"Тревожност" - сериал по БНТ1

• 22 855
  • 421
  •   1
Отговори
# 30
Брилянтна игра на Ирмена Чичикова, много различна и много истинска, за разлика от ролята и изпълнението в продължението на "Дяволското гърло".
Книгата не съм чела, но съм чела част от сценария...както казва
Много хора ще открият себе си, семейството си, приятели, колеги в сериала.
четохме и плакахме.

# 31
  • София
Не ми хареса и на мен. Може би трябваше да започнат с някакви по-интересни случаи.

# 32
Брилянтна игра на Ирмена Чичикова, много различна и много истинска...
 Аз пък оставам с впечатление, че й се получава добре ролята, защото играе персонаж подобен на нея самата в реалния живот.

И на мен не ми хареса началото.
Ще очаквам 2-ри епизод.
Много жалко, че ще е чак след седмица!

П.С. Девойката, която играе 16-годишната Филипа е много добра.

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 23:33 от MoSt new

# 33
Много се радвам на появата на този сериал. Изключителен фен съм на сериала In Treatment https://www.imdb.com/title/tt0835434/ и по-конкретно на епизодите с Гейбриел Бърн (с черната актриса не ми допадна). Гледам, че в нашия сериал дори са подбрали психотерапевтът (Пенко Господинов), който доста прилича на него. Тъй като не е франчайз, предполагам, че концепцията ще е подобна, но не и съвсем същата.  Ще следя сериалът с удоволствие, защото е новаторски за българската телевизия. Благодаря на създателите.

# 34
И аз съм фен на In treatment, и може би затова очаквах малко интригуващо начало на сериала.

# 35
Ще гледаме. Чудесна игра на актьорите. Като в театър е. Красива Софийска къща. Малко  бавно, но дано да се разгърне следващите 12 епизода и да има интересни случаи.

# 36
  • София
Доволен съм от пилотката. 😊
БНТ не изневеряват на себе си. Много рядко техен сериал да не ми допадне, като се замисля веднага се сещам само за един такъв и то от доста години насам - Войната на буквите.

Актьорската игра е добра, но не съм и изненадан. Но не това искам да отлича. Много силно впечатление ми направиха диалозите! 🙂 Почти всички са на точното си място и много умело подчертват и засилват фабулата. Много е сложно да се напишат качествени диалози. Браво на сценариста!

Едно нещо не разбрах съвсем. Главните герои все още не са разведени, това добре, но колко деца имат? Две? Явно тя се е омъжила за него след като той вече е имал дете. А след това Мая (мисля, че така се казваше героинята на Ана Пападополу) му е родила дъщеря?

# 37
Аз не харесвам Ана Пападопулу и Ирмена Чичикова. Просто има нещо в тях, което не ми допада и може би затова не мога да харесам сериала до тук. Ирмена ми е толкова меланхолична от интервютата, в които е участвала, че не мога да прескоча реалния ѝ образ и да приема екранният.

# 38
Интересен замисъл, но много сив, муден и някак напрягащ е за мен сериала. Никакво действие, няма позитивни елементи. Мен Чичикова ме подразни, не като игра, а самия и образ. Много ми хареса момичето тийнейджър Филипа! И Ани Пападополу за момента.

# 39
  • София
За съжаление първи епизод не успя да ме впечатли. Сцените бяха мудни и липсваше динамика, която да задържи интереса ми. Има потенциал за дълбочина в историята, но засега темпото е толкова бавно, че не успя изобщо да ми въздейства емоционално и въобще по никакъв начин...Дълги, протяжни сцени, които предизвикват усещане за обреченост - вероятно тук е търсен ефект, но мен ме отблъсна. Младото момиче беше глътка свеж въздух, но историята й по никакъв начин не успя да ме грабне и да ме накара да й симпатизирам. Ще видим натам. Надявам се следващите епизоди да внесат повече енергия и развитие.

# 40
13 серии е, ще разтягат локуми. Началото не е лошо, просто човек свикнал на динамични сцени трябва да се настрои за по-мудно развиващ се сериал. Диалозите са добри, а Ана Пападопулу ми харесва, също и Мария Стефанова, разбира се.  
Няма и нонстоп музика, която да заглушава репликите (както се случва с други сериали).
Първата "изповед" на дивана беше прекалено дълга, то мина половината серия.  Всичко е само диалози, седнали хора на диваните и говорят. Напомня на т.нар. "ТВ Театър" от едно време. Почти всичко е вътрешни снимки. Тоест най-евтиният начин за снимане на филм/сериал (сапунките са така). Засега ще му дам шанс.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2024, 11:20 от diziler

# 41
  • Другата България
Благодарение на Дизи открих темата.
Ще я следя, защото и аз съм решила да дам шанс на сериала, въпреки първоначалното си разочарование от пилотния епизод. Който признавам си, не успях да догледам, защото заспах.
Засега не схващам концепцията, ако има такава.

Надявам се от историята на Филипа и Марио да излезе нещо.

Харесвам Ирмена.

# 42
ул Бистрица , истинският адрес на тази красавица-къщата: Grinning
Ето я
    [/list]

# 43
    Оо, мерси за уточнението, тамън се чудех къде е тази къща. Мислех, че е една на ул. Марин Дринов, до Мормонската църква. На Асен Златаров също има подобни сгради.
    Табелата явно е променена с AI Wink

# 44
    Благодаря за темата!
    С интерес очаквах сериала по БНТ, защото никога не са ме разочаровали със сериалите си. Бях възпрепятствана да гледам епизода снощи, къде мога да го гледам?
    саморедактирам се:
    https://playtube.tv/watch/тревожност-2024-eпизод-1_DYNTYXlF4I8bxvR.html

Общи условия

Активация на акаунт