При всеки проблем заплашва, че ще ме напусне

• 18 748
  • 367
  •   1
Отговори
# 60
  • волно калдъръмче
Четох, четох, но не видях отговор на въпроса - Точно защо си с него? Може да не отговаряш публично, помисли за себе си. Направи си лист с + и - и го попълни. Виж дали + не можеш да си ги набавиш сама, а дали минусите не са прекалено важни (както и са с намесата за детето)... Помисли дали не е по-добре сама, отколкото така.....
Защото някъде назад е имала авторитет със засилени нарцистични проявления. Знае как да отреагира, не е конфликтна, търси във всяка ситуация позитивното. С това привлича нов нарцист, но и едновременно го и провокира да я въвлича в емоционални въртележки - игра на топло и студено. Това само я изтощава, а той е доволен, че тя не може без него и егото му расте.

# 61
Защото някъде назад е имала авторитет със засилени нарцистични проявления. Знае как да отреагира, не е конфликтна, търси във всяка ситуация позитивното. С това привлича нов нарцист, но и едновременно го и провокира да я въвлича в емоционални въртележки - игра на топло и студено. Това само я изтощава, а той е доволен, че тя не може без него и егото му расте.
Мисля, че това мнение е 1:1 в ситуацията и резонира на това, как се чувствам.

# 62
Заради единия секс ти развали спокойствието на дъщеря си в родния и дом?
И тук трябва да ти съчувстваме?
Ти с този човек какво бщо имаш - младост, дом или дете?
Нищо.

# 63
  • волно калдъръмче
Спомни си около кого като дете си стъпвала на пръсти, за да не го разгневиш, и нещата си идват по местата. Предполагам, че е жена, която си приемала за много силна и любяща, щелаеща ти доброто и т.н.

# 64
Ще го кажа може би малко грубичко: намърдал се е в чуждо готово жилище, губи работата си и не е способен да си намери веднага друга, ти го издържаш месеци наред. При това е човек, който има кредит по къщата си (не разбрах и там ли участваш във вноските?..), твои близки му намират работа понеже е с две леви, и от нея също мрънка. Опитва се да превъзпитава дъщеря ти - как след като той самият няма деца и не знае какво е да си родител. За юмрука в зъбите от майка му не би трябвало изобщо да го споменава, освен ако не очаква да действаш като майка му. Аааа, даже те ревнува от баща й, когато разговаряш с него за дъщеря ви. Не само муньо, но и ревнив и себичен.

Е, сляпа ли си? Пречи му дъщеря ти. Иска да я натири при татко й. И вуаля.. да е големият чОрбаджи в семейството!
Бил живял на 200 в къщата си като излизал с приятели?!... Ами защо не е останал там? Вероятно защото не е имал жена. Жената струва пари, грижи и време като отношение на един мъж към нея (същото важи и обратно на жената към мъжа, взаимно е). Без значение дали е гадже/съпруга/партньорка/любовница. Този тип е скрънза по отношение на жените, такива търсят точно жени като теб, които хем му играят по свирката, хем го издържат, намират му работа, готвят, перат, чистят, секс и са готови и децата си да жертват за... "Големият мъж".

Толкова ли  ниска цена си даваш?

# 65
Авторке, виж темите за Невъзможните хора в този раздел.

Аз вече имам нова максима в живота си, като мисля, че дори форумът ми е повлиял с всичките фрапантни случаи, които изчетох тук - един мъж трябва да ти улеснява живота, а не да го усложнява. В случая ти си тази, която улеснява неговия, защото някоя го издържа, някоя му пуска, някоя му позволява да си избива комплексите по нея и да му бъде боксова круша. Нормално е да има катаклизми, на всеки се случва да има нужда от помощ, не е нормално да ти се "отблагодарява" със злоба, агресивни забележки и малтретиране на дъщеря ти.

Много препоръчвам книгата "Why Does He Do That? Inside the Minds of Angry and Controlling Men", написана е от мъж, който има десетилетия опит с мъже насилници и дава едно доста добро обобщение на различните типове насилие, червените знаменца при такива мъже и как трябва да се процедира. Задължително четиво за всяка жена.

