🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIII 🎬

• 37 949
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
Йес бе, аз съм айляк и мислех днес да ходя на Ромул в 11 сутринта, но сте ме изпреварили. С тази оценка ме отказа тотално. Смисъл, на мен ми изглеждаше зле трейлърът, но чак 1/10 е брадва.

Буквално гледаш диалози/сцени (дума по дума и кадър по кадър) от всички стари филми от франчайза, презаснети с други актьори, за които не ти пука и е ужасен криндж. Отделно имаш може би 2 минути макс екранно време за Ксеноморфите, а филмът е заснет в любимия в холивуд хангар, в който нямат лампи и нищо не се вижда...
Първият филм е класика и като цяло първата трилогия със Сигорни Уивър е страхотна  . ( четвъртата обаче не ми хареса ) Но след това стават голяма боза . Филмите на ужасите след 2000 та година , не впечатляват със нищо . Еднакви сюжети , пълни са със jump scare сцени , и малоумни герой който толкова те дразнят че искаш всички да измрат . Единствената поредица която ми харесва е на Заклинанието въпреки че последната част с Демоничният убиец не ми хареса чак толкова много . То също но първата част е пак по хубава от втората . Нито звук първите две части също много ми харесват . Емили Блънт е страхотна , както и Кълиън Мърфи , много го хересвам този актьор , Острите козирки ми е един от любимите сериали , и то заради него .

Последна редакция: пт, 16 авг 2024, 12:15 от Жасмина 94

# 16
  • Галифрей
Благодаря за новата тема.

Аз се престраших и гледах Perfume: The Story of a Murderer
Харесвам книгата и за това толкова дълго отлагах гледането на филма. Частта с парфюмите ми е любима и дълго време бях под властта на описанието на едно жасминово поле.
Да, филма е странна приказка и харесвам части от него и наистина не харесвам други части от него, но съм склонна да дам по-висока оценка, защото докато го гледам не ми стана скучно (въпреки, че съм наясно с историята) и актьорската игра беше страхотна.

Този филм ми бяха пускали в училище  в час по история и гледах само първите 6 минути и беше отваратително и бях много травмирана от него. Излязох не можех повече да гледам това безумие. Каква ти приказка гнусно,гадно и брутално. Само като се сетя ми става зле.
Знам,че тогава много хора са мизерствали и живели в лоши условия. Това е защото не са къпали, благородниците само май два пъти годишно. Са измисли перуки,парфюми да прикрият вонята си и болестите си. Но не нужно да го показват така детайлно в филма. 🤢

# 17
  • Карлово
Fly me to the Moon
Лежерен, много приятен.
The Fall Guy
Не ми хареса, може би големи очаквания имах. Нещо не му достигаше.
CHALLENGERS
За мене беше най-добрият филм за това лято. Не ми дойде много дори спорта, не съм голям фен.

# 18
  • София
Добри приходи на Дедпул/Върколака у нас и по света за третия си уикенд.
У нас всъщност има шанс за 2-та милиона, но с по-голяма сигурност ще може да се каже след 5-ия уикенд.
А в щатите и Канада филмът също има шанс да настигне Отвътре навън 2, но ключови ще са 4-ти и 5-ти уикенди.
В световен план Дедпул и Върколака вече минаха $1 млрд. световен приход.

# 19
Тази година за съжаление не попаднах на филм който да ме впечатли , поне за сега . Много филми на ужасите обаче се изсипаха . Не мисля да гледам " Пришалецът " много лоши отзиви за него и не само тук .

# 20
  • София
Пришълецът: Ромул (Alien: Romulus) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt18412256/

Гледах го днес на кино.
Хубаво е да се гледа на голям екран все пак, независимо дали ще се хареса или не.

Има напрежение, гадости, хубави ефекти, момичето в главната роля ми хареса, андроида също, това са все плюсове.
Минусите са, че цялостно каста издиша и не ти пука особено както ще им се случи, включително и същата тази главна героиня, която наистина ми хареса, но не достатъчно.
Филмът повтаря всичко стари и предъвкано вече и не допринася с нищо ново за поредицата, освен това което са искали да направят от Уейланд, следващата еволюционна стъпка за човечеството... Но като се замисля и това не е нещо ново, предвид Пришълецът 4...

Става за едно гледане, според мен не малко хора ще го харесат, дори и повече от мен.
-
6.5

# 21
Пришълецът: Ромул (Alien: Romulus) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt18412256/

Гледах го днес на кино.
Хубаво е да се гледа на голям екран все пак, независимо дали ще се хареса или не.

Има напрежение, гадости, хубави ефекти, момичето в главната роля ми хареса, андроида също, това са все плюсове.
Минусите са, че цялостно каста издиша и не ти пука особено както ще им се случи, включително и същата тази главна героиня, която наистина ми хареса, но не достатъчно.
Филмът повтаря всичко стари и предъвкано вече и не допринася с нищо ново за поредицата, освен това което са искали да направят от Уейланд, следващата еволюционна стъпка за човечеството... Но като се замисля и това не е нещо ново, предвид Пришълецът 4...

