Нощно кърмене

• 718
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте, детенцето ми е на 1г. и 2м. Все още я кърмя, като желанието ми е вече да спра. Проблемът идва от там, че кърменето остана само през нощта. Понякога и преди заспиване. Тя се буди по 5-6 пъти и казва ам ам. Опитвала съм с вода, не става. Ясно ми е че е в период на растеж на зъби, но аз се чувствам изключително изтощена. Нито тя, нито аз се наспиваме с това непрестанно будене. Някакви съвети да ми дадете относно това нощно хранене? Заменили ли сте кърма с адаптирано мляко? Аз опитах, но тя го плюе. Не искам да я сравнявам с батко и, но той на тази възраст вече спеше по цяла нощ. Благодаря на всички отзовали се.

# 1
И моето дете беше така. Замених кърмата с кисело мляко, защото отказваше адаптирано мляко. На 1,2г спокойно може да се дава кисело мляко.

# 2
И двете ги отбих от раз. И аз бях на предела с това нощно кърмене. В този период са по зле от новородените. Просто започнах да отказвам за заспиване. Забелязах че ако не заспят на гърдата не правят асоциацията през нощта за заспиване с гърда. Пореваха малко но за седмица забравиха. И двете мушиха ръчички и това явно ги успокояваше, да държат гърдата. Едното дете отбих на 1.8 другото но 1.2.

# 3
И моето дете беше така. Замених кърмата с кисело мляко, защото отказваше адаптирано мляко. На 1,2г спокойно може да се дава кисело мляко.

И аз давам кисело мляко, но не го иска по-разредено. Давам и следобед с лъжичка.

# 4
Аз сложих за ьва дена захар с млякото, доктао го пропие. След това я махнах

# 5
Дъщеря ми беше на АМ. Спря го на 3 г. Преди това имаше 2 нощни хранения, понякога 3.
Жената, с която бяхме в една стая в болницата, каза, че рано е спряла нощното хранене (кърмене). Но детето пак до горе долу тази възраст се будеше нощем. По нейни думи това не им е подобрило съня, плакало е до 6 сутринта, когато е следващото хранене.
Т.е. това, че ще отбиете детето, не е пряко свързано със спокойния сън през нощта. Единственото предимство е, че можете да спите на смени и бащата да поема някои от събужданията.

# 6
Единственият начин е отбиването. Не заменянето на гърда с шише. Тогава нищо не правите, просто вместо за гърда, ставате да правите мляко и приготвяте шише.
Моят опит с две кърмени бебета е, че с финала на кърменето идва добрия нощен сън,   Сукането е вече навик, за да спи, търси да суче. Трябва да прекратите заспиването с гърда и успокояването с гърда. Около седмица ще е по-киселият период, после ще приеме, че няма нужда да св събужда, защото сукане няма. Или дори да се разбуди, с песничка, полюшване ще заспива пак. Но без шишета и биберони, защото просто вмъквате нов навик за събуждане.

# 7
Единственият начин е отбиването. Не заменянето на гърда с шише. Тогава нищо не правите, просто вместо за гърда, ставате да правите мляко и приготвяте шише.
Моят опит с две кърмени бебета е, че с финала на кърменето идва добрия нощен сън,   Сукането е вече навик, за да спи, търси да суче. Трябва да прекратите заспиването с гърда и успокояването с гърда. Около седмица ще е по-киселият период, после ще приеме, че няма нужда да св събужда, защото сукане няма. Или дори да се разбуди, с песничка, полюшване ще заспива пак. Но без шишета и биберони, защото просто вмъквате нов навик за събуждане.

Абсолютно съм съгласна. Така и смятам да направя. Мислите ли, че периодът с растеж на зъбите е подходящ? Защото в момента е много нервна. Или да изчакам още малко с отбиването?

# 8
Това е много индивидуално, трябва да пробвате. Малката ми дъщеря беше много пристрастено кърмаче, при сестра й нямаше чак такава привързаност. При малката пробвах няколко пъти, докато усетя подходящия момент, с голямата, още първия опит беше успешен и край. Ако детето изпадне в някаква криза, в която няма успокояване, плаче прекалено дълго, значи нов опит след няколко дни. Общо взето след първото успешно и не много драматично приспиване без намесата на гърда, това е. Вече не отстъпвате. Трябва да се опипа почвата, така да се каже. Може да почнете да я подготвяте, като постепенно скъсявате продължителността на кърмене и не я оставяте да суче за успокоение. Много зависи от детето и навиците му. С дете 2 общо взето пробвах всеки един подход, споделен в статия или книга, такова човече имах, което ставаше нощем поне 3-4 до 5 пъти да суче. Като я отбих просто и двете заживяхме нов живот, дори я преместих да си спи в детската, така се успокои съня без постоянния навик да става да суче. Търпение и упоритост, може да ви изненада и бързо да приеме промяната.

Общи условия

Активация на акаунт