Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 560
  • 776
  •   1
Отговори
# 180
На мен ми казаха на 7-8 минути, като се има предвид, че пътувам Перник-София. Също така всички да са на един диапазон от време, а не един път да има 3мин, следващия 20мин, след това 7 мин.

# 181
Утре влизам в 37г.с. и бях на контролни тонове. Тоновете са добри. Като съвет ми казаха когато дойде момента да отида на контракции през 3 (ТРИ) минути. Да тръгна от вкъщи на контракции 3 минути... А не щете ли да го родя в колата?! Побеснях! Аз пък им казах когато дойде момента тръгвам веднага и ще се седя пред Родилното докато ме приемете и няма да ме върнете вкъщи, защото не искате да сме ви пъшкали 2 часа!

И на мен така ми казаха, смятам, че е нормално за първо раждане (естествено, ако болницата не е далеч) ☺ не става толкова бързо

Предполагам. Но все пак ми се виждат толкова студенокръвни тези жени, които ще ни израждат. И не мога да им се доверя сега - когато съм спокойна и без контракции... А когато раждам - просто не знам. Отговарят ми от крак на крак без никаква подкрепа, а претупано и напрегнато. Сигурно им е писнало от въпроси или от нашите притеснения и го приемат като работа. Но жените, които не сме раждали умираме от страх от неизвестното. А това което пък ни е известно също ни парализира от тревога... Всяка нощ сънувам кошмари свързани с раждането. Не спирам да плача от страх. Аз не мога да свържа събитието с най-хубавото в живота ми, а с някаква касапница особено след днес. Някои жени тук също са нападателни и несъпричастни. Може би са минали през това по-леко от колкото си го представям аз. Не знам как да се справя с това. Моля помогнете ми, ако преминавате по този начин 9-тия си месец.

# 182
Китана, честито! Госпожицата е със страхотни мерки, много да е здрава и много да ви радва Heart

# 183
Честито, Китана! Бъдете здрави и много щастливи с малката принцеса.
 Час и половина ми звучи направо като рекорд за бързо естествено раждане.

# 184
Утре влизам в 37г.с. и бях на контролни тонове. Тоновете са добри. Като съвет ми казаха когато дойде момента да отида на контракции през 3 (ТРИ) минути. Да тръгна от вкъщи на контракции 3 минути... А не щете ли да го родя в колата?! Побеснях! Аз пък им казах когато дойде момента тръгвам веднага и ще се седя пред Родилното докато ме приемете и няма да ме върнете вкъщи, защото не искате да сме ви пъшкали 2 часа!

И на мен така ми казаха, смятам, че е нормално за първо раждане (естествено, ако болницата не е далеч) ☺ не става толкова бързо

Предполагам. Но все пак ми се виждат толкова студенокръвни тези жени, които ще ни израждат. И не мога да им се доверя сега - когато съм спокойна и без контракции... А когато раждам - просто не знам. Отговарят ми от крак на крак без никаква подкрепа, а претупано и напрегнато. Сигурно им е писнало от въпроси или от нашите притеснения и го приемат като работа. Но жените, които не сме раждали умираме от страх от неизвестното. А това което пък ни е известно също ни парализира от тревога... Всяка нощ сънувам кошмари свързани с раждането. Не спирам да плача от страх. Аз не мога да свържа събитието с най-хубавото в живота ми, а с някаква касапница особено след днес. Някои жени тук също са нападателни и несъпричастни. Може би са минали през това по-леко от колкото си го представям аз. Не знам как да се справя с това. Моля помогнете ми, ако преминавате по този начин 9-тия си месец.

Спокойно, не си вкарвай такива черни мисли в главата, всичко ще мине наред. Всеки ден раждат стотици хиляди жени по света, ако беше толкова ужасно, никой нямаше да иска да ражда. Нормално да те е страх, мен също ме е страх, но не давам превес на страха. Ето, например виж при Китана колко леко и бързо е минало.. ако толкова те притеснява, винаги можеш да тръгнеш и по-рано към болницата, всичко си е до лично усещане.. доколкото съм чувала има едни капки на Бах, които действат релаксиращо, също мента глог и валериан, посъветвай се с АГ какви са ти страховете и какво можеш да направиш по въпроса. Аз например си споделям всеки страх с моя АГ и той е много съпричастен и винаги ми съдейства. Всичко е в главата ти, абстрахирай се максимално.

