"Сандокан" 2025 нов сериал по БТВ

• 42 346
  • 481
  •   13
Отговори
  • Варна
Не видях тема за сериала, а смятам да гледам. дано не съм объркала раздела.
ЗАПОЧВА ТАЗИ ВЕЧЕР 05.01.2026 ОТ 21:30

Новият италиански сериал „Сандокан“ (2025) започва в ефира на bTV  
Новата мащабна международна продукция на Lux Vide и Rai Fiction, която вдъхва нов живот на класическите романи на Емилио Салгари прови премиера в България от 5-ти януари в ефирa на bTV.
Поредицата ще се излъчва от понеделник до четвъртък от 21:30 до 22:30 ч.
Сюжет и история
Действието се развива в Борнео през XIX век. Сандокан е пират и лидер на „Тигрите от Момпрачем“, който се бори срещу британското колониално потисничество. Животът му се променя драстично, когато по време на нападение среща Мариан – дъщерята на британския консул. Това поставя началото на невъзможна любов между пиратски лидер и аристократка с бунтарски дух, докато по петите им е безмилостният ловец на пирати лорд Джеймс Брук.
Актьорски състав (Cast)
Сериалът събира популярен международен екип:
Джан Яман (Can Yaman): В главната роля на Сандокан.
Алана Блур (Alanah Bloor): Като Лейди Мариан Гийонк („Перлата на Лабуан“).
Ед Уестуик (Ed Westwick): В ролята на главния антагонист лорд Джеймс Брук.
Алесандро Прециози (Alessandro Preziosi): Като верния приятел и стратег Янез де Гомера.
Джон Хана (John Hannah): В ролята на сержант Мъри.
Епизоди и успех в Италия
 Първият сезон се състои от 8 епизода.
Премиера: Излъчването започна на 1 декември 2025 г. по италианския канал Rai 1.
Рейтинг и успех: Сериалът постигна изключителен успех в родината си. Премиерата спечели първото място в праймтайма, като епизодите достигнаха дял от 25.4% до 30.5% от аудиторията и над 4.6 милиона зрители. Финалът на сезона през декември 2025 г. също задържа стабилна аудитория от над 4 милиона души.
 След излъчването по телевизията, сериалът е планиран за глобален достъп в платформата Disney+.

# 1
  • София
Благодаря за темата!
Аз ще гледам със сигурност. Звучи интересен.

# 2
Ще го гледам.

# 3
  • София
Оо, цамбур и аз в темата Simple Smile Благодаря ти за нея, Хексе!
Нека добавим нещо важно - сериалът е подновен за втори сезон.

Сандокан ми е любим герой на Салгари. А аз на Салгари съм прочел абсолютно всички романи.
Голям фен съм на Емилио Салгари, Карл Май, Майн Рид и Рафаело Сабатини. Изчел съм ако не всичките, то над 90% от романите им.

Аз го гледах вече, но с кеф ще си го изгледам отново и с Бг превод и на перфектно HD 4K качество.
Защото релийзите, които ги има по тракерите не са с кой знае какво качество. Сериалът го има с руско, английско и оригиналното италианско аудио. Аз го гледах с английско и италианско. Мешано.
Така че това, че ще е дублиран не е проблем, защото самият Сандокан си е малайзиец, актьорът, който го играе е турчин, а продукцията италианска. Grinning

Сериалът между другото е много харесван и обсъждан в Русия, беше и доста радушно приет от винаги капризната аудитория в Замунда. Имаше и критики ама доста повече бяха хвалбите.

Пак ще се повторя, не очаквайте някакви батални сцени и масовки. Това е лека романтична/приключенска история.
С всеки един епизод става все по-интересно.
Романсът между Сандокан и Мариан е забележителна, както и музиката която пускат на техните сцени.
Нямам търпение за сцената край водопада. Simple Smile

Ето ми ревюто за сериала (да не се чете ако не обичате спойлери)
Скрит текст:
приключенски/драма / продукция на Rai 1 / копродукция Италия и Франция / 8 епизода / подновен за сезон 2
по мотиви от романите на Емилио Салгари за най-прочутия пират - Сандокан - Тигърът от Малайзия!

