💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 681
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Аз давам по 2 капки всяка сутрин.

Докога мислите да стерилизирате залъгалките, шишетата, бибите и тн? Сменихте ли вече коша за новородено на количката? На мен хем ми е кеф да го сменя, хем коша за новородено ми харесва, че бебчето е на завет.

# 616
2 капки ми каза онзи ден на консултацията точно.
Стерилизирането почнах да го пропускам. Ние сме с куче, вече почват да де близкат, ръцете и са нон стоп в устата - малко абсурдно ми се вижда още да съм толкова старателна в стерилизирането. Grinning
Иначе за коша - аз я слагах вече малко в този за +6м, защото пътувахме и ни е много по-компактно с него, но в София още си ползвам този за новородено. Почва да и малее обаче и може би скоро съвсем ще го прибера, но търся някакво по-тънко чувалче, защото не е свикнала да ползва одеало и съответно е постоянно отвита, а чувала, който имам е много дебел.

# 617
На нас също ни спряха Вигантола заради малка фонтанела. За 2 месеца за сега. Ще видим на другата консултация дали ще ми даде пак да давам.

Още сме в коша за новородено и ми е адски неудобно с него при пътуване. Слагаме шасито, коша и край, а сме с комби. Трябва за коша 6+ да купя зимно чувалче, но ако почна от сега да го ползвам, ще трябва да взема и есенно, а не ми се купуват два чувала за кратък период. А и сме на 3.5 месеца и ми се струва още малка за другия кош. Трябва да вземем тези месеци и друг кош за колата, защото скоро в този транспортния няма да се побира.

Ще стерилизирам докато се храни с мляко. Някъде ми попадна мнение, че стерилизацията е нужна, защото от бебешката слюнка и млякото могат да се образуват бактерии, които са опасни за бебето. Не знам колко е вярно това. Иначе не мисля, че за друго сме толкова стерилни. Пипам си телефона, после й пипам ръчичките, тя си ги лапа иии ето ти нестерилна среда. Та от тези неща не мога да я предпазя, а и не бърша всичко и да не дам прашинка да падне. Повече ме е страх от това с млякото и бебешката слюнка.

Почвам да чета за захранването и се вълнувам. Един нов етап идва и малкото ми бебче пораства ❤ Мисля да започна от 5-я месец. Ще е с тиква, защото е разхлабваща, а София не е от най-редовната с изхождането. После ще вкарам картоф, който е запичащ. Преди да родя мислех да правя пюрета, обаче сега като съм в джаза не знам дали ще успея да правя разнообразна храна за всяко ядене (когато почне да яде повече неща). Свекърва ми й е направила за сега бурканчета от череши, кайсии. Тези дни ще ми направи от моркови и зелена чушка. Гледам пюретата на BabyBio и ми се виждат с добър състав. Та като цяло ще комбинирам - прясно направени от мен, от свекървата и купешки. За ЗВБ за сега съм пас.

# 618
Мами  , кога смятате да сложите седнали кош за количката?

# 619
Отдавна сложих коша 6+ с наклон като в шезлонг, защото върви едър и му омаля.

Малката фонтанела била заради това, че съм пила вит Д през бременността. Много тъпо, никой не ме предупреди. Не се притеснявам, но ми се иска дори и малко, по - късно да се затвори.

# 620
Отдавна сложих коша 6+ с наклон като в шезлонг, защото върви едър и му омаля.

Малката фонтанела била заради това, че съм пила вит Д през бременността. Много тъпо, никой не ме предупреди. Не се притеснявам, но ми се иска дори и малко, по - късно да се затвори.
Ели също е с много малка фонтинела и спрях витамин Д
Обаче ортопедия ми каза в най-тъмните месеци -декември, януари и февруари да давам по една капка.Май ще го послушам.

# 621
  • София
Хм, странно… не пиехме ли всички вит. Д през бременността?

# 622
И на мен ми звучи странно това обяснение за фонтанелата, аз също пиех Витамин Д, но момчето ми е с голяма фонтанела.

# 623
Аз също пиех Вит Д през бременността и е с малка фонтанела. Честно казано не съм изследвала Вит Д, за да знам дали имам нужда да попълвам дефицити. Знам, че преди бях с не особено висок Вит Д и за това сега приемах.

# 624
Нямам идея, така казаха. Моята доза беше 10капки вигантол през ден. Аз даже често забравях. Факт, че с другите две деца не съм пила и не бяха малки. Може и да е съвпадение.

# 625
  • София
Може, може, просто се изненадах.

# 626
Аз не съм пила вит. Д през бременността. Само като съм се разболявала за по няколко дни. Сега си го изследвах и е в норма. На малката давам по мое осмотрение 3 капки. Зимата ще вдигна на 4.
На каката всички ми казваха по 2 капки, и личната, и ортопеда. Всеки месец питах и хи карах да я преглеждат и накрая беше с рахит… Та явно сме предразположени. Сега за бебето като чух пак 2 капки и ми стана ясно 🙄

# 627
Момичета, някоя от вас има ли проблем с хъркащо носле? Пускахме два пъти носен секрет, нищо, сменихме 3 спрея пак нищо. Четох за тези възглавници, че били добре, за да се стича секрета. Някоя от вас дали ползва?
Скрит текст:

# 628
Аз пих вит Д през бременността и от години пия , а детето е с голяма фонтанела, нз дали има връзка. Сложих я онзи ден в т нар “летен кош” и беше окей, но имам усещането, че при слизане от някой по-гол бордюр ще тупне😂 ще го пробвам тия дни на по-равен терен.
А след като извадих косъм на кучето от устата ѝ, реших да стерилизирам един път на ден😂

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 18:38 от Lina Ivanova 672609

# 629
Фрезия, сигурна ли си, че причината е била в количеството витамин Д? От това, което аз знам, недостигът му е само една от причините .
Иначе аз се притеснявам, че не успявам да му дам винаги по две капки. Когато беше по-малък, му капех директно от шишенцето, но сега е по-трудно и вече пробвам с лъжичка.

Общи условия

Активация на акаунт