и платена работа и преди (чак супер платена не бих казала), имал е къща (заради която изплаща кредита, за който споменах) и живеел 200 на час, което значи, че е излизал с приятели, ходел е напред-назад.
Всъщност аз никога не съм го спирала от излизания, той завърза приятелства тук. Аз съм тази, която се ограничава от тези неща.

И след всичко, което тоя ти говори и върши, ти ни питаш какво да правиш? Я ми кажи, ако някоя друга жена ти разказва тия неща и те моли ти да я посъветваш, какъв ще ти е съвета?

# 38
Съсипваш си връзката с дъщеря си заради чужд човек, който на всичкото отгоре и не струва.
Той винаги твърди, че иска да я направи добър човек, уважителна, коректна, с добри обноски, а тя е в трудна възраст и не всяка критика, или забележка приема според неговите очаквания. И избухва понякога, да, а той го приема като края на света.
Той е възпитан (дресиран по-скоро) по друг начин, тресе се на майка си и баща си, а аз и дъщеря ми имаме съвсем друг тип отношения.

# 39
Когато той бил малък, за всяка дума напреки майка му му пълнела устата с кръв.
Селяндур и простак. Няма какво повече да кажа.

Ако дете е пребивано от майка си, за теб изводът е, че то е селяндур и простак?

# 40
Голяма жена си, я вземи се съвземи и го махай това нищожество от живота си и този на дъщеря си. Страх те е да не останеш сама ли, мъжете ли свършиха, че си се хванала като удавник за сламка за този мухльо? Замисляш ли се какъв пример даваш на дъщеря си с това?
За единия … ( ако и това го има, де) какво толкова му харесваш все още? Какво му обичаш? Обидите? Манипулациите? Откровената неприязън към вас двете? Кое?
Ако дъщеря ти беше на твоето място, пак ли щеше да изпадаш в тих ужас да те си тръгне или вече щеше да си му дала начален шут в трибуквието и щяхте да празнувате, че се е отървала от него? Явно дъщеря ти е по-осъзната от теб. Ти още си сложила някакви много розови очила…

# 41
.
Съсипваш си връзката с дъщеря си заради чужд човек, който на всичкото отгоре и не струва.
Той винаги твърди, че иска да я направи добър човек, уважителна, коректна, с добри обноски, а тя е в трудна възраст и не всяка критика, или забележка приема според неговите очаквания. И избухва понякога, да, а той го приема като края на света.
Той е възпитан (дресиран по-скоро) по друг начин, тресе се на майка си и баща си, а аз и дъщеря ми имаме съвсем друг тип отношения.

Да, разбрахме, иска да му стои мирно, да не поглежда момче и да поручава юмрук в зъбите, ако "отговаря"

Когато той бил малък, за всяка дума напреки майка му му пълнела устата с кръв.
Селяндур и простак. Няма какво повече да кажа.

Ако дете е пребивано от майка си, за теб изводът е, че то е селяндур и простак?

Ами ако го смята за добър пример и иска да го прилага върху чуждото дете, какъв да е.

# 42
  • София
Стига повтаря едни и същи глупости, бре жена! Живееш с грубиян и простак, емоционален манипулатор, който тормози теб и детето ти. Категорично си избрала него пред дъщеря ти! Не те ли е срам? Не, разбира се!
Ако поне малко ти пука, за това момиче, разкарай го тоя Муньо! Противна работа!

# 43
Той винаги твърди, че иска да я направи добър човек, уважителна, коректна, с добри обноски, а тя е в трудна възраст и не всяка критика, или забележка приема според неговите очаквания.

Ти като майка чувала ли си за първите 7.
Тя е вече тийн, каквото си я възпитала, това е.
Не е негова работа.
Как така да я прави добър човек?
Тя да не е лош човек?
Краде ли, убива ли, какво я прави лош човек?
Кажи му да ходи да си направи деца и да им пълни устите с кръв, твоето дете да не го закача.
Или пък той да се върне при майка си да му допълни устичката.
Това ако имаш поне малко акъл, ще го направиш.
Той не и е баща. Така му кажи. Кажи му, че детето си има баща и майка и да не я закача.
Ако не приема това - може да си събере багажа.

# 44
  • София
Много странно мислене Rolling Eyes "нов" мъж, "старо" дете. Предложението ви жените с деца да не се обвързват отново до пълнолетие на децата си не е нито логично, нито практично.

Казвам, че не е добра идея да съжителстват заедно. Иначе, разведените пак може да си се обвързват с нови хора, просто смятам, че е по-добре за децата, ако новите партньори не живят при тях. Живеят отделно, всеки си има негова къща, виждат се когато могат насаме за секс и нещо друго, през останалото време всеки си гледа децата от предишния брак, ако има такива, работата и т.н. Новата двойка може да ходи на почивки заедно без децата например.

Общи условия

Активация на акаунт