💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 22 483
  • 778
  •   1
Отговори
# 585
Изпратих снимка на ЛЛ, която следи другите ми деца. Каза да накапвам фунгостатин.

Млечница.

# 586
Има ли някой друг, чието дете да буйства през нощта😂 тя не се събужда, но на всеки 40/60мин се започва едно мятане на крака и ръце ( нищо че е в чувалче) въртене на глава, плюене на биба и после търсене на биба. Реално не се събужда да яде. Яде един път в 3ч, ноо на вс цикъл на съня ме буди. Вече 5 дни съм като пребита, спя на пресекулки от 40мин. Нз на какво се дължи и дали не е част от регресията в 4м🤔

# 587
Момичета, тези от вас, чиито бебета са на смесено хранене: как го правите. Хранения заместване или дохранвате след всяко кърмене?
От няколко дни се виждам в чудо. Ванина прави по 8-9 хранения на ден. Кърмим се и след час, час и нещо пак е гладна. Не след всяко хранене де, ама все пак. Не знам дали ми намалява кърмата или не е толкова хранителна, ама няма да стане така. Grinning

# 588
Аз цедя за да видя колко яде и додавам, че да станат 130/140мл. Страаашна хамалогия е, но иначе не наддаваше

# 589
Момичета, тези от вас, чиито бебета са на смесено хранене: как го правите. Хранения заместване или дохранвате след всяко кърмене?
От няколко дни се виждам в чудо. Ванина прави по 8-9 хранения на ден. Кърмим се и след час, час и нещо пак е гладна. Не след всяко хранене де, ама все пак. Не знам дали ми намалява кърмата или не е толкова хранителна, ама няма да стане така. Grinning
Ние сме така.Аз намалям количеството Ам, за да не претоварвам стомаха.След кърмене давам Ам най-рано след час.

# 590
Има ли някой друг, чието дете да буйства през нощта😂 тя не се събужда, но на всеки 40/60мин се започва едно мятане на крака и ръце ( нищо че е в чувалче) въртене на глава, плюене на биба и после търсене на биба. Реално не се събужда да яде. Яде един път в 3ч, ноо на вс цикъл на съня ме буди. Вече 5 дни съм като пребита, спя на пресекулки от 40мин. Нз на какво се дължи и дали не е част от регресията в 4м🤔

Не буйства така през 40 минути, но вечер трудно заспива. Почва да рита, да мята глава, не иска биба. Реално й се спи, но не може да заспи. Като я изправя да я нося и да гледа, е спокойна. Не мрънка. Тя обича да разглежда и да я носят, но сложа ли я да легне и почва истерията. Преди си заспиваше лесно. Гушка, биба и е готова, но сега е война. За сметка на това пък сутрин лесно заспива. Ставаме, яде, аз си правя кафе, тя си шава и говори нещо в гнездото и след малко е заспала.

# 591
Davis, това с нехранителната кърма е мит. Много е възможно да си е увеличила количеството заради скока. С Игор стана същото. 3 дни си ходих с малко поспихнали гърди и той търсеше по- начесто, докато тялото започна да произвежда повече. Слагай я на гърда като пожелае,за да поддържаш лактацията и да разбере тялото, че трябва да увеличи малко количествата.

# 592
Слагам я когато поиска, но гадното е, че тя и не яде. Буквално прави 2-3 глътки и после почва да се дере, а аз да я успокоявам. След 2 мин се успокоява и пак наново. Нощно време нямаме проблем, защото яде заспала и си суче нормално.
Абе ще го мъчим, все ще стане Hug

# 593
  • София
Моят човек днес не иска да яде много много. Но пък е спокоен, така че ще гледам да не се притеснявам за това.

Иначе и той се мята много през нощта, понякога напълно заспал мята крака и мучи, друг път си е с отворени очи и се смее и размята крака. Как шумно спят бебетата, ужас направо, постоянно се будя и ставам Sad

# 594
Аз обаче се съмнявам, че е мит за нехранителната кърма. Ако пиеш вода и ядеш салати цял ден, от къде е хранителността?

# 595
# 596

Не буйства така през 40 минути, но вечер трудно заспива. Почва да рита, да мята глава, не иска биба. Реално й се спи, но не може да заспи. Като я изправя да я нося и да гледа, е спокойна. Не мрънка. Тя обича да разглежда и да я носят, но сложа ли я да легне и почва истерията. Преди си заспиваше лесно. Гушка, биба и е готова, но сега е война. За сметка на това пък сутрин лесно заспива. Ставаме, яде, аз си правя кафе, тя си шава и говори нещо в гнездото и след малко е заспала.

Аз започнах да го слагам да спи още преди да му се е приспало. Ако са вече изморени, не могат да заспя самички. Този филм сме го играли вече с баткото - шест месеца разнасяне на ръце по цяла вечер. Беше на девет месеца, когато го научихме да заспива сам.
Сега вече знаем как става и вече си го оставям да заспива сам Simple Smile

# 597
От личен опит, през бременността бях с гестационен диабет на диета и последните месеци не качвах, съответно свикнах с режима и първия месец след като родих ядях основно салати, диня и леки храни, беше ми топло и тегаво + и от секциото, свалих и доста кг... Но бебето качи малко над 1200 гр. важното е да имаш кърма и то да се храни добре.

Да добавя, че да не ми завидите нали Simple Smile Сега съм адски гладна и ям всичко и почва да си личи, трябва да се взема в ръце.

# 598
Там пише "най-често..." било еди кое си, вместо другото. Имам приятелка, храни се оскъдно, диетично дори, бебето е родено доста голямо, а на 3 месеца сравнено с връсниците си, по-малко родени е с 1.800 до 2кг разлика. Аз разбирам, че е успокояващо за жените да си мислят, че може да го карат "през просото" и на диета и да не се отразява на бебето, но това е против всякаква логика. Аз изобщо не вярвам на всичко написано, а вярвам на опита и очите си. В интернет какво ли не пише и кой ли не пише... Пък това, че някой, пък било то и лекар (като знам какви лекари има) някъде го е написал изобщо не може да ми заличи примерите, които далеч не се изчерпват с даденият по-горе пример. Да приемем, че хипотетично е така, от къде тогава идва хранителността, ако се храним диетично? Топят се мазнините ни ли? То е абсурдно. 🤔 Аз точно това не разбирам. Мога да ви кажа, че и аз самата, когато не се храня добре, Верена беснее, а иначе не е така настървена все да е "на хранилката" и дори спи що годе добре като за възрастта си, когато съм хапнала "добре".

Последна редакция: чт, 10 окт 2024, 08:46 от КремонаЛиза

# 599
kiss, сподели опит за заспиването, моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт