"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 22 412
  • 421
  •   1
Отговори
Новият български игрален сериал „Тревожност“ е първият сериал, получил финансиране от Националния филмов център, продуциран от Българската национална телевизия и „Мирамар филм“. Сюжетът е вдъхновен от действителни случаи и ще срещне зрителите на БНТ 1 с личните истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ. В 13-те епизода в главните роли на д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология, влизат Пенко Господинов и Ана Пападопулу. „Тревожност“ се реализира от творческия колектив на „Порталът“, който през 2021 г. бе включен в престижната селекция с десетте най-добри сериала, излъчени от европейски обществени медии. Режисьор е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова. Част от историите са базирани на книгите „Агресията в семейството“ и „Тревожността – причини, смисъл, разрешаване“ на д-р Огнян Димов и на случаи от практиката на Иван Игов, описани от него специално за сериала. Наред с Пенко Господинов и Ана Пападопулу, в актьорския състав на „Тревожност“ са Радена Вълканова, Ирмена Чичикова, Мария Стефанова, Петър Дочев, Боян Младенов, Никола Додов, Димитър Иванов – Капитана, Стефания Кочева, Ина Добрева, Елена Кабасакалова, Лора Христова, Александър Кънев, Цветан Пейчев, Евелина Бибова и други. Поддържащите роли на деца и юноши в сериала се изпълняват от талантливи младежи, възпитаници на различни актьорски школи. Освен важното си обществено значение да насочи вниманието към психичното здраве в съвремието, сериалът ще ни срещне с атрактивни и ярки персонажи, интересни и сложни случаи, които ще държат зрителите под напрежение. Гледайте и артистичната „шапка“ на сериала, изработена от художника-аниматор Свилен Димитров. Музиката е на композитора Петко Манчев, изпълнена от китариста Васил Крумов. Автор на текста е Соня Момчилова, а изпълнител на песента – Криста.

Очаквайте скоро по БНТ1

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 18:37 от #RAngelova

# 1
  • Враца
И аз срещнах реклама на този сериал, стори ми се интересен, ще се пробвам да го гледам. Simple Smile

# 2
  • София
И аз ще гледам, мерси. Винаги давам шанс на българските сериали.

# 3
И аз очаквам с нетърпение всеки бг филм и сериал. Дано не ме разочарова

# 4
кога започва

# 5
  • София
Ще го гледам Simple Smile

Благодаря за темата!

# 6
Сериалът ще започне на 29 септември (неделя) от 21:00 часа.

# 7
БНТ започнаха с промотирането на сериалът. Днес Ана Пападопулу и Илиян Джевелеков, в Тази сутрин по БНТ

# 8
Ана Пападопулу и Илиян Джевелеков в "Денят започва" - https://bnt.bg/news/trevozhnost-novata-filmova-premiera-na-bnt-t … 9-331613news.html

# 9
Благодаря за интервюто!
Simple Smile Много харесвам Ани Пападопулу.Даже се надявах и на втори сезон на "Отдел Издирване".
Гледам често бг сериали.Ще го започна,пък дано да е интересен.

# 10
  • Бургас
Запис и от мен в темата!
Чакам го с нетърпение! Изглежда ми да е интересен!

# 11
На мен за жалост ми изглежда много депресарски от рекламата

# 12
  • София
Аз нямам проблем да е такъв, стига да е интересен.

# 13
Вчера продуцентът Матей Константинов и актьорът Пенко Господинов са гостували в "Култура.БГ" - https://bnt.bg/news/serialat-trevozhnost-s-premiera-na-29-septem … 2-331749news.html

# 14
Актрисите Стефания Кочева и Теодора Аврамова в "100% будни". В сериала играят майка и дъщеря. - https://bnt.bg/news/noviyat-serial-na-bnt-trevozhnost-v373225-331782news.html

Общи условия

Активация на акаунт