💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 2 💛

• 21 688
  • 778
  •   1
Отговори
# 630
Lina, ,поне да не се чувствам виновна, че не съм се информирала 😁  Иначе от малко магнезий, желязо и б12 не мисля, че има как да се смали. Друго не съм пила.

# 631
Да, това е причината за рахитът. Звучи много страшно, но се оказа че не е. Минава и заминава. Но все пак си имам едно наум, че това колко и капя в устата и какво стига до стомаха и се усвоява са две различни неща 😅

# 632
Вит Д е мастно разтворим и трябва да се дава  с нещо мазно за да се усвоява ( не само при бебета). В случая кърма. Просто на зърното си или на върха на бутилката слагам една капка и тя си я изяжда/облизва.

Луси, аз даже нз значението дали е малка или голяма😄

# 633
Много е опасно, ако фонтанелата е малка. Не трябва да се затвори преди 6-я месец поне. Мозъчето трябва да има място да расте. Поправимо е, но с операция и даже не искам да си го помислям. За това на всяка консултация от вратата питам как й е фонтанелата. Нормалното затваряне на фонтанелата е след 8-я месец. И бавното затваряне също пък не е хубаво.

# 634
  • София
Хм, това е полезно. Утре на консултацията ще питам как е фонтанелата. Мерси много!

Момичета, малко да се посмеем 😁 случвало ли ви се е да се разминете с някоя майка и да се запитате дали е част от юнската или майската тема 😁 на мен често ми се случва,  не знам защо!

# 635
Здравейте,
Ползвате ли килимчета за игра вече? Съответно слагате ли бебчетата на пода на килимчета? Или от каква възраст ще почнете да ги слагате?

Харесала съм килимче от ХРЕ пяна, което се сгъва. Имате ли мнение?

Моето бебче е родено края на юли (термин началото на август), но ви следя. Имате хубави и полезни коментари!

Знам, че е много рано за пълзене и дори седене, но ми се ще да имаме къде да си играем, освен на спалнята. Диванът не е особено подходящ, защото е класически (не от тези големите на Г).

# 636
Ние ползваме килимче, може би от около месец. Не супер редовно, но гледам да я слагам там по коремче, за да тренира обръщане и т.н., а и по гръб си лежим и си играем заедно.
Ванина сутринта рано, рано ми вдигна температура. Уж гледам да съм спокойна, не е висока - около 38, ама ми е първо дете и си се притеснявам, та веднага дотърчах до педиатъра. Човека беше безкрайно доволен, че миналата седмица на консултацията не и сложи ваксината. Иначе всичко друго и е добре, та малко хомеопатия пробваме и би трябвало да и мине.

forest_girl, случвало ми се е Joy особено като виждам, че детенцето е г.д на такава възраст Joy

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 16:50 от davisgirl

# 637
Хм, това е полезно. Утре на консултацията ще питам как е фонтанелата. Мерси много!

Момичета, малко да се посмеем 😁 случвало ли ви се е да се разминете с някоя майка и да се запитате дали е част от юнската или майската тема 😁 на мен често ми се случва,  не знам защо!

Ако доктора опипва с ръка главичката, това е проверка на фонтанелата. Предполагам, че щом не са ти казали нищо, всичко е в нормални граници.

Замисляла съм се като се размина с някоя жена с бебе около моето като възраст да си помисля дали тя пише в някоя от нашата или съседните теми 😃

# 638
Килимчето го ползваме от както беше на 50/60 дни. Слагам активната гимнастика на него. Там си прави и времето по корем.
Гимнастиката и масажа също понякога там ги правим. Особено сега като част от гимнастиката е да я завъртам по 3/4 поредни пъти едно след друго на вс страна.

# 639
Ние сме навсякъде с килими. Преди да родя ги навихме всички и ги дадохме на фирма за пране. Още не съм ги постелила 😁 Мислех си да я пускам направо на килима като започне повечко да мърда. Той е вълнен и топли. Тя не връща, само плюнчи 😄

# 640
Ние сме с килимче от около месец.Доволна съм за сега,там и държа гимнастиката и тъми тайма го прекарва там.
И аз като видя някоя мама и започвам и аз да се чудя дали не е от нашата тема,ама повечето в моя квартал са с по-големи дечица.
Момичета вашите деца навлязоха ли в тази регресия.Ние май от около 2 седмици сме в нея.Няма проблем с нощния сън обаче дневния е под всякаква критика.Трудно заспива,буди се лесно,плаче в съня си.Отделно и не успява хубаво да се наспи и иска после по-рано да ляга.А сега и със смяната на времето не знам дали съвсем няма да ни разбие псевдо режима на спане.А преди си спеше супер,нямахме проблем.

# 641
  • София
При нас всяка нощ става все по-трудна. Буди се на около 3 часа. Яде и заспива в мен. Като го оставя в кошарата отваря очи и пак започвам да го приспивам…и така по няколко пъти. Започнал е да се върти и малката кошара му е тясн, ядосва се. Като успее да се обърне по коремче не му е съвсем удобно, а и не може да се обърна обрятно по гръб и започва да реве и да се ядосва. Тази нощ ставах сто пъти, чувствам се като парцал…

Отделно май си открива гласа, или и аз не знам, но е започнал да крещи много дразнещо. Въобще стопява ми лагерите постоянно Sad вие как сте?

# 642
Да, регресираме яко от няколко дни. От време на време се дере преди да заспи, основно денем, говори или проревава насън. Много обича между 18 и 20ч да ми пили нервите. Забавно е.. Joy

# 643
  • София
Колко време трае тази регресия Sad

# 644
Колко време трае тази регресия Sad

Между 2 и 4 седмици според интернет.
Т.е. Божа работа Grinning

Впрочем Гергана стана вчера на 4 месеца. Много се хили, много говори, обръща се, извърта се... Вече не мога да беля картофи на спокойствие в другия край на замъка Joy Намирам я в нови пози след 15-тина минути JoyJoy

Общи условия

Активация на акаунт