Моля за мнение на препатили като нас.

• 1 499
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте,благодаря за всяко мнение още в началото.
Преди 5 месеца съпруга ми го заболя кръста,а няколко дни по-късно му се поду и единия тестис и това наложи спешна операция заради усукване на тестиса при която се наложи неговото премахване. До тук добре,но след 10 дни започна да има оплаквания от сорта на дърпане,болка от другата странна в слабителната област т.е свивката на кръка,тестиса и над него. Мина отново преглед при уролога и не било от там. Посети и невролог и там го изпратиха на скенер и там се видя протрузия и начален етап на дискова херния на кръста. Тръгна на рехабилитация и 4 месеца прави упражнения всеки ден и т.н,кръста се стабилизира,но оплакванията в интимната част си останаха. Преди няколко дни отново посети уролога и той го е прегледал и е казал,че няма урологичен проблем и според него е начален етап на Ингвинална херния и го пратил при хирург. Хирурга също е казал,че колегата му е прав и я има хернията. За него част от оплакванията му са свързани с нея,но друга част идва от кръста или можело да е проблем с дебелото черво,защото то било от тази страна. Казал е също,че не трябва да чака много и е добре да се оперира,но все пак да направи преглед при неврохирург за кръста.Моля,ако вашите мъже са имали такива оплаквания да споделите как са се лекували/оперирали и т.н. Интересуваме всичко,защото вече нямам идея как да помогна на моето момче. Напрежението не е постоянно,а само при повече седене и т.н.Не ми се вижда нормално да е от дебелото черво и т.н…

# 1
Не разбрах точно какви са му болките, но е възможно да има и възпаление на пудендалния нерв. Това е типична травма при колоездачи, гребци или седящи на твърдо. Да опита да седи на възглавничка, тези за врат също стават много добре, защото въпросната област виси във въздуха.

https://bolkata.bg/%D0%BF%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0 … 0%B3%D0%B8%D1%8F/

https://tonex1.com/%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%81%D0%BE%D0%B0%D1 … D1%8F%D0%BD%D0%B0

Но иначе хернията трябва да се оперира, няма какво да чака.

# 2
Това което описва той е силно напрежение,опъване  в тестиса,пениса и областа над тях,но напрежението не е постоянно. Например до обяд го няма,но след като е седнал няколко часа започва.Като се разходи или си направи упражненията го отпусна или хич го няма.Работи седнал по 8-10 часа на ден.

# 3
Това което описва той е силно напрежение,опъване  в тестиса,пениса и областа над тях,но напрежението не е постоянно. Например до обяд го няма,но след като е седнал няколко часа започва.Като се разходи или си направи упражненията го отпусна или хич го няма.Работи седнал по 8-10 часа на ден.

Връзва се. Да опита с възглавничката, нищо не губи. И никакво каране на колело, седене на кораво и прочее.

# 4
Аз имах доста подобни оплаквания - тежест и болка в слабините и като напрежение в тестисите. И на мен няколко уролога ми казаха, че нямам проблем докато един не ме прати на хирург. При мен се оказа че в кръста между прешлените се притиска някакъв нерв и от там идва цялата работа, въпреки че не усещах нищо в кръста. Затова подозирам, че макар там да избива при него, реално проблема е хернията, правете както Черна Станция ви е казала с възглавничката и действайте за хернията.

# 5
A оправиха ли ти нерва? И как? Питам, защото и аз имам проблем точно там с дискове/шипове/нерв.

# 6
Аз имах доста подобни оплаквания - тежестя и болка в слабините и като напрежение в тестисите. И на мен няколко уролога ми казаха, че нямам проблем докато един не ме прати на хирург. При мен се оказа че в кръста между прешлените се притиска някакъв нерв и от там идва цялата работа, въпреки че не усещах нищо в кръста. Затова подозирам, че макар там да избива при него, реално проблема е хернията, правете както Черна Станция ви е казала с възглавничката и действайте за хернията.

При съпруга ми и уролога и хирурга са на мнение,че има ингвинална херния в начален етап и трябва да се оперира,защото няма да стане по-добре.Другата седмица ще посети друг хирург и невролог.

# 7
Не съм се оперирал понеже като прочетох - операции там понякога могат да осакатят човек и тъй като не е особено сериозна болка и дискомфорт предпочитам да си ги търпя. А това че имате вече насрочен ден за преглед е супер - действайте.

# 8
Аз имах доста подобни оплаквания - тежест и болка в слабините и като напрежение в тестисите. И на мен няколко уролога ми казаха, че нямам проблем докато един не ме прати на хирург. При мен се оказа че в кръста между прешлените се притиска някакъв нерв и от там идва цялата работа, въпреки че не усещах нищо в кръста. Затова подозирам, че макар там да избива при него, реално проблема е хернията, правете както Черна Станция ви е казала с възглавничката и действайте за хернията.

А ЯМР правиха ли ви,защото на него това ме препоръчват за да се види какво е точно.

# 9
Точно с ЯМР ми откриха проблема всъщност че идва от там. Понеже хирурга не беше открил ингвинална херния и затова тръгна към ЯМР на кръста за да види дали не е там проблема и така.

Общи условия

Активация на акаунт