Предстои голям бебевалеж, СЕПТЕМВРИ носи ни мома или младеж! Тема 5

• 37 541
  • 776
  •   1
Отговори
# 165
Привет и от нас с малкия Деан, роден тази сутрин в Майчин дом Simple Smile Пожелавам на всички неродили да гушнат скоро прекрасните си пухкави бебоци! Simple Smile

# 166
Честито на новородителите, мами! Да сте здрави и много усмихнати с бебоците Simple Smile
Отчитам се с последен преглед преди секциото на 10ти. Тоновете са супер, видяхме бебока и на ехограф. Спрял е да наддава и се очертава около 3 кила и половина. Преговорихме “сценария” за деня и ходих до болницата да си оставя документите и да направим консултация с анестезиолога.

# 167
Привет и от нас с малкия Деан, роден тази сутрин в Майчин дом Simple Smile Пожелавам на всички неродили да гушнат скоро прекрасните си пухкави бебоци! Simple Smile
Честит момък! Да ви е жив и здрав, и гоооляям мъж да порасте та да ядосва мама 😅😅😅🤗🤗❤️❤️❤️ Бог да го благослови и ангелите да го закрилят в земния му път!

Аз днес бях на тонове и всичко е наред. С 1 с разкритие съм, но сигурно щото днес правихме кекс с мъжа. 😄
На бебето си му е добре вътре май, май. Бях се притеснила след кекса, че нещо ми понатежава доста и ме опъва, но е било за нищо. Сега ще се пазя поне седмица и нещо, че съм още в 36+2.
Дано да не тръгнат контракции след днес.. Въпреки че нямам против, стига бебето да иска да излиза 🤣

# 168
Честит да ви е малкия юнак и бързо възстановяване на мама!
Момичета, при мен имаше доста промени последната седмица, рязко смених болницата и лекаря, лежах за проследяване заради лоши тонове и в крайна сметка вместо на 5 ти, утре ще е нашия ден! Спокойна съм, мъжа ми ще бъде с мен в болницата, имам пълно доверие на лекаря си и стискаме палци всичко да е наред с мен и момата, стискайте палци и вие🥰

# 169

Честит да бъде малкият Деан, да расте здрав и безгрижен  ! 🍀
Мария, може ли да споделиш за раждането в Майчин дом, тъй като ми предстои ?
Беше ли с избор на екип, респ. кой лекар, как се чувстваш ? Всяка информация ще ми бъде полезна ❤

# 170
Здравейте и от мен! Вчера бях на тонове и са добре, все още няма контракции, но има време все още съм 36+5 г.с. Бебока е едричък- вече е 3.4, но аз съм висока и според лекарката не трябва това да ме притеснява. Посъветва ме да се движа много, както и правя.
Аз вече стегнах багажа, изгладих всичко, оправих и си чакам. Първо раждане ще ми бъде и мъжът ми е доста притеснен. За всяко мое ох-кане ме пита дали раждам. 😀 Общо взето филмите са изградили много грешна представа на мъжете за естественото раждане. 😀😀 За секс пък и да не става дума- притеснява се да не направи нещо на детето. То не че и на мен ми е до това, след като никоя поза не би ми била удобна и се чувствам като слоница. Понякога когато ми се събере много “напрежение” гледам сама да се отпусна.

Честито на всички, които вече гушкат бебоци. Желая ви много здраве!

# 171
Честит да е Деан! Heart

Стискам палци на всички.

# 172
Честито на родилите! Много здраве и щастливи мами и бебоци желая 🥰
Успех и на раждащите тези дни, всичко ще е наред, стискаме палци! 🤞🏻

Аз вече едвам се движа от болката в слабините, утре ще питам АГ, всяко ставане е ужасна мъка, а походката ми е меко казано смешна, освен, че съм бавна като охлюв 😅

# 173
Честито на всички родили мами Heart

Аз пък не знам защо се чувствам така, но дойде септември и нямам усещането, че ще раждам скоро хаха То хубаво термина ми е 23ти, но си мисля, че ще го дочакам този термин, че даже и ще пренося. Преди няколко дни тръгнах да глася сака за болницата, до половината стигнат и го напълних и се отказах да продължавам хаха Понеделник бях на преглед. Бебчето е около 3кг вече с перфектни тонове. Да видим дали ще съм септемврийска или октомврийска мама Grinning

# 174
Здравейте мами,
А да ви попитам, какво всъщност може да покаже записа на тонове? Каква допълнителна информация може да даде спрямо обикновен УЗИ преглед? Освен моментното състояние на бебето (20 минути), може ли да предвиди да речем нещо за следващите дни? Променят ли се тоновете на бебето с напредването на седмиците?

# 175
Шишарче, и на мен ми е интересно да науча повече за тоновете. Ще се радвам мама с опит да сподели повече. При мен все се случваше да ги правя около 11:30-12, освен веднъж, когато бяха следобед към 15. От скромния си опит мога да посъветвам да ги правите в различно време на деня, ако е възможно. Тези от 15 нямаха нищо общо с останалите - просто бебето ми следобед е в пъти по-активно.
Иначе четох че показателят уж за контракции (TOCO) засича и по-силните движенията на бебето като контракции, което се е случи на моето мерене от 15 следобед - спрямо таблиците излизаше че съм в активно раждане, а се сещате че не беше вярно...

# 176
Момичета, днес в 8:36 се роди нашата малка принцеса Алис , 3220гр. 51 см. За моя радост доста бързо се случиха нещата, на фона на дългото чакане, не се разминах и без шиене де Sweat Smile. ММ беше плътно с мен през цялото време, реално ме приеха в 7 и малката изскочи след час и половина.

# 177
Момичета, днес в 8:36 се роди нашата малка принцеса Алис , 3220гр. 51 см. За моя радост доста бързо се случиха нещата, на фона на дългото чакане, не се разминах и без шиене де Sweat Smile. ММ беше плътно с мен през цялото време, реално ме приеха в 7 и малката изскочи след час и половина.

Ехеее браво, честито, най-накрая 😁 да ви е здрава малката принцеса, а на теб бързо възстановяване 🫶🏻
Значи всичките фурми, чайове и мазила за перинеум са си свършили работата в крайна сметка 😅

# 178
Утре влизам в 37г.с. и бях на контролни тонове. Тоновете са добри. Като съвет ми казаха когато дойде момента да отида на контракции през 3 (ТРИ) минути. Да тръгна от вкъщи на контракции 3 минути... А не щете ли да го родя в колата?! Побеснях! Аз пък им казах когато дойде момента тръгвам веднага и ще се седя пред Родилното докато ме приемете и няма да ме върнете вкъщи, защото не искате да сме ви пъшкали 2 часа!

# 179
Утре влизам в 37г.с. и бях на контролни тонове. Тоновете са добри. Като съвет ми казаха когато дойде момента да отида на контракции през 3 (ТРИ) минути. Да тръгна от вкъщи на контракции 3 минути... А не щете ли да го родя в колата?! Побеснях! Аз пък им казах когато дойде момента тръгвам веднага и ще се седя пред Родилното докато ме приемете и няма да ме върнете вкъщи, защото не искате да сме ви пъшкали 2 часа!

И на мен така ми казаха, смятам, че е нормално за първо раждане (естествено, ако болницата не е далеч) ☺ не става толкова бързо

Общи условия

Активация на акаунт