Защо детето ми не е щастливо? :(

• 4 465
  • 51
  •   1
Отговори
# 30
Всеки има правото да си мисли каквото си пожелае.

# 31
  • Поморие
Какъв му е режима на сън? В колко става сутрин и в колко ляга вечер? Супер късно ви е обедния сън, а вечер вероятно не заспива преди 23, нормално да е изнервен.

Възрастта и малкото бебе със сигурност допринасят за тръшканията и лошото настроение. Търпение от ваша страна, а дано е просто кофти период.  Аз бих го записала на ясла. Иначе моето дете е на същата възраст, предстои да тръгне на ясла есента.
Сутрин става рано - между 7 и 9ч. Ляга между 21-21:30ч. Напоследък започна да се успива до по-късно сутрин, може би заради неспокойния сън през нощта. А следобедният сън понякога е и до 16-16:30, не винаги до 17ч. Дано да не е дълъг този "бебешки пубертет", че отсега сме без сили. 😴 Обмисляме идеята за ясла, ако смяната на средата и социализирането помогне поне малко в случая, тъй като е социално дете, обича да е сред други деца, сред хора.
А нормално ли е хленченето и пищенето насън за т. нар. "бебешки пубертет"? Повдигнахме въпроса на ДК, описахме всичко и ни съветваха да потърсим мнение на детски невролог.

# 32
Идете до лекаря да ви състави дневен режим, спане и хранене. Може и да е гладно детето, може и да не си доспива, щом и нощем не спи добре.   
Детето с държанието си сигнализира, че нещо не е наред и трябва да разберете с мъжа ти  "какво ви казва".

# 33
За тази възраст интервалите на будуване са 5 и 6 часа, т.е ако стане например в 8, трябва да легне в 13 и да спи до не по късно от 15.30. При вас се получава изключително дълъг първи интервал (примерно от 7 до 14 са 7 часа будуване, вероятно се преуморява и превъзбужда). Може да фиксирате и точен час на лягане за обедния сън. Мисля, че консултант по сън ще ви помогне да вкарате малко ред в режима.

Ако детето има екранно време, е хубаво да е сведено до минимум и никакво такова непосредствено преди сън.

Не пречи да се консултирате с невролог, за да се успокоите, че всичко е наред.

Според мен е просто тегав период и комбинацията от лош режим, ново бебе, бебешки пубертет, евентуално зъби, хич не е розова.

Кураж и търпение Ви желая!

Какъв му е режима на сън? В колко става сутрин и в колко ляга вечер? Супер късно ви е обедния сън, а вечер вероятно не заспива преди 23, нормално да е изнервен.

Възрастта и малкото бебе със сигурност допринасят за тръшканията и лошото настроение. Търпение от ваша страна, а дано е просто кофти период.  Аз бих го записала на ясла. Иначе моето дете е на същата възраст, предстои да тръгне на ясла есента.
Сутрин става рано - между 7 и 9ч. Ляга между 21-21:30ч. Напоследък започна да се успива до по-късно сутрин, може би заради неспокойния сън през нощта. А следобедният сън понякога е и до 16-16:30, не винаги до 17ч. Дано да не е дълъг този "бебешки пубертет", че отсега сме без сили. 😴 Обмисляме идеята за ясла, ако смяната на средата и социализирането помогне поне малко в случая, тъй като е социално дете, обича да е сред други деца, сред хора.
А нормално ли е хленченето и пищенето насън за т. нар. "бебешки пубертет"? Повдигнахме въпроса на ДК, описахме всичко и ни съветваха да потърсим мнение на детски невролог.

# 34
  • Банско
Хората тук са ви изброили доста причини, найстина има нещо и вие трябва да го разберете. И да знаете може да стане по-зле. Не пренебрегвайте и поне на консултация за сън и невролог задължително отидете. Чела съм, че дефицити на витамини и минерали също водят до такива състояния.

# 35
  • Поморие
За тази възраст интервалите на будуване са 5 и 6 часа, т.е ако стане например в 8, трябва да легне в 13 и да спи до не по късно от 15.30. При вас се получава изключително дълъг първи интервал (примерно от 7 до 14 са 7 часа будуване, вероятно се преуморява и превъзбужда). Може да фиксирате и точен час на лягане за обедния сън. Мисля, че консултант по сън ще ви помогне да вкарате малко ред в режима.

Ако детето има екранно време, е хубаво да е сведено до минимум и никакво такова непосредствено преди сън.

Не пречи да се консултирате с невролог, за да се успокоите, че всичко е наред.

Според мен е просто тегав период и комбинацията от лош режим, ново бебе, бебешки пубертет, евентуално зъби, хич не е розова.

Кураж и търпение Ви желая!

Благодаря на всички отзовали се по темата, ще работим върху режима, в момента положението с нервните изблици е по-добре, но не знам докога. Ще потърсим мнение на съответните специалисти по този въпрос. Относно екранното време, детето почти няма такова, рядко се случва да му пусна анимация или детска песничка на телефона, повече наблягаме на игрите навън (разбира се в по-хладните часове от деня.)
Темата може да бъде заключена.

# 36
Децата са спокойни когато има повторяемост на ежедневието. Знае си, става, хапва, излиза, спи, хапва, спи. И това всеки ден, при промени са нервни и кисели. Поне при моите е така. Имате си 2 бебета и не осъзнавате, че всъщност това влияе повече, отколкото си мислите. Бебе 1 е свикнало да се откликва само на неговите нужди, което не може като има и бебе 2 и реагира. Не случайно при баба и дядо няма драми. Само ли е там детето, без бебето? Просто ще трябва да минете през този етап с много търпение и да се опитвате колкото може повече да спазвате еднакъв режим. Без екрани, само 10 мин им изпържват мозъка и стават ужасно нервни и по-рано лягане. Дете под 2 да ляга 21:30 е късно. Обеден сън 12:30-15:30, макс 16 и към 20:30 най-късно в леглото.

# 37
  • Поморие
Децата са спокойни когато има повторяемост на ежедневието. Знае си, става, хапва, излиза, спи, хапва, спи. И това всеки ден, при промени са нервни и кисели. Поне при моите е така. Имате си 2 бебета и не осъзнавате, че всъщност това влияе повече, отколкото си мислите. Бебе 1 е свикнало да се откликва само на неговите нужди, което не може като има и бебе 2 и реагира. Не случайно при баба и дядо няма драми. Само ли е там детето, без бебето? Просто ще трябва да минете през този етап с много търпение и да се опитвате колкото може повече да спазвате еднакъв режим. Без екрани, само 10 мин им изпържват мозъка и стават ужасно нервни и по-рано лягане. Дете под 2 да ляга 21:30 е късно. Обеден сън 12:30-15:30, макс 16 и към 20:30 най-късно в леглото.
Така е, принципно спазваме рутина и се стараем никога да не е ощетен откъм внимание. Не знам дали ревността от сестричката му е разковничето, той си я обича, търси, целува, радва й се, общо взето е привързан към нея. А в повечето случаи е сам при баба и дядо, когато се наложи да го гледат за по час или малко повече. Вниманието от тях е повече към него, дори и когато се е случвало да са двамата заедно на гости. Преди лягане няма екранно време, гледаме да се настройва за сън.

# 38
Появата на брат/сестра е голям стрес за детето. Не защото не го обичат или имат против, а защото изпадат в нова ситуация и ред. Преди е било мамо, искам това и мама реагира, а сега има изчакай, мама кърми или тихичко, бебето спи и т.н. Което не е лошо, просто е ново и трябва да свикне. Аз също не си давах сметка колко различна е станала ситуацията вкъщи след появата на дете 2, въпреки че и ние се стремяхме да компенсираме. Но то просто няма как, новото човече идва и със своите нужди и обслужване и ситуацията се променя. Ще се напаснат нещата, детето просто свиква към новото, да дели време и внимания, а скоро ще има компания в игрите Wink

# 39
  • Между гори и планини
Жегите мъчат и децата. Недоспало дете - криво дете.
Други е бебешки пубертет, или така наречените - ужасните две. Големият ми син беше кошмар, луда станах. С малкият не го усетих. Различна сетивност, нервна система... Има ревливи деца, по спокойни деца. Успокойте се вие, ще мине. Като влезете в реалния пубертет, ще ви липсва този 😂

# 40
авторке, ти щастлива ли си?

# 41
  • Поморие
авторке, ти щастлива ли си?
Да, щастлива съм.
Жегите мъчат и децата. Недоспало дете - криво дете.
Други е бебешки пубертет, или така наречените - ужасните две. Големият ми син беше кошмар, луда станах. С малкият не го усетих. Различна сетивност, нервна система... Има ревливи деца, по спокойни деца. Успокойте се вие, ще мине. Като влезете в реалния пубертет, ще ви липсва този 😂
Несъмнено жегите утежняват ситуацията, нямаме търпение да свърши лятото. И малката не спи много добре.

# 42
Нищо му няма на детето.Преминава си през ужасните 2, когато не им вземай-не им давай.
Моето племенниче преминава в момента и ми припомни какъв кошмар беше и при нас.Искат да кажат , но не могат, искат всичко да правят сами, но родителите не позволяват и така по 1 тантрум на час, променливо настроение и рев защо примерно съм сложила червено кубче най-отгоре, а не синьо.
Има едно положително нещо -забравя се.Като проговорят и захитреят започва истинския купон.

# 43
  • Поморие
Нищо му няма на детето.Преминава си през ужасните 2, когато не им вземай-не им давай.
Моето племенниче преминава в момента и ми припомни какъв кошмар беше и при нас.Искат да кажат , но не могат, искат всичко да правят сами, но родителите не позволяват и така по 1 тантрум на час, променливо настроение и рев защо примерно съм сложила червено кубче най-отгоре, а не синьо.
Има едно положително нещо -забравя се.Като проговорят и захитреят започва истинския купон.
Да, това е период, в който ако по някаква причина му вземеш някаква вещ или каквото и да е от ръцете, за него сякаш е края на света, сякаш изпада в безпомощност, чела съм, че цялото това явление "бебешки пубертет" се появява, защото децата тепърва се учат да се борят с емоциите си. Моят крещи почти за всичко, откакто е навлязъл в във фазата - от това, че не му давам да яде първо десерта до това, че съм легнала за пет минути да си почина след безсънна нощ. 🥱

# 44
В този период може да използвате различни тактики за отвличане на вниманието, като шеги. Важно е да не се водите от настроението на детето, а да поддържате ритъм и рутина. На тази възраст и дъщеря ми обичаше „не“. Аз измислях шеги - „Аз съм да, ти си не“, „Аз съм има, ти си няма“ и всякакви такива игри на думи. Това отвлича вниманието и помага детето да не се фокусира над недоволството. Те нямат граници още и вие трябва полека да ги поставяте. С викане се постига малко, то е добре да се пази за опасни моменти - като падане, застрашаване на живота и други подобни.

Общи условия

Активация на акаунт