Пижо и Пенда на гости в Кралството-тема 6

• 23 296
  • 284
  •   1
Отговори
# 60
  • UK
ооо супер, нашите хора на полуфинал  Grinning това лунно затъъмнение не ми се отрази добре на съня, а и ми бучаха ушите цяла нощ,т.е. според пресата е заради луната, а според сестра ми, защото перманентно преяждам  Grinning както и да е, нали идва пролет ще наблегна на салатите един ден Mr. Green Мира, аз последния чадър си го взех от машина-за 3.50 и ми изкара към 1 месец  Grinning
да ви се похваля видях  преди малко единия брат Аргиров-като бях малка сънувах,че живеят в моя град и си ходим на гости  Laughing
да знаете Великден кога е тази година?

# 61
  • Манчестър
ооо супер, нашите хора на полуфинал  Grinning това лунно затъъмнение не ми се отрази добре на съня, а и ми бучаха ушите цяла нощ,т.е. според пресата е заради луната, а според сестра ми, защото перманентно преяждам  Grinning както и да е, нали идва пролет ще наблегна на салатите един ден Mr. Green Мира, аз последния чадър си го взех от машина-за 3.50 и ми изкара към 1 месец  Grinning
да ви се похваля видях  преди малко единия брат Аргиров-като бях малка сънувах,че живеят в моя град и си ходим на гости  Laughing
да знаете Великден кога е тази година?

Великден - 8 Април - неделя (Easter Sunday)....аз пък си купих един никакъв,обикновен чадър от Икеа за 2 лири и е супер здрав....не е толкова изискан за night out,ама за работа става....един такъв мек оранжев цвят,то няма и други..

# 62
Някой успя ли да види еклипса?  Simple Smile
Маймунка, какво си похапваш ти в Б-я? Лятото се отслабва, разходки, салатки.
Сега ме е яд, че не гледах Дънкан и Мария. Карай.

Спомням си като си купих чадъра от Boots  и след това влязох в Jane Norman и им видях супер сладурските чадъри на същата цена се замислих дали да не отида да върна чадъра в Буутс и да си купя от тези. Но като направих едно проучване по нета и се оказа, че и те са на същото ниво. Явно тези супер олекотени чадъри не са много издръжливи на малко по- ветровито време Thinking

Този който забравих в другата сграда при мъжа ми е от тия големите, двойните. КОлкото и да са стабилни са доста неудобни за носене Grinning
 Ще взема да си купя един от тези перелини, наметала тип дъждобрани, колкото и да са грозни и ще ми се реши проблема за години наред Laughing

Дорет, ти по рано занимавала ли си се с градинарство? На мен да ми е толкова безинтересно ooooh! За разилка от мъжа ми и баща му. Като дойде свекърското тяло се почват едни пресаждания, засаждания, купуване на пръст (нашата почва е много глинена), саксии.... #Crazy
Днес при нас не се спря да вали. При вас?
Вие пиете ли чай с мляко? Simple Smile

# 63
 miravmbd  защо не си купиш чадър от голф магазин големи са и са доста издържливи
Чай с мляко не пия/пиех преди вече не/аз съм луд фен на кафето пия по 7-8 чаши дневно

# 64
  • ENGLAND
Още един фен на кафето, само дето тука понамалих бройката, скучно ми е да го пия сама.
И при нас днес цял ден вали, толкова мрачно и подтискащо.
Мира, аз с градинарсто не само че не съм се занимавала, но в България що цвете да имах загиваше. Но като дойдох тук, като видях градинките и се запалих. В първата къща градината беше един буреняк и реших вместо да скучая да я пооправя. Стана страхотна градинка. Тогава мъж ми каза за гроунг баговете и бях засадила тиквички , домати и краставици. Хапнахме си даже, макар че бяха само няколко корена. Е, вкус различен. Сега пак съм решила да посадя по няколко коренчета. Аз съм по принуда вегетарианка и съвсем друго е да си хапнеш пресен зеленчук. Пък и знам разликата, родителите ми имат малко място и отглеждат години наред най-различни плодове и зеленчуци.
Вие направо ме убихте с тия чадъри. Аз в България с един японски чадър изкарах 20 години, а тука ги сменям като носни кърпички, при тоя непрекъснат вятър. Sick

