Теглене от УПФ с ТЕЛК

• 832
  • 7
  •   1
Отговори
Преди няколко месеца ми излезе 100.00% ТЕЛК решение и реших да си изтегля 50% от нструпаните средства в УПФ ЦКБ “Сила”
В клон на банката ми дадоха срок 14 работни дни ? За отговор на подадената от мен заявка. Приемаме, че дамата се е объркала тъй като това е най-нестандартния срок който някога съм чувал и сигурно има предвид 14 календарни. Обадих се на националния им телефон и там ми казаха 30 календарни дни за отговор, вече минават повече от 70 календарни дни от датата на която подадох заявление, някой теглил ли си е парите с ТЕЛК от тези пирамидни схеми?

# 1
Липсата на отговор се приема за мълчалив отказ. За да се оспори имаше срок, но явно е пропуснат. Обърнете се към адвокат. Входящ номер на молба/ заявление пазите ли?

# 2
Всичко пазя, благодаря

Последна редакция: пн, 19 авг 2024, 13:58 от Стефчо

# 3
  • Сф
,Аз си изтеглих всичко от Допълнителното пенсионно осигуряване преди няколко години. 100% с чп, пожизнен. Бях към Доверие , ако не бъркам, в сградата на мола на Стамболийски. Не съм имала никакъв проблем. И преди съм пробвала, но не стана , искаха да е пожизнен ТЕЛКа. Прочетете условията , ако всичко е наред не би трябвало да ви разиграват. Писмено ги питайте дори, за да го имате черно на бяло - отказа евентуален.

# 4
Аз си изтеглих моите 50% от Доверие, никакъв проблем. Попълних декларация на място в офиса, взеха копие на експертното решение и документа за банковата сметка и парите постъпиха в сметката ми след около десет дни.
Не трябваше да чакате толкова дълго. Обаче мисля, че нямат право да ви откажат. Това е ваше право по закон. Или само за онкоболни с над 90% важеше, трябва да проверя пак, да не бъркам нещо.

# 5
Разговарях по рано днес с адвокат, обадихме се заедно на националният им телефон, чрез проверка на номера на заявлението, ни казаха , че още се обработвало и за сега няма насрочена дата за преглеждане на документите, любезно ни помолиха да изчакаме колкото е нужно, успокоиха ни казвайки, че “някой ден” ще получим отговор, евентуално с писмо по пощата или пари в сметката Simple Smile

# 6
Това е несериозно.
Проверих сега в страниците на Доверие и Сила, един и същ текст е посочен.

Доверие -
Еднократно или разсрочено изплащане до 50 на сто от средствата, натрупани по индивидуалната партида - при трайно намалена работоспособност над 89,99 на сто.
Сила -
Придобивате право на еднократно или разсрочено изплащане на 50% от натрупаното салдо по партидата при получено решение на ТЕЛК за трайно намалена работоспособност над 89,99%;

Значи, не важи само за онкоболни, а за всички с телк над 90%. Да не ви изтече срока на решението, ако процентът падне тогава ще загубите правото за теглене.

# 7
Че то това "някой ден" може и да е след като изтече срокът на ТЕЛК решението.
Какво значи да сте търпеливи, след като има установен административен срок?
Според мен не са очаквали обаждане от адвокат и затова не са го разглеждали. Много хора не си знаят правата, псуват, пият по една студена вода и продължават нататък. Сега ще трябва да разгледат заявлението.

Общи условия

Активация на акаунт