Котка с бъбречна недостатъчност?

• 357
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, стопани на котки. Искам да събера повече мнения от хора, които са имали и имат котки с ХБН.
Онзи ден отидохме на ветеринар, защото котката ми, която е на 14 години имаше гной в аналната жлеза и се започна лечение, следователно и направиха биохимия и кръвна картина. Излезе леко завишен креатинин. Уреята и фосфора са в норма. Казаха, че е със започнала ХБН. Изписаха храна на Роял Канин Ренал, добавки Реналвет и след 1 месец да се видят пак резултати. По принцип я изследваме 2 пъти в годината, за сега е било в норма бъбречните показатели. Искам мнения относно добавки и какво друго трябва да се изследва и дава за ХБН, защото само заради един креатинин да се диагностицира с такова сериозно заболяване... Не съм информирана добре за ХБН и ако е хванато навреме искам да знам кое е най доброто, което може да се дава, за да й удължи малко живота.

# 1
  • INFJ
Търсете второ мнение. За завишен креатинин са ни изписвали Пронефра, лесно се дава и имахме добър резултат. Интересувайте се.

# 2
  • София
В "котешката" тема има няколко такива случая, попитай там.

# 3
  • София
Креатининът си е показател. Има един тест за ХБН, ето какво пише
https://www.newvita.bg/blog/bubrechna-nedostatchnost-pri-kotkite
Моят котарак е на 19 и едва преди година му го откриха, защото отказваше да яде. Оттогава се боря, с променлив успех.
Така че са ви предупредили съвсем уместно, аз не знаех и никой не ме е посъветвал да правя изследвания, когато беше по-млад.

Общи условия

Активация на акаунт