Аутизъм или???

• 4 830
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
Детето стои постоянно на телефона?! Това е отговора на всичко!..

# 31
  • Пловдив
Забавянето в говора най-вероятно се дължи на телефона, на липса на контакти с други деца и внимание от възрастните около него.
Като начало започнете с ходене при логопед и специален педагог (може и да са на едно място).
С логопед трябва да се работи често и продължително, две-три посещения седмично за поне година.
Ще трябва драстично да намалите времето на детето прекарано на телефон и пред телевизора, а в последствие да премахнете телефона изобщо.
Тези измислени психолози изобщо не се занимавайте с тях, трябва ви детски психиатър с медицинско образование и достатъчно стаж.

# 32
Здравейте, имам момченце на 1 година и 4 месеца. От скоро съм в тиха паника от констатацията на една майка по повод поведението на моето дете. Според нея детето не се развива нормално, щом на тази възраст не се обръща винаги на името си (особено когато се е заиграло) и когато иска нещо или си го взима сам или понякога сочи с цяла ръка. в В други случай ме дърпа мен за ръката и ме води където иска нещо, ако не успее сам да го вземе. Ще съм благодарна майките с повече опит да споделят дали поведението на тяхните деца на тази възраст е било такова и имам ли наистина поводи за притеснение.

# 33
Нищо необичайно няма. Като се заиграят може и да не се обърнат веднага на името си. Соченето и воденето са в резултат, че детето не говори и не може с думи да се обясни.

# 34
Вероятно не сте разбрали правилно или не го преразказвате добре.
Психолог не поставя диагнози, но от практиката си може да има опит и да е казала, че й прилича на аутизъм, показва някои качества на аутизъм и е възможен аутизъм. Посетете специалист, за да се успокоите. Възможно е и всичко да става по-късно при ваши син. Прохождането си е било навреме. Не е нещо фрапантно по-късно.

За съжаление разбрах точно това как тя имала 4 дипломи  въпреки ,че е на 28 как става това не знам  но явно заключи 100%/ аутизъм
Ясно е че ще има и други мнения въпросът ми към вас в какви?
Изследвания, психиатри невролози да изостава още от ранна възраст ,но след това наваксва ,не знам към кого да се обърна толкова много различни мнения изчетох че.....
Мога да ви препоръчам за София и за Бургас.Със сигурност ще трябва да работите доста дълго време с психолог с клинична специалност и най-добре- ако е с психоаналитична ориентация.Ако искате,пишете ми на лични.

Общи условия

Активация на акаунт