Става за едно гледане, според мен не малко хора ще го харесат, дори и повече от мен.
-
6.5
Благодаря за ревюто !! https://youtu.be/f8ehWvUjo3U?si=UobGSmo2oe8H7fbb . През октомври ще бъде продължението на " Усмивката " , гледах преди време първата част и не беше лоша , но да видим втората част ?? Обикновено винаги малко са бозави продълженията .

# 22
  • Berlin
То продължение едва ли ще е, по-скоро нови хора със същото “проклятие”. Много тъпо беше накрая на Smile.

# 23
Тази година за съжаление не попаднах на филм който да ме впечатли , поне за сега . Много филми на ужасите обаче се изсипаха . Не мисля да гледам " Пришалецът " много лоши отзиви за него и не само тук .

Замислих се, дали нещо ме е впечатлило тази година. Да, този https://www.imdb.com/title/tt7160372/?ref_=nv_sr_srsg_0_tt_5_nm_ … _in_0_q_zone%2520 Много!

# 24
  • В Космоса
Аз гледах "Капанът". В началото бях доста объркана къде попаднах - на някакъв тийн концерт с музика и изпълнителка далече от вкуса и разбиранията ми... Симпатягата Джош Хартнет, обаче, ме накара да си кажа "Ще го изтрая заради него - колко е обичащ, загрижен и отдаден на дъщеричката си - леко потиснато ангелче, но сбъднало мечтата си". Идеално се справи, за мен, с ролята, въпреки че четох отрицателни коментари. И явно наистина ме впечатли филмът, щом го разказах на мъжа ми (за първи път ми се случва да разкажа цял филм на някого) и той слушаше с интерес. Замисълът е страхотен, пък и изпълнението. Краят, макар и банален като похват, също ми хареса и си беше много на място. И сцената след крайните надписи довърши кефа. Още ми е странно, че ми хареса, (предвид неща, на които гледам скептично, като изпълнителката, например, Лейди Рейвън, хахаха, какво за бога беше това ужасно същество), но е факт.

# 25
  • гр.София
А на мен и музиката , и пеенето на лейди Рейвън ми харесаха Smiley, само като актриса е зле дъщерята на Шаямалан.
И режисьорът се появи в една сцена.
Джош Хартнет да не си седи вкъщи,ами да се снима по- често !Чудесен е, макар и психопат.
Налудничаво ми се вижда да организираш цял концерт за да заловиш престъпник,но пишат,че се е случвало подобно нещо реално.
Хубав и добре направен филм.

# 26
Не знам защо не снима по често Джош Хартнет . Добър актьор е , мисля да го видя този филм , определено предизвика любопитството ми . BlushBlush . Мерси и за новата анкета . Аз нямам проблем с протяжноста на повечето филми , стига историята да е добра , както и играта на самите актьори . За мен Властелинът на Пръстените цялата трилогия е повече от два часа , даже последната надскача и три , но това не ми пречи защото обожавам и трите части . Не мога обаче да кажа същото за Хобит . Не е лоша поредицата но нещо ми липсваше за да ми хареса още повече . RelievedRelieved

Последна редакция: сб, 17 авг 2024, 11:09 от Жасмина 94

# 27
  • София
Изгледах още два филма на кино, май им хващам последния влак така да се каже.
Отдавна са на екран, който ги е пропуснал, препоръчвам, няма да съжалява, особено Монте Кристо. 😊

Нито звук: Ден първи (A Quiet Place: Day One 2024)
https://www.imdb.com/title/tt13433802/

Аз съм фен на цялата поредица и не съжалявам, че дадох пари за голям екран. Лупита Нионг'о прави страхотна роля и ме въвлече в действието.
Виждаме началото на нашествието на извънземните същества и как ние хората сме хванати неподготвени.

Хареса ми. За едно гледане на голям екран през лятото си е идеалка.
-
7.0

Граф Монте Кристо (The Count of Monte-Cristo / Le comte de Monte-Cristo) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt26446278/

Много ми хареса. Един от най-хубавите филми тази година. Има някои промени спрямо безсмъртния роман, но филмът не страда от това.
Много добър сценарий и актьорска игра, както и епична музика, която ви хваща за гърлото.

Препоръчвам!
-
8.0

# 28
  • "Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите" О. Уайлд
Тези дни гледах един японски филм и оттогава не ми излиза от ума.
Plan 75 за едно недалечно бъдеще в Япония. Филмът е тежък, засяга
темата за самотата и доброволната евтанизация на възрастни хора, ужасен и тъжен, но
същевременно толкова топъл, човешки, истински. Накара ме да се замисля за
толкова неща, най-вече кога окончателно ще престанем да бъдем хора и икономическия напредък
дотолкова ще ни завладее, че човешките животи ще са бреме. Плаках няколко пъти,
това е филм, който те сграбчва за гърлото и не те пуска до края. Няма екшън, няма спец
ефекти, няма викане, боеве, пропаганди, просто тихо, по японски изтънчено и също толкова
жестоко пред нас се разкрива една ужасно тъжна действителност, на този филм му давам пълна десетка.
От много време не ми е попадало нещо толкова стойностно. Аз го гледах в HBO Max.
https://www.imdb.com/title/tt19719904/

# 29
Аз плаках на документалния филм на Тери Пратчет "Да избереш смъртта", но също като него съм За правото на избор.

Общи условия

Активация на акаунт