Първо да си кажа, че съм много голям фен на Емилио Салгари и неговото творчество. Сандокан е един от любимите ми герои от юношеските години наред с Винету и Олд Шетърхенд.
И когато такъв голям фен на Салгари хвали сериал в който има огромни промени, то значи наистина сериалът е докоснал емоционалните струни и си заслужава. Simple Smile

Да, създателите на това шоу са променили кардинално почти всичко. Общото са само имената на героите и основната история. Предполагам и крайният резултат за най-ключовите неща ще е същият, но дори и за това не съм сигурен. Кардинално важни разлики има... Но те не пречат на историята, поне според мен. Героите не са ограбени от тези промени.

Минуси:
Те са по-малко и основно по едно направление, така че ще съм по-кратък.
Когато снимаш Сандокан трябва да имаш сериозен бюджет. RAI го нямат. И си личи. Битките не са добре поставени като хореография. Няма морски битки (а говорим за пирати), самите сражения са направо театрални.
Има огромни разлики спрямо романите, като това почти винаги е тежък минус, но аз тук ще съм снизходителен, защото им се е получило и за това съм така генерално благосклонен. Когато променяш един популярен роман рискуваш и стъпваш върху тънък лед. Малко да се пропука и потъваш бързо, но ако се удържиш ще получиш заслужена похвала.
Сандокан е популярен основно в Европа. Така че напълно логично европейска телевизия прави отново сериал, 49 години по-късно.
Нетфликс, Апъл и Амазон нямат интерес, а видяхме ги и тях как окепазиха такива класики като Вещерът, Колелото на времето и Властелинът на пръстените. Така че не всичко на този свят са пари, батални сцени и визуални ефекти.
Има две кардинално важни неща, основни за всяко едно шоу:
Каст + история! Това е. Простичко е. Ако ги нямаш и 1 млрд. бюджет няма да те спасят. По-скоро ще потънеш по-сигурно, но и по-мъчително...

Плюсове:
Историята е много приятна и тече гладко и безметежно.
Чисто визуално сериалът е много красив и жив.
Въпреки орязания бюджет това не си личи в обикновените сцени. Което е много важно.
Имаме много добри екшън сцени с бенгалски тигър (не е Дарма) и кралска кобра. Има и няколко наистина добри битки.
Чисто емоционално филма е много силен и по-романтичните и приключенски натури могат да се влюбят в Сандокан и Мариан.
Каста пасва идеално за отредените им роли. И да искат по-добре не биха могли да се справят, като за една по-лека, приключенска и романтична продукция.
Сандокан се играе от популярния турски актьор Кан Яман.
Мариан - перлата на Лабуан се играе от чаровната прекрасница Алана Блор.
Янес де Гомера - верният боен другар на Сандокан се играе от Алесандро Прециози.
Лорд Джеймс Брук е изигран от Ед Уестуик, който прави уникална роля.
Голямата изненада е наличието на Джон Хана (Батиат от великия Спартакус) като сержант Мюрей. ТОП попадение! А този герой е изцяло измислен за сериала. Няма го в романите.
Имаме и намигване към самия Емилио Салгари, като един от пиратите носи името Емилио. Млад и романтичен италианец, който всъщност не е пират. Той рисува и разказва приключенията на Сандокан в един скицник. Нещо като летописец, който ще разказва за тези легенди на идните поколения.

Много ме сърби да ви разкажа финала, който е велик и направо го гледах 5 пъти с огромен кеф ама само големи фенове ще го оценят... Но ще си замълча.
Като гледате пишете после и ще коментираме. Визирам само последните 3, 4 минути. Не целият финал. Ще разберете...

Генерално сериалът е малко по-сложен и обхваща повече сюжетни линии и истории, което е добре. Работи добре за сюжета и за персонажите. Докато в романите е преди всичко Сандокан и много, много екшън и приключения.