# 185
Във форума има много теми, свързани със страха от раждане, паники, кошмари и тн. Не е някаква рядкост, но е хубаво човек да си потърси информация и съвети по специфичните му състояния, а не да се вбесява и да сипе квалификации. За по-съпричастни от други бременни в деветия месец не мога да се сетя, но самоконтрол върху мислите никой не може да упражни вместо друг Simple Smile

# 186
Не се вбесявам, напротив по-безсилна не съм се чувствала. Изчела съм много теми тук по конкретните ми притеснения. Но тук в тази тема сме как да кажа паралелни мами бъдещи и родили. Тоест съветите и информацията са много актуални. Надявах се на съвети от вас смели мами точно в този етап от бременността. Възхищавам се на силните и решителни жени, дано при мен страха бъде преборен възможно най-скоро. Късмет на всички септемврийчета! 🍀🍀🍀
Леко майчинство на всички вече родили! Вие сте герои! ❤️

# 187
Китана, честито! Да е много здрава и щастлива!🥰
Днес в 11.06 часа се роди и нашата прекрасна Анастасия! 3080гр.49 см. с планово/спешно секцио. Операцията мина добре, явно заради тромбофилията имах доста кръвозагуба, но всичко е норми. Момичета, на целия ми страх и притеснения, най-болезнено и кофти беше слагането на абоката, ако щете ми вярвайте. След всички проблеми миналата седмица, явно съм изтръпнала, защото влязох супер спокойна днес и наистина всичко мина страхотно. Нито ме боля поставянето на спиналната, единствено ми стана леко замаено за няколко минути. Не е сред най-приятните усещания цялото това бутане и натискане, ама като я чух, че изплака и нищо вече нямаше значение❤️ Съжалявам, че съм се притеснявала и навивала колко ще ме боли и колко ще е ужасно, защото явно съм с висок праг на болка, че аз съм имала по-болезнен цикъл от тия болки в момента.Чакам скоро да ме вдигнат и вече нямам търпение, защото наистина се чувствам добре. Мъжа ми е с мен придружител, всички са много мили и се държат прекрасно, чакам свиждането за да могат мама и мъжа ми да снимат малката, за да си я видя отново❤️
Пожелавам на всички бъдещи мами много спокойствие и наистина леко раждане като моето, а на всички родили, бързо възстановяване🤗

# 188
Ех че силен ден ни е днес, честито Китана и Миминка! Hug

# 189
Честито на всички нови мами! Gift Heart Да си ви живи и здрави бебоците! Flowers Four Leaf Clover

Kikatr, ако си близо до болницата в която ще раждаш да отидеш с контрации на 3-4 мин си е ок, според мен. Все пак както са ти казали, ако имаш притеснения тръгваш към болницата.
Аз има вероятност да пътувам, но понеже имаме апартамент в Пловдив и понякога оставаме с мъжа ми там, може и от там да тръгвам. Затова говорих с АГ и тя каза, ако не са ми изтекли водите и ако се чувствам добре няма проблем да отида с по-редовни контракции. Ще видим, дано не ме хване шубето като дойде момента.
Вчера бях на тонове и този път контракциите бяха по-малко от предните пъти, та АГ се пошегува да не взема да пренося. Satisfied Заради инфекцията трябва да си поседи поне до края на тази седмица. От другата вече, когато реши.

# 190
Честито за новите бебчета! Да растат здрави и щастливи, а на вас бързо възстановяване!
Някоя мама ще ражда ли планово секцио в Токуда? Казаха ли ви предния ден в колко трябва да се регистрирате?