# 66

Сигурно, то всичко, коуто ни се случва си има някакво обяснение и причина. Но ти си майка и на първо място е дъщеря ти,  а в момента това, което се случва у вас не е от полза за нея. Нали не искаш да си спомня детството си, като времето, в което вторият мъж на майка и непрекъсднато е правил скандали и те е виждала постоянно да се унижаваш, за да го задържиш. Как ще и се отрази това на нейния живот?

# 67

Много препоръчвам книгата "Why Does He Do That? Inside the Minds of Angry and Controlling Men", написана е от мъж, който има десетилетия опит с мъже насилници и дава едно доста добро обобщение на различните типове насилие, червените знаменца при такива мъже и как трябва да се процедира. Задължително четиво за всяка жена.
Може ли само да помоля да ми кажете откъде да намеря книгата.
Намерих я само в Амазон.
Бих била наистина безкрайно благодарна!

# 68
Прилича казуса, преместване при нея, нейно дете, голям кредит на мъжа, мъжки фактор... Доста съвпадения за да са две отделни потребителки.

# 69

Ако обаче приветства модела, смята че шамарите са го направили "човек" и иска от своя страна да шамари всички около себе си - това е селяндур и простак, да.
Искам да уточня нещо, никога не е посягал на детето ми.
Това с устата, пълна с кръв го каза като добра практика от неговите родители-той бил станал възпитан и уважителен, защото бил ял бой-а моето дете възпитавам само с разговори, което не било възпитание.

Бил станал възпитан и уважителен?!?
Към кого, бе?
Във всеки случай, не и към теб, скъпа.
Имаше два епизода от ''Съдби на кръстопът'' - самотни майки, с дъщери в тинейджърска възраст и с някакви външни мъже.
Едната забременя в училищна възраст и беше изгонена от майка си по съвет на новия ѝ мъж. Другата беше прогонена директно от новия мъж. Първата беше принудена да роди в някаква защитена институция, другата се мотаеше по улиците, спеше по наркомански сборища, забременя от някакво улично момче - спаси я някакъв социален работник.
И двете идиотки като останаха без момичетата си, осъзнаха че органите на кретените, с които са се обзавели, хич не са от злато.
Авторке, по-мила и учтива формулировка на ситуацията ти не мога да дам.
Благодаря, че ни поздрави - дано Св. Богородица помогне и на вас с дъщеря ти!

# 70
Може ли само да помоля да ми кажете откъде да намеря книгата.
Намерих я само в Амазон.
Бих била наистина безкрайно благодарна!
Изпратих ЛС.
Впрочем намерих тази статия на български, където са преведени 10-те типа насилници, които авторът описва в книгата си. Мъжът от темата ми звучи като микс от 'Искане без даване' и 'Жертвата'.

# 71
  • София
Какъв е смисълът да се правят нови и нови профили за една и съща тема, която логично генерира едни и същи отговори от потребителите?

Ха, сериозно ли има и други тема авторката?

Ами примерно - https://bg-mam.ma/p/1535188/46171108
Мдааа, еднакъв стил на изразяване и еднакви правописни грешки. Права си.

# 72

Хайде по-сериозно да вземете да четете подфорума и ако може да влагате по някоя мисъл междувременно.

Хайде малко по-сериозно ти.
Къде пише, че е задължително четенето  на всички теми в СО Joy че и участието сигурно
Ако ти ги четеш и твърдиш това, дай обстоен анализ защо да са едни и същи хора.
Въобще не мисля да си губя времето да чета емнайсе страници.
Браво, че имате такова. Как ще си прекарвам моето време, решавам аз, не ти.
Ама имам книги за четене, не теми за четене Joy

# 73

Хайде по-сериозно да вземете да четете подфорума и ако може да влагате по някоя мисъл междувременно.

Хайде малко по-сериозно ти.
Къде пише, че е задължително четенето  на всички теми в СО Joy че и участието сигурно
Ако ти ги четеш и твърдиш това, дай обстоен анализ защо да са едни и същи хора.
Въобще не мисля да си губя времето да чета емнайсе страници.
Браво, че имате такова. Как ще си прекарвам моето време, решавам аз, не ти.
Ама имам книги за четене, не теми за четене Joy

А защо питаш за другите теми на ЛГ?

# 74
А защо да не питам?
Прочетох първия пост и не видях общо.

Общи условия

Активация на акаунт