# 65
Doрет, нали? Явно е от вятъра. И аз в България от както се помня с един чадър съм карала, даже май още седи на закачалката.  #Crazy Сега се сещам друго, нямаше ли работилнички за поправка на чадъри в България?
Аз си спомням, как ти писа преди две години да е било май, ако не и повече как оправяше градинката. Аз се вдъхновявам само веднъж годишно, като стане топло и се запролети, Тогава я почиствам, подреждам за да можем да седнем и това ми е актива. НА работа си взех една саксия с цвете и една  колежка го обяви за умряло  Sad
И аз много кафе пия. Т.е пих докато правехме кафето с кафетиера. Сега си купих Сенсио и на 4тото кафе ме хваща нервата и почва да ми се бърза Laughing

Аз искам да отправя един апиил към всички четящи ни, но които не смеят да пишат поради една или друга причина :
МОМИчЕТА ОТ ВСИчКИ КРАИщА НА АНГЛИЯ -ПИшЕТЕ ТУК. СМЯТАМ чЕ МОЖЕМ ДА НАМЕРИМ ОБщ ЕЗИК, КОЛКОТО И ДА СМЕ РАЗЛИчНИ
  bouquet
 ooooh!- извинявам се за викането, но ...

# 66
  • ENGLAND
Мира, май ние двете ще поддържаме огъня Laughing
Аз оная градинка ъа оправих, ама се преместихме, сегашната е мако по-добре, но пак ще иска много работа. Само времето да се постопли и почвам. Вече направих и снимките от какво започвам. Само че сега си имам и помощничка, ще сме една дружинка. Wink

# 67
И аз да се включа тук в седянката  Simple Smile За цветята да ви кажа и аз като дойдох тук много се запалих. Не че отбирам от градинарство, но ми е кеф и някакси успокояващо ми действа да се занимавам с китки. Освен цветя съм решила да посадя и подправки разни. Сега като чета за Дорето и зеленчуците и си мисля, че е супер идея, обаче честно казано не ми се занимава. По-точно не знам как да ги гледам тия зеленчуци и ще взема да ги уморя.
Доре, предишната градина наистина беше станала райско кътче. Просто невероятна. Помня и онова малко шадраванче / или нещо такова беше/, което бяхте сложили.
Леле, мадами, чудя се как пиете по толкова много кафета на ден. Аз пия по едно и това е. Ако реша и второ да пия и направо се качвам на черешата  Crazy Лошо ми става. Иначе свикнах да пия чай с мляко и ми харесва.
Има ли някоя от вас, която пости? Аз започнах постите и съм решила да ги изкарам до края. Правя го за прочистване на организма, а не по някакви религиозни причини.

# 68
  • UK
Анна,аз постих няколко пъти като студентка. Много добре се чувствах, но се оказа, че в комбинация с други фактори не е добре за мен и вече не постя. Иначе свалях по 3 кг и ми беше едно лекичко. Пия чай с мляко, обикновено вечер с нещо сладко,а кафета пия по две.
Мира, набивам торти, поне според мен тук изборът и качеството са по-добри и се възползвам  Grinning Вие обичате ли сладичко,а? А Джейн Норман е моят магазин  Grinning

# 69
Анна,аз постих няколко пъти като студентка. Много добре се чувствах, но се оказа, че в комбинация с други фактори не е добре за мен и вече не постя. Иначе свалях по 3 кг и ми беше едно лекичко. Пия чай с мляко, обикновено вечер с нещо сладко,а кафета пия по две.
Мира, набивам торти, поне според мен тук изборът и качеството са по-добри и се възползвам  Grinning Вие обичате ли сладичко,а? А Джейн Норман е моят магазин  Grinning

Много обичам сладичко. Като се сетя до преди месец-два как се хранех.....само със сладкории по цял ден. Аз затова реших да постя, та да изчистя малко организма от тия храни, че хич не е здравословно да се тъпча с торти, бисквити и т.н.
Някой май писа вече, че тази година Великден е на 8 април. Много възлова дата в нашето семейство  Simple Smile Ще се празнува двоен празник. Аз разбрах, че Великден тук и в БГ са на една дата тази година.