За финал искам да кажа, че музиката към сериала е великолепна, а най-омайващата музика е когато пускат един определен мотив по време на романтичните моменти между Сандокан и Мариан.
А за любовта на Сандокан и Мариан какво да ви кажа? Това е една от най-силните и трагични любовни истории в световната литература. Толкова страстна, толкова дива и силна, извън всякакво време и пространство...
В сериала, Сандокан и Мариан всеки път когато бяха заедно все едно попадаха в някакво безвремие и бяха само те в целия свят. Страхотна химия има между актьорите.

Една от най-приятните изненади този сезон без никакви съмнения за мен.
Препоръчвам с кеф. Особено сега покрай празниците е идеален за семейно приключение, а пък Сандокан и Мариан са толкова красиви и изпълнени с живот.
Много ми се искаше да му дам повече от 8, но просто чисто технически няма как. Но чисто емоционално ми е доста над 8!
-
8

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 17:55 от Diavolo

# 4
Благодаря за темата!
Има и тема за Джан Яман в раздела "Романтични сериали", в която се качва всякаква информация за "Сандокан".
Ако има желаещи, заповядайте!

https://www.bg-mamma.com/?topic=1796168

# 5
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Ехей, голяма изненада с темата. Благодаря Хексе, една бутилка ром за теб Smiling Imp.
Не съм гледала стари версии нашите са ми го хвалили, зареждаме се да гледаме. Джан Яман ми е перфектен за ролята на пират.

# 6
Мерси за темата Simple Smile

До 5 серия съм изгледала, от Замунда. Джан е идеалния избор за ролята, както и всички актьори всъщност. Лорд Брук ми е любимец от Клюкарката, а Мариан е много нежна и красива. Впечатлена съм от местата, на които са снимали, както и от саундтрака. Надявам се да ви хареса сериалчето - леко, забавно и приятно (въпреки че има и доста тежки и драматични сцени)

# 7
  • София
Между другото старият сериал от 1976 г. се води класика за времето си.
https://www.imdb.com/title/tt0074050/

Беше много популярен за поколението на моите родители. Даваха го по кината, после и по Канал 1 с името Сандокан: Малайският тигър.
Аз лично не съм го гледал и нямам намерение. Изглежда ми доста бутафорно всичко.
Но този сериал е почти толкова популярен през онези години колкото например великия Шогун с Ричард Чембърлейн (е него съм го гледал два пъти, веднъж като дете и втори път преди няколко години).

# 8
  • София
Ще гледам. Заради Джан Яман. Пък каквото излезе..... Simple Smile

Не съм му чак такава огомна фенка, че да пиша в темата Му, но трябва да ми се признае, че бъх първата, която качи негови снимки в "Красиво мъжко лице". Simple Smile

# 9
Гледам го и просто не мога да не правя сравнение с предишния филм. За мен този губи отвсякъде. И Сандокан е по-зле, и мацката преди беше по-красива. Може и да е поради носталгия обаче...

Тук мацката се вижда по-добре въпреки лошото качество:

https://youtu.be/GdCNGX4Z_e4

# 10
Аз съм гледала стария сериал като малка - даваха го по една кабелна и доколкото помня, предишният актьор беше със светли очи и изглеждаше по-впечатляващо (като излъчване).

Иначе сериалът не е лош, не че мога да преценя от една серия.

# 11
Не е лош сериалът, обаче в сравнение с предишния някак бледнее. И тигърът е толкова зле, че няма накъде.

# 12
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Първи епизод даде заявка, но имам забележки. Специалните ефекти са много зле направени, малко ми е мудно действието. Сандокан е готин, мацката ми е много обикновена и няма чар за екран. Като цяло за европейска продукция съм приятно изненадана.

# 13
Когато нападна тигъра, чух мелодията от стария сериал.

# 14
  • София
А този стария сериал от 1976 г. кога сте го гледали за последно? Simple Smile
Просто ми е любопитно.

Общи условия

Активация на акаунт