# 191
@Kikatr
Аз съм раждала 2 пъти в майчин дом без избор на екип и т.н.
Двете раждания предизвикани чрез кекс от предния ден... На следващия цял ден нерегулярни контракции, вечерта към 19ч пада тапата и 2та пъти.. И в 22:30 прием в болница. Попълваш документи, обличаш нощница, правят ти клизма и айде в родилна зала за следене. Ако нямаш изтекли води, а имаш някакво разкритие 3-4-5 см направо казвай да ги пукат, за да може по-бързо да родиш. (Повярвай ми и двата пъти чаках сами да изтекат и се измъчих). Ще ти включат окситоцин на системи.. Може и да не ти кажат какво е. Имай го предвид. Окситоцина прави контракциите супер болезнени, така че ако имаш нисък праг на болка като мен, искай епидурална упойка. 3то раждане ще е с епидурална щото за мен първите две не бяха никак приятни заради болката и това, че бях чисто сама в стаята и нямаше с кого да си кажа две думи, нито знаех как да дишам, заставам и т.н.
Иначе болката бързо минава след като бебето излезе.. После ако те шият е кофти едни 20-30 минути ама ко да прайш.. И това ще мине.
Не се плаши.. Прости се подготви да си спокойна и да слушаш какво ти казват.. Ама като те качат в родилна зала си настоявай някой да ти обясни как да се отпуснеш и т.н. Ако няма много родилки даже си плати на някоя акушерка да стои при теб, ако си паника като мен... Задължително всяка дето ще ражда естествено да си вземе Глобули Волтарен или някакви болкоуспокояващи пак за дупето..нямате ти на идея как боли свиването на матката и няма да можете да мигнете през нощта, а тия Глобули ще ви спасят живота... И цикатридина спрей задължително да се пръскате, ако имате шевове и отделно за по-бързо възстановяване на самата тъкан около вагината.
Крем Масту за хемороиди от напъните!
Чай от лайка и смрадлика за промивка отдолу!
Ще ви трябва едно малко шишенце да се замивате всеки път като пикаете... Ии си вземете меки и удобни превръзки, щото като сядаш не е много готино, ако си шит. Ама да не го мислите много като сядате.
Други не знам какво да добавя.. И една ръчна помпа най-обикновена, ако много ви се напълнят гърдите да си имате... Аз лично ползвах и с двамата на Vitalis. Струва 11-14лева в нета. Супер икономична и полезна помпа!!! Ако ви тръгне кърменето ще я ползвате много рядко.
И да знаете в Майчин дом е жегичка сега. Някой да ви донесе удобна възглавница и завивка като родите, щото възглавници те преди 2 години бяха ужасни... Аз лично едвам спях и през деня не можеш да се облегнеш удобно да кърмиш 😢
Подложки за повиване от лидл има за 7лв...да си слагате под дупето като ви качат горе, че ще кървитв и още ще ви боли да си обуете гащи и превръзка. Просто мястото е чувствително.
Амиии ако някой ражда в МД тези дни..дано да съм била полезна и успех.
Сешоар също да не забравите!!

# 192
Момичета, честито! Да са ви здрави и благословени бебоците 🌸🌸🙏

Към родилките, как са бебоците, имат ли колики вече? Моето момче е доста ревливо 😅 Има ли такива само на АМ да си сравня по колко хапват.

Последна редакция: ср, 04 сеп 2024, 18:52 от edelvais0404

# 193
Lidy, разбира се, бях с избор на екип, д-р Дяволов, който ми направи секциото (второ за мен при него). Операцията беше по обяд, стоях след нея в реанимация и помолих вечерта да ме качат на 12 ет., тъй като се раздвижих бързо и предпочетох да съм си там на спокойствие и до бебо. Това е реновираният етаж, платен е престоят, но стаите са доста прилични и просторни, имат си столове за кърмене, повивалници, санитарен възел и бебето може да си е почти постоянно при вас. Персоналът е любезен като цяло на този етаж. Ако имате нужда от още някаква информация, на разположение съм. Simple Smile

Привет и от нас с малкия Деан, роден тази сутрин в Майчин дом Simple Smile Пожелавам на всички неродили да гушнат скоро прекрасните си пухкави бебоци! Simple Smile

Честит да бъде малкият Деан, да расте здрав и безгрижен  ! 🍀
Мария, може ли да споделиш за раждането в Майчин дом, тъй като ми предстои ?
Беше ли с избор на екип, респ. кой лекар, как се чувстваш ? Всяка информация ще ми бъде полезна ❤

# 194
  • София
Да, задължително Цикатридина за шитите или друго подобно, миналият път си викам а за какво ми е и се измъчих 3-те дена в болницата от болки долу.
А винаги съм се чудела тези хемороиди какво представляват? Болки в областта на дупето ли?
Слагането на епидурална упойка боли ли много?

Общи условия

Активация на акаунт