# 70
Добро утро и от мен:).Хайде Доре чакам да ти видя градинката като я оправиш.С Ели малко ще ти е трудно,но нали ти е помощница няма как да не я включиш.Преди три години живеехме в една къща и там бях посадила разни работи.Свекърва ми беше пратила семена  за тиквички,краставички,домати и подправки разни.Всичко ми се хвана и даже си хапнахме,но само една реколта обрахме.Другите изгниха:(,а и дъщеря ми редовно ги скубеше.Никога не съм била цветарка за разлика от майка ми и свекърва ми.В Бургас имаме голяма веранда и майка ми я е направила райско кътче.Лятото е невероятно.Сега съм в апартамент и няма начин как да садя разни работи.Колкото за кафето-аз не съм фен.Преди около 15 години го спрях от раз,а пиех по 4-5 кафета на ден.Нямала съм причина да го правя-просто една сутрин се събудих и не ми с епиеше.Но съм луд фен от детските си години на полското кафе ИНКА/то си е направо за деца де/.Добре,че тук в полските магазини до нас го има.Тук се научих и чай с мляко да пия.Даже сега ако не е с мляко не го пия,освен ако не е някаква билка-лайка,мента и т.н. дето млякото ще развали вкуса.Днеска гледам грее слънце,ама аз съм вързана да стоя у нас.Чакам един майстор за вратата та да видим дали ще дойде.Лек ден.

# 71
Добро утро. Едно много набързо включване от мен тази сутрин.
Ние имаме малко подправки - магданоз и базил. Имаме една саксия с ягоди и едно дафиново дърво, което получихме по наследство.
Аз съм постила на времето и толкова добре съм се чувствала, зареждало ме е с енергия. Но вече не постя. Обичам много сладко и ако има как само от бисквити да живея...Е, обичам и соленичко де с биричка или винце. Embarassed
А нашите тортички, Маймунка ...Как бих си хапнала сега една с кафето Embarassed
А за чая с мляко- пия го  с две лъжички захар минимум и то много много рядко.

При нас тази сутрин небето е лазурно синьо и слънцето грее, гледка, която ме зарежда с енергия.
Аз трябва да тръгвам сега, но на всички ви желая приятен ден
  bouquet

# 72
Ако знете само какъв дъж ни пере нас само имам чуството че ще се удавим ох как искам да е лято.
С градинарство не се занимавам нямам нерви купих си няколко саксии и до тук

# 73
Aniji, похвално за саксиите. Аз даже и такива не съм купувала. Единствено се заглеждам по неща, на които евентуално малкия би се зарадвал да види в градинката - басейнчета, разните му статуетки, саксийки и градинарски пособия за мъници...
Вие имате ли си статуетки в градинката? Ние си нямаме. Аз само се заглеждам по тях. 

Като се заговорихме за градинарство в темата, днес се замислих дали да не положа малко повечко усилие и старание тази година. Опитах се да се визуализирам в градината с нужните му семена, инструменти и пособия, но не успях да се видя. А колко хубаво и успокояващо хоби би било  Confused

Мен ме пра дъжд на връщане тази вечер. Но с тоя вятър - оправия няма. Какъвто и чадър да е ще отиде на кино, а качулките просто не стоят на главата...Няма оправия.  Laughing
В България като, че ли не бе толкова ветровито по време на дъжд, а?

Девойки, а кои са вашите любими бисквити?
Мойте са на тези, но с плейн шоколад -. т. е не млечен Confused ям ги като семки Embarassed

# 74
Мира, и моите любими са тези дайджестив на Маквитис, само че с млечен шоколад. Сега обаче до Великден никакви такива.  Simple Smile Днес направихме една поръчка от бг магазина. Дано да останем доволни. Предполагам, че до края на седмицата трябва да пристигнат нещата.  Мира,  за колко време ви ги доставиха на вас? В сайта пише от 2 до 4 дни. Така ли е?

Общи условия

Активация